DenHaagOrg

Puur Haags

Buurttuin De Miefabriek moet verhuizen!

Posted by Interniek on 10 May, 2009

Vandaag heeft de groep mensen van Buurttuin ‘de Miefabriek’ de handen uit de mouwen gestoken om hun pas aangelegde tuin te verhuizen. De bouwvergunning voor het beoogde bouwproject is rond en de projectontwikkelaar stampt op maandag 4 mei de eerste heipaal in de grond. De Buurttuin moet helaas wijken naar een andere plek.

Afgelopen Goede Vrijdag is een enthousiaste groep van tientallen mensen aan de slag gegaan om een braakliggend stuk grond aan de rand van het centrum  om te toveren tot een buurttuin. Het stuk grond dat al meer dan 2 jaar leegstaat, ligt aan de gracht van de Houtzagerssingel. De plek is omgedoopt tot ‘Buurttuin de Miefabriek’, omdat hier jarenlang een Chinese miefabriek heeft gestaan.

Het concept achter De Buurttuin is simpel: op een stuk grond in de stad waar niets gebeurt met een groep mensen een tuin aanleggen voor iedereen van iedereen. Op deze plek kan de buurt genieten, proeven van gewassen, van elkaar leren en ontspannen. Op deze wijze wordt er duidelijk hoe makkelijk het is om op korte termijn een tuin aan te leggen waar je zelfs ook nog eetbare gewassen kunt telen, midden in de stad!

De Miefabriek is nu dus verhuisd naar een stukje verderop in de stad, aan het Esperantoplein, langs tramlijn 11. Dit terrein staat al geruime tijd leeg en grenst aan de een bouwplan waar nog niet is begonnen met de bouw. De buurttuiniers hopen hier nog minstens een zomer te kunnen blijven en misschien wel langer!

De groep is op geen enkele wijze van plan om in de weg te staan van wat voor toekomstige plannen op het stuk braakliggende terrein en is dan ook bereid zodra er andere plannen worden gerealiseerd weer te verhuizen. Het enige doel is braakliggende grond op een duurzame manier benutten zolang hier niets mee gebeurt.

De tuin is voor iedereen, van iedereen en daarmee ook ieders verantwoordelijkheid. Overdag kan in principe iedereen van de plek gebruik maken, mits op een verantwoorde manier. Elke zaterdag zijn er op de tuin mensen aanwezig om vragen te beantwoorden en zullen er ook regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.  Voor meer informatie kijk op www.bewust.org/debuurttuin of mail naar debuurttuin@gmail.com.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: