DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Haringtent Buitenhof

  Enige tijd geleden viel mij ineens op dat er houtsnijwerk aan de haringkarren zat.   Bij het Binnenhof ingaan of er uitkomen is het zo’n gewoon beeld geworden dat je er aan voorbijgaat.De haringkarren zijn er ter decoratie en ter bescherming van vis of haring etende klanten. Het legertje meeuwen dat op de loer ligt […]

  Quod Licet….Piet Hein Donner … Non licet Bovi

  Minister van Staat op de fiets. Piet Hein Donner heeft vele functies (gehad), maar Minister van Staat heeft voor mij iets van de hogere adel. In het Verenigd Koninkrijk zou hij een “Peer” zijn. Enfin hij was ook onderkoning. Dus bijna een god. Vandaar de titel naar analogie een Latijns spreekwoord “Quot licet Iovi non […]

  Mural op de muur van het Omniversum

  De nieuwe Mural is gemaakt door het het kunstenaarsduo Karski and Beyond . De afgebeelde vrouw is de Liberiaanse mensenrechtenactivist Satta F. Sheriff.  Zij is oprichter en uitvoerend directeur van Action for Justice and Human Rights  een ngo die zich inzet voor toegang tot justitie en eerbiediging van de mensenrechten in Liberia. Het andere portret is Boyan Slat ,oprichter […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Komputerwijk in Den Haag

Posted by Den Haag 4u on 11 April, 2009

Basisvaardigheden aanleren met dubbelklik. Het project Computerwijk in Amsterdam heeft als doel het voorkomen van isolement – en het helpen van met name minder bevoorrechte bewoners om hun mogelijkheden te vergroten op het gebied van onderwijs, werk, persoonlijke ontwikkeling, deelname aan de maatschappij en ondernemerschap.
Hoewel alles in Den Haag nogal moeizaam van de grond komt en je soms op regelrechte tegenwerking stuit, laten we ons niet ontmoedigen.
We gaan gewoon beginnen. Een aantal zaken moeten nog wel geregeld worden, maar de eerste cursisten kunnen zich al aanmelden voor de locatie Hillegondastraat 20.

Zie hier de accommodatie en de stadsplattegrond.

Belangstellenden kunnen mailen naar komputerhulp@casema.nl

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en de kosten zijn € 20,- inclusief thee en koffie. Verwachte start; maandag 20 april.
Lestijden 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur. U krijgt een ochtend of een middagopleiding gedurende 6 dagen.
En heeft u thuis (nog) geen computer dan kunt u voor een schappelijke prijs er één van ons overnemen.
De bedoeling is, dat er in Den Haag meer van dit soort locaties ingericht worden.
Heeft u een ruimte en wilt u in uw wijk ook een dergelijk initiatief opstarten, neem dan contact met ons op. In Amsterdam dienen de betreffende organisaties zelf voor de computers en dergelijke te zorgen en krijgen vrijwilligers training in het geven van de lessen.
Nu is niet iedereen in staat die pc’s naar behoren in te richten en al zou dat lukken om zo’n 10 pc’s op een locatie te plaatsen, dan komt er het probleem om ze aan de gang te blijven houden.
Wij leiden voortijdige schoolverlaters (VSVers) zonder startkwalificatie op tot computerhersteller en die jongeren maken dan die pc’s in orde. Ze kunnen met die opleiding verder als zelfstandig ondernemer of instromen in een ICT opleiding.
We laten ze pakketjes maken van 10 dezelfde type computers, geheel ingericht, en dan komen die jongeren die pc’s plaatsen en het netwerk en de internetaansluitingen verzorgen inclusief 10 e-mail adressen.
Omdat onze pc’s niet nieuw zijn, zal het duidelijk zijn dat we in staat zijn om voor een redelijke (kost)prijs dergelijke werkplekken in te richten. En heel belangrijk! Ze aan de gang te houden. Want wij leveren technische ondersteuning en om te zorgen dat de boel niet direct in de soep loopt met al die beginners, staat er ook Windows steady op. Dat geeft je als beheerder een flink stuk rust.
En we hebben natuurlijk computers nodig.
Heeft u afgeschreven computers vanaf pentium 3  en 1.200 mhz?
Mail ons a.u.b.

2 Responses to “Komputerwijk in Den Haag”

 1. Shirley said

  Prachtig en zinvol initiatief, Komputerhulp.
  Tegenwerking en ontmoediging opzij blazen en doorgaan!
  Succes.

 2. patrick said

  wij hebben soms computers over stuur even een mail
  zit wel met vracht kosten ( mail :planning@remkesbv.nl)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: