DenHaagOrg

Puur Haags

Huffnagel opent festiviteiten Koninginnedag

Posted by ingezonden mededeling on 16 April, 2009

Op 30 april zullen voor de derde keer diverse festiviteiten plaatsvinden in het centrum van Den Haag. Koninginnedag in de Hofstad wordt feestelijk onderstreept door diverse leuke en bijzondere evenementen rondom de Haagse grachtencirkel. Stichting Haagse Koninginnedag maakt van Koninginnedag in Den Haag steeds meer een volksfeest. Vanaf een Westlandse platbodem opent Wethouder Frits Huffnagel in de Dunne Bierkade de festiviteiten.

Activiteiten
Op Haagse Koninginnedag 2009 bieden diverse organisaties en bedrijven een speciaal programma. Diverse musea zijn geopend, zoals Panorama Mesdag en Museum Van Jenever en Likeuren van Kleef. In de Grote Markstraat kunnen de bezoekers ‘Segway’ rijden, en een Afrikaanse drumband zorgt voor een vrolijk spektakel. Speciaal voor kinderenop organiseert het Prinses Beatrixfonds een grote vrijmarkt op het Malieveld. Per klassieke koets met paarden, kan men langs de diverse attracties rijden. Naast rondvaarten van de ‘Ooivaart’, wordt het aanbod van rondvaarten uitgebreid met de Willemsvaart, die vaart vanaf de dr. Kuijperstraat naar Madurodam en Scheveningen. Na koninginnedag zal de Willemsvaart deze tochten permanent gaan uitvoeren.

Kortingsflyers
Vanaf half april 2009 zijn de flyers voor het programma van Haagse Koninginnedag 2009 te krijgen bij elke kassa van de winkelbedrijven aan de Grote Marktstraat en alle Haagse VVV-kantoren. Naast het programma op de flyer is deze ook te gebruiken voor leuke kortingen op de diverse activiteiten. De winkelbedrijven rondom de Grote Marktstraat zullen op Koninginnedag ook geopend zijn.

Initiatief
In 2007 en 2008 organiseerde de Stichting HaagseKoninginnedag met veel succes de eerste en tweede editie van Haagse Koninginnedag, die bezocht werden door ruim 20.000 bezoekers. Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan de Engelssprekende inwoners van Den Haag, door alle communicatie ook in het Engels te verspreiden. De Stichting wil met hun initiatief de Hagenaren Koninginnedag weer in eigen stad laten vieren.

Den Haag per boot bereikbaar
De evenementen tijdens Koninginnedag in Den Haag zijn ook per boot te bereiken vanaf de doorgaande vaarroute tussen Delft en Leidschendam. Aanleggen is mogelijk aan de Bierkade of de Laakhaven.

Schepen met een maximale hoogte van 2,30m kunnen doorvaren tot in de klassieke haven aan de Bierkade. Een complete grachtentoer is mogelijk voor kleine schepen tot 70 cm hoogte. Den Haag heeft een aantrekkelijke grachtengordel, met diverse klassieke ijzeren bruggen en enkele meterslange onderdoorgangen. De grachten zijn vrij toegankelijk voor iedere bootbezitter.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.haagsekoninginnedag.nl

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: