DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat iemand mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het bleek om […]

  Bij het graf van Willy Derby

  Negen april aanstaande is het vijfenvijftig jaar geleden dat Willy Derby overleed. Willy wie? Willy Derby, één van de succesvolste zangers die Nederland ooit gekend heeft. Broer van Lou Bandy, ook zo’n in vergetelheid gerakend talent. Omdat zowel geboortedag (6 april) als sterfdag (9 april dus) niet goed uitkwamen in de agenda’s, was op 28 […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

CPC-verkeersperikelen

Posted by ingezonden mededeling on 14 March, 2009

Op zaterdag 14 maart 2009 vindt de City-Pier-City Loop plaats. Het sportevenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Lopers en bezoekers worden geadviseerd om met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Den Haag te komen. De start voor de 5, 10 en 21 kilometer loop is bij het Malieveld/Herengracht. De finish is traditiegetrouw op het Lange Voorhout.
Het parcours van de City-Pier-City Loop bestrijkt een groot deel van Den Haag. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, wordt langs het hele parcours een aantal straten en wegen tijdelijk afgesloten. De wegen waarover het parcours loopt, worden ongeveer 15 minuten voordat de lopers passeren afgesloten totdat de laatste loper voorbij is. De rijbanen van de Bezuidenhoutseweg bij de Rijnstraat, het Lange Voorhout en aan één zijde van het Korte Voorhout – Tournooiveld – Lange Vijverberg (richting Kneuterdijk) zijn op zaterdag 14 maart afgesloten voor verkeer.

Tijdens de loop wordt verkeer tussen Loosduinen/Kijkduin in de richting van Haagse Hout/Leiden, en omgekeerd, geadviseerd via de zuidkant van Den Haag te rijden, via de A4 of Erasmusweg/Neherkade.

Parkeren
Op 14 maart geldt een parkeerverbod voor:

1.Lange Voorhout, Korte Voorhout, Fluwelen Burgwal en Kalvermarkt;

2.Prinsessegracht tussen Korte Voorhout en Houtweg;

3.noorwestelijke zijde van het Tournooiveld en Lange Vijverberg;

4.Koninginnegracht tussen Korte Voorhout en Dr. Kuyperstraat.

Let u op de borden, die in deze periode worden geplaatst.

Het betreft hier de parkeervergunninggebieden met de volgende gebiedscodes: 04, 05, 06, 07 en 70. De wedstrijdroutes zijn voor korte tijd voor het verkeer afgesloten. Om parkeren niet onmogelijk moeilijk te maken zijn deze vergunningen geldig in een groter  gebied.

De parkeervergunningen zijn van woensdag 11 maart t/m zondag 15 maart geldig in het gebied begrensd door: Prinsessegracht Zwarteweg Uilebomen Bierkade,  Dunne Bierkade Zuidwal Buitenom Lijnbaan Bij de Westermolens Noorwal, Prinsessewal Hogewal Mauritskade Dr.Kuyperstraat Koninginnegracht (tussen Houtweg en Dr.Kuyperstraat; let hier op tijdelijk parkeerverbod) Prinsessegracht.

Let op: u mag niet parkeren in de winkelstraten.

Openbaar Vervoer

Een deel van het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag rijdt tijdens de City-Pier-City Loop een andere route en heeft mogelijk een gewijzigde dienstregeling. Zie hiervoor http://www.htm.net.

Voor meer informatie over de City-Pier-City Loop en de verkeersmaatregelen kunt u kijken op  www.fortis-cpcloop.nl en www.denhaag.nl/bereikbaarheid.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: