DenHaagOrg

Puur Haags

Nieuwe bestrating Grote Marktstraat

Posted by 4hoog2achter on 19 March, 2009

Voor de Kruidvatvestiging in de Grote Marktstraat zijn vorige week 2 proefvakken voor de nieuwe bestrating van de Grote Marktstraat gelegd. Deze proefvakken worden een jaar lang blootgesteld aan de elementen en het Haagse winkelpubliek om de nieuwe bestrating te testen op slijtage, gladheid en weerstand tegen vuil (kauwgom iemand?). De opknapbeurt -of eigenlijk definitieve inrichting na de opening van de tramtunnel- moet de Grote Marktstraat internationale allure brengen.

proefvak 1
proefvak 2

Het ontwerp van Lana du Croq van architectenburo ELV wordt gekenmerkt door patronen met cirkels.

ELV over de herinrichting : “De Grote Markstraat is op dit moment te veel van niks. Het is geen straat maar ook geen plein. Een chique winkel toont weinig maar wel van hoge kwaliteit. Less is more. De kunst van het weglaten. Eenvoud en rust. Dat is ook het recept om van de Grote Markt­straat een chique winkelboulevard te maken. Ons voorstel is om het hele maaiveld leeg te halen, vrij van welk obstakel dan ook.”
Zelf vind ik de bestrating nogal roze en te druk om als mooie en rustige bestrating aan te sluiten op de gebouwen. Ben benieuwd hoe het over een jaar eruit ziet met kauwgom. Zie voor andere plaatjes van de nieuwe inrichting de website van ELV. Verder ben ik benieuwd waar de vele fietsen moeten komen te staan in deze lege straat.  Of gaan we een ploegje werklozen aan het werk zetten als permanente fietsenverwijderaars? (Positief is dat de gemeente en de ontwerper erkent hebben dat deze straat niet af te sluiten is voor fietsers. Er komt dus een echt fietspad ipv. de stroken die er nu liggen. Een hele verbetering).

Advertisements

One Response to “Nieuwe bestrating Grote Marktstraat”

  1. Francien said

    Is dat wat er nodig is in de Grote Markstraat?
    Zie de blog Red de Grote Markstraat!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: