DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Cruiseterminal in troebel water

Posted by ingezonden mededeling on 21 March, 2009

Haagse Stadspartij: Gedrag Norder loopt de spuigaten uit

De Haagse Stadspartij heeft schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over uitlatingen van wethouder Norder over uitstel van de plannen voor een cruiseterminal. Fractievoorzitter Joris Wijsmuller: “Ik begrijp er niets meer van. In de pers roept Norder dat de besluitvorming is uitgesteld tot na de verkiezingen en tegelijkertijd word ik gevraagd om mee te gaan op een soort snoepreis naar Vancouver en Seattle om cruiseterminals te bekijken.” Ook wil de Haagse Stadspartij weten waarom AM Vastgoed nu al adverteert met woningen die bij de cruiseterminal worden gebouwd en waarom de onderzoeken naar de haalbaarheid gewoon door gaan. Wijsmuller: “Dit is onbehoorlijk. De Haagse burger wordt zand in de ogen gestrooid door te zeggen dat het project is uitgesteld, terwijl in werkelijkheid hard wordt gewerkt om het plan er doorheen te drukken.

3 Responses to “Cruiseterminal in troebel water”

 1. Frans said

  Waarmee dus is aangetoond dat de gemeenteraad er gewoon voor Jan met de korte achternaam zit, dat het duale stelsel niet werkt en het hele systeem op de schop moet.
  De burger wordt in de waan gelaten dat er 45 volksvertegenwoordigers gekozen kunnen worden en dat het dan als bestuur het ook voor het zeggen heeft.
  Niets blijkt minder waar
  Met het benoemen van die 8 jokers blijkt dus dat in Den Haag de raad ook de macht uit handen geeft aan die wethouders.
  Hef die raad maar op en hou op met die schijnvertoning en ga maar verkiezingen houden voor wethouders en schrap die toch niet werkende bestuurslaag. Die tandeloze raad.
  Wat een afgang, wat een blamage.
  De woorden van Chandoe blijven in Den Haag echoën en zullen met dit systeem helaas altijd actueel blijven, ongeacht welke raadsperiode.
  “Dit is de slechtste gemeenteraad die Den Haag ooit heeft gehad”

 2. interniek said

  Waarmee Frans maar weer ff precies heeft gezegd hoe het zit in Den Haag. Helemaal mee eens Frans!

 3. Frans said

  Inderdaad, je zou het bijna een criminele organisatie kunnen noemen, die men hier vergoelijkend bestuur noemt en die figuren zijn er echt niet op uit om de belangen van de Haagse burgers te behartigen.
  Het enige wat zij doen is zichzelf in het zadel proberen te houden.
  Het coalitieakkoord is niets anders dan een stel afspraken hoe men voor elkaar de wind uit de zeilen houdt om deze collegeperiode rustig uit te kunnen zitten à raison van 110.000 euro per jaar, per wethouder excl. de bijkomende emolumenten.
  En dat met die louche afspraken een fiks aantal burgers benadeeld wordt zal ze een zorg zijn.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: