DenHaagOrg

Puur Haags

Vlaggetjesdag op losse schroeven?!?

Posted by ingezonden mededeling on 2 April, 2009

,,Wij verkeren al lange tijd in spanning of dit jaar voldoende geld beschikbaar komt,’’ zegt directeur Arie Kleijn, organisator van dit traditionele feest ter ere van de nieuwe haring. Hij voerde gisteren met de belangrijkste sponsors overleg over dit maritieme evenement, dat zo’n half miljoen euro kost. Hoewel toezeggingen meestal in het begin van het jaar gebruikelijk zijn kreeg de organisatie ook gisteren nog niets.
,,Ze willen misschien iets doen, maar duidelijk is het niet,’’ aldus Kleijn. De sponsors zijn projectontwikkelaar AM, Züblin Grenada en  woningcorporatie Vestia, die als consortium betrokken zijn bij plannen voor een cruiseterminal bij Scheveningen. De groep is terughoudend door de kredietcrisis, maar twijfelt ook om aan Vlaggetjesdag mee te doen als plannen voor de cruiseterminal onvoldoende kans maken, weet Kleijn. ,,We hopen snel uitsluitsel te krijgen, want organisatorisch hadden we al veel
moeten doen.’’

Nu de sponsors de boot afhouden daalt de kans dat Vlaggetjesdag voor het eerst een tweedaags festival wordt. Als meer bezoekers uit het land een nacht zouden blijven slapen is dat goed voor zowel het evenement als Scheveningen met zijn vele horeca en hotels, was de gedachte. Vorig jaar waren er ruim 225.000 bezoekers. Kleijn en zijn bestuur ontwikkelden plannen om dit zaterdagse evenement al op vrijdag te laten beginnen.

,,Als we toch twee dagen willen, moet er ook van andere sponsors geld afkomen,’’ aldus Kleijn. De gemeente, die in de kosten bijdraagt, meldde eerder niet meer geld in de publiekstrekker te willen stoppen.

Vlaggetjesdag steeg onlangs in de top 100 van de nationale evenementenmonitor van nummer 62 naar de 29ste plaats.

Advertisements

3 Responses to “Vlaggetjesdag op losse schroeven?!?”

 1. interniek said

  In de ADHC stond het nog iets specifieker: ‘Sponsors Vlaggetjesdag twijfelen aan deelname vlaggetjesdag als plannen voor cruiseterminal onvoldoende kans maken …’. De groep is terughoudend door de kredietcrisis, maar twijfelt ook om aan Vlaggetjesdag mee te doen als plannen voor de cruiseterminal onvoldoende kans maken, weet Kleijn. Frisse jongens die sponsors: projectontwikkelaar AM, Züblin Grenada en woningcorporatie Vestia.

 2. Johannes de ... said

  Sponsoring is dus onderdeel van politiek bedrijven!
  Dat wisten we ergens al natuurlijk, maar wordt maar weer eens bewezen nu!

  Jammer dat het grote geld hiermee de burger onder druk probeerd te zetten.
  Maarrrrrrr

  Er zullen altijd mensen zijn die opstaan en cultuurhistorische evenementen in leven zullen houden.
  toch?

 3. @ Johannes

  Jazeker ! Zie http://www.behoudzuiderstrand.nl

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: