DenHaagOrg

Puur Haags

SP: ex ID-ers worden schofterig behandeld!

Posted by ingezonden mededeling on 17 March, 2009

“Hondse behandeling door re-integratiebureau Alexander Calder”

Een groep ex ID-ers heeft de hulp ingeroepen van de SP afdeling Den Haag. “Men voelt zich onmenselijk en schofterig behandeld” aldus Tymen Colijn, SP raadslid. “Het is schrijnend te horen dat men zich twee keer per dag moet melden en tekenen voor aanwezigheid”. Als argumentatie wordt aangegeven dat men wel eens zwart zou kunnen werken en dat men structuur nodig heeft. “Dit heeft veel weg van stempelen tijdens de crisisjaren . Deze mensen hebben jaren lang als ID-ers structuur in hun leven gehad, hier zitten zij niet op te wachten” aldus Colijn.
Bij de beëindiging van de ID-banen is afgesproken dat deze mensen volgens maatwerk trajecten konden volgen. Nu worden zij te pas en te onpas naar Utrecht en Den Bosch gezonden om zogenaamde oriëntatiestages te doen. Reisgelden moeten zij zelf voorschieten. Ook wordt men zonder begeleiding en ICT kennis een half uur achter een computer gezet om zelf een baan te zoeken. Contracten werden onder druk ondertekend. ” Het gaat hier niet om incidenten, er zijn tientallen verhalen”. Tijdens een door de SP in de haast georganiseerde infoavond gaven de 50 aanwezige ex ID-ers aan bereid te zijn tot de nodige acties. Andere ex ID-ers welke elders in trajecten of  banen zitten, verklaarden zich solidair met hun ex collega’s. De SP zal in ieder geval het college van B en W via schriftelijke vragen en aanstaande donderdag in de commissie verantwoordelijk wethouder Henk Kool om opheldering vragen. “Het is wrang te moeten constateren dat ID-ers die in hun vorige functie zich gelukkig voelden en een belangrijke bijdrage leverden aan maatschappelijke dienstverlening, nu op een dergelijk minderwaardige wijze worden behandeld “. Ook zal het re-integratiebureau inzicht moeten geven waarom zij zo met deze mensen omgaan.

Zie ook Hagaz!ne en DenHaagTeKijk

Advertisements

2 Responses to “SP: ex ID-ers worden schofterig behandeld!”

 1. Frans said

  ….Conclusie
  AC is een reïntegratie bureau waar mensen onderuit worden gehaald. Het is deprimerend, demotiverend, enthousiasme wordt een doodsteek toe gebracht. Er is geen plaats voor ‘het individu’. Geen depressie…ga naar dit reïntegratie kamp…succes verzekert!

  Persoonlijk ben ik zozeer van mijn stuk gebracht dat ik, met deze ervaring en daarnaast de nodige hoop persoonlijke tegenslagen en verdriet weer terug ben bij af.

  Vandaag op gesprek geweest bij mijn casemanager…we zouden alles samen bespreken…niets is minder waar! Van AC zit er ook iemand bij.
  Weer, word ik door haar niet aangekeken, mijn vragen om toelichting en uitleg worden afgekapt…schijnt niet van belang te wezen.
  Ik vraag me ernstig af of het een gewoonte bij AC schijnt te wezen.

  Ik ben niet te lui om te werken…dus heeft u een baan voor mij als comercieel medewerkster of ev. als medewerkster bij een goed reintigratie bureau?

  http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=37884

 2. Wil Vonk said

  Ik hoop dat de mensen hun ervaringen met ons (raadsleden) willen delen. Reinegratieburau’s kosten veel geld. Het is de bedoeling dat mensen geholpen worden en zeker niet afgebrand.
  Uit ervaring weet ik dat er kaf onder het koren zit. Niet mee blijven rondlopen maar aub melden.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: