DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Digitaal Hofstaddebat, ”Vrijheid van wonen en de Grondwet”

Posted by jandewandelaar on 30 March, 2009

Digitaal Hofstaddebat

Vrijheid van wonen en de Grondwet

De VVD was zeer recent al niet te spreken over de PVV-plannen van Geert Wilders. Die stelt dat een straat of wijk niet in meerderheid uit allochtonen mag bestaan. Terwijl diezelfde VVD onlangs uitspraken deed over het fenomeen van scheefwonen waarbij het inkomen bepaalt waar u zou moeten wonen. Dit zou dan de doorstroming in de huizenmarkt stimuleren.

En ook hadden ze het onlangs bij de VVD nog over de Wooncontainers voor de ASO’s om de wijken te ontlasten.

En nu laten zij zich weer horen over het niet spreiden van sociale huurwoningen en koopwoningen in de Haagse wijken. De liberalen willen zoveel mogelijk aan de woonwensen van Hagenaars tegemoetkomen, zelfs als dat leidt tot het vrijwillig bij elkaar wonen van complete bevolkingsgroepen. Verschillen in levensstijl, culturele en sociale interesses leiden namelijk te vaak tot spanningen in de wijk. Aanpassing van bouwprogramma’s kan dit in de toekomst voorkomen. Zie de Nota Vorstelijk wonen in de Hofstad.

De PvdA daarentegen was indertijd al voor spreiding van de Hagenaar. Behalve dan ex-wethouder PvdA Adri Duivesteijn. Vandaar dus deze reactie van de Haagse PvdA.

 

 

En hoe zou de PVV hierop reageren ?? Weglopers

Na het weglopen uit het 2e kamer debat, over de aanpak van de economische crisis, hebben ze volgens de peilingen inmiddels wel zo’n  32 zetels.

 

De Stelling;

Hoe staat het met de vrijheid van wonen en de Grondwet ???

Advertisements

One Response to “Digitaal Hofstaddebat, ”Vrijheid van wonen en de Grondwet””

 1. Frans said

  Is het boud gesproken indien we er van uitgaan dat de PvdA het wel gehad heeft met de VVD gezien het voortdurende gevit op die VVD door de PvdA?
  Ze moesten zo nodig het CDA inruilen voor die VVD omdat het CDA niets meer het huisvestingsbeleid van dat rode drugskartel te maken wilde hebben.

  http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/956

  En nu botert het dus niet met de VVD
  Even op een rijtje;

  Van Woensel
  Rampstadrail met al zijn problemen
  Prognoses vestiging buitenlandse bedrijven in Haaglanden als feiten gepresenteerd.
  € 80.000,- euro voor ”onafhankelijk onderzoek” WFIA blijft in eigen circuit.

  Sander Dekker
  ADO, op naar de 75 miljoen subsidie.
  Vrijwilligers Leidschenveen in opstand.

  Frits Huffnagel
  Zaadlogo presentatie 1 uur voor 190.000 euro.
  Het schenken van 350.000,- Haagse euro’s aan een Amsterdams tv project.

  Peter Smit
  Het VCP, verkeerd circulatie plan.
  Betaald parkeren.

  Het lijkt er op dat de PvdA toch weer wat toenadering zoekt met het CDA. Mede wat betreft de woorden van Aline Pastoor, want dat de VVD de troetels van de PvdA schoffeert gaat natuurlijk alle perken te buiten.

  Sander Dekker wentelt onmacht gemeente af op kansarme kinderen;
  CDA raadslid Aline Pastoor is geschokt door de uitspraken van Sander Dekker, wethouder Jeugd van de gemeente Den Haag. Dekker stelt dat de ouders die de opvoeding van hun kinderen verwaarlozen, moeten worden gekort op hun uitkering: “Als het niet goedschiks gaat, dan kwaadschiks”. Aline Pastoor is van mening dat hierdoor ouders én kinderen nog veel meer worden getroffen. Pastoor: “Een bijzonder onzorgvuldige en bijna studentikoze kroeguitspraak van deze kersverse wethouder Jeugd”.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: