DenHaagOrg

Puur Haags

Een dag in Den Haag

Posted by jandewandelaar on 19 April, 2009

Logo

Logo

Tijdens de Dag van de Hagenaar was er van alles te doen in het Atrium dat tijdelijk was getransformeerd tot Huiskamer .

De spits werd afgebeten met het optreden van Stud Muffins. Vervolgens waren er o.a. workshops, informatiemarkt met de verschillende Haagse politieke partijen en ander organisaties zoals het HMC, Natuurverkenners etc. In de Raadszaal vonden de verschillende levensechte debatten plaats onder deskundige begeleiding.

En er waren ook Paneldiscussies met de raadsleden in de Bibliotheek. Hierbij onderbroken door de aanbieding van het Burgerjaarverslag 2008, het Jaarverslag 2008 van de Haagse Ombudsman en het onderzoeksrapport Den Haag stad, Vragen voor Den Haag van de Stichting Burger.

In het AD was reeds een artikel te lezen over de kwaliteit van het MEEDOEN door de Haagse burger. Hieruit bleek dat er nog steeds enige ONVREDE heerst onder de Hagenaar. Het motto ‘Meedoen’ van het Haagse college van burgemeester en wethouders komt maar moeilijk van de grond.

Tijdens de verschillende paneldiscussies in de Bibliotheek kwamen inderdaad nogal eens diezelfde geluiden naar boven drijven. Het klonk af en toe nogal eens heftig. Zelfs moest een der vragenstellers met enig geweld door de beveiligingsmensen uit de zaal worden verwijderd.

E.e.a. geeft aan dat de kloof Burger-Politiek cq. Gemeentelijk apparaat bepaald nog actueel is. Terwijl ook de rol van onze volksvertegenwoordigers de nodige vragen oproept, zo bleek dit althans tijdens de discussie.

De eerstvolgende raadsverkiezingen zijn op 3 maart 2010. Het stemresultaat laat dan zien wat de Hagenaar er werkelijk van vindt.

Zie reactie:

Den Haag Te Kijk18.04.09

Achtergrond:

De Haagse burger voelt zich miskend.. AD 22.12.08

Advertisements

One Response to “Een dag in Den Haag”

 1. groengele kanarie said

  Meedoen op z’ n Haags

  De stad is al verkocht in Cannes, dat gaat daar achter dichte deuren.
  Een dialoog wordt moeilijk dan, dus een spreekverbod voor stadsdeeldirecteuren.
  De burgers erbij betrekken, dat zijn we niet van plan.
  Wij doen echt alles in de achterkamer, gewoon omdat het kan.
  Dat meedoen en die samenspraak is slechts een fake gebeuren.
  De burgers hier mogen slikken en stikken en moeten vooral niet zo zeuren.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: