DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Digitaal Hofstaddebat, ”Vrijheid van wonen en de Grondwet”

Posted by jandewandelaar on 30 March, 2009

Digitaal Hofstaddebat

Vrijheid van wonen en de Grondwet

De VVD was zeer recent al niet te spreken over de PVV-plannen van Geert Wilders. Die stelt dat een straat of wijk niet in meerderheid uit allochtonen mag bestaan. Terwijl diezelfde VVD onlangs uitspraken deed over het fenomeen van scheefwonen waarbij het inkomen bepaalt waar u zou moeten wonen. Dit zou dan de doorstroming in de huizenmarkt stimuleren.

En ook hadden ze het onlangs bij de VVD nog over de Wooncontainers voor de ASO’s om de wijken te ontlasten.

En nu laten zij zich weer horen over het niet spreiden van sociale huurwoningen en koopwoningen in de Haagse wijken. De liberalen willen zoveel mogelijk aan de woonwensen van Hagenaars tegemoetkomen, zelfs als dat leidt tot het vrijwillig bij elkaar wonen van complete bevolkingsgroepen. Verschillen in levensstijl, culturele en sociale interesses leiden namelijk te vaak tot spanningen in de wijk. Aanpassing van bouwprogramma’s kan dit in de toekomst voorkomen. Zie de Nota Vorstelijk wonen in de Hofstad.

De PvdA daarentegen was indertijd al voor spreiding van de Hagenaar. Behalve dan ex-wethouder PvdA Adri Duivesteijn. Vandaar dus deze reactie van de Haagse PvdA.

 

 

En hoe zou de PVV hierop reageren ?? Weglopers

Na het weglopen uit het 2e kamer debat, over de aanpak van de economische crisis, hebben ze volgens de peilingen inmiddels wel zo’n  32 zetels.

 

De Stelling;

Hoe staat het met de vrijheid van wonen en de Grondwet ???

Advertisements

One Response to “Digitaal Hofstaddebat, ”Vrijheid van wonen en de Grondwet””

 1. Frans said

  Is het boud gesproken indien we er van uitgaan dat de PvdA het wel gehad heeft met de VVD gezien het voortdurende gevit op die VVD door de PvdA?
  Ze moesten zo nodig het CDA inruilen voor die VVD omdat het CDA niets meer het huisvestingsbeleid van dat rode drugskartel te maken wilde hebben.

  http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/956

  En nu botert het dus niet met de VVD
  Even op een rijtje;

  Van Woensel
  Rampstadrail met al zijn problemen
  Prognoses vestiging buitenlandse bedrijven in Haaglanden als feiten gepresenteerd.
  € 80.000,- euro voor ”onafhankelijk onderzoek” WFIA blijft in eigen circuit.

  Sander Dekker
  ADO, op naar de 75 miljoen subsidie.
  Vrijwilligers Leidschenveen in opstand.

  Frits Huffnagel
  Zaadlogo presentatie 1 uur voor 190.000 euro.
  Het schenken van 350.000,- Haagse euro’s aan een Amsterdams tv project.

  Peter Smit
  Het VCP, verkeerd circulatie plan.
  Betaald parkeren.

  Het lijkt er op dat de PvdA toch weer wat toenadering zoekt met het CDA. Mede wat betreft de woorden van Aline Pastoor, want dat de VVD de troetels van de PvdA schoffeert gaat natuurlijk alle perken te buiten.

  Sander Dekker wentelt onmacht gemeente af op kansarme kinderen;
  CDA raadslid Aline Pastoor is geschokt door de uitspraken van Sander Dekker, wethouder Jeugd van de gemeente Den Haag. Dekker stelt dat de ouders die de opvoeding van hun kinderen verwaarlozen, moeten worden gekort op hun uitkering: “Als het niet goedschiks gaat, dan kwaadschiks”. Aline Pastoor is van mening dat hierdoor ouders én kinderen nog veel meer worden getroffen. Pastoor: “Een bijzonder onzorgvuldige en bijna studentikoze kroeguitspraak van deze kersverse wethouder Jeugd”.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: