DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

CPC-verkeersperikelen

Posted by ingezonden mededeling on 14 March, 2009

Op zaterdag 14 maart 2009 vindt de City-Pier-City Loop plaats. Het sportevenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Lopers en bezoekers worden geadviseerd om met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Den Haag te komen. De start voor de 5, 10 en 21 kilometer loop is bij het Malieveld/Herengracht. De finish is traditiegetrouw op het Lange Voorhout.
Het parcours van de City-Pier-City Loop bestrijkt een groot deel van Den Haag. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, wordt langs het hele parcours een aantal straten en wegen tijdelijk afgesloten. De wegen waarover het parcours loopt, worden ongeveer 15 minuten voordat de lopers passeren afgesloten totdat de laatste loper voorbij is. De rijbanen van de Bezuidenhoutseweg bij de Rijnstraat, het Lange Voorhout en aan één zijde van het Korte Voorhout – Tournooiveld – Lange Vijverberg (richting Kneuterdijk) zijn op zaterdag 14 maart afgesloten voor verkeer.

Tijdens de loop wordt verkeer tussen Loosduinen/Kijkduin in de richting van Haagse Hout/Leiden, en omgekeerd, geadviseerd via de zuidkant van Den Haag te rijden, via de A4 of Erasmusweg/Neherkade.

Parkeren
Op 14 maart geldt een parkeerverbod voor:

1.Lange Voorhout, Korte Voorhout, Fluwelen Burgwal en Kalvermarkt;

2.Prinsessegracht tussen Korte Voorhout en Houtweg;

3.noorwestelijke zijde van het Tournooiveld en Lange Vijverberg;

4.Koninginnegracht tussen Korte Voorhout en Dr. Kuyperstraat.

Let u op de borden, die in deze periode worden geplaatst.

Het betreft hier de parkeervergunninggebieden met de volgende gebiedscodes: 04, 05, 06, 07 en 70. De wedstrijdroutes zijn voor korte tijd voor het verkeer afgesloten. Om parkeren niet onmogelijk moeilijk te maken zijn deze vergunningen geldig in een groter  gebied.

De parkeervergunningen zijn van woensdag 11 maart t/m zondag 15 maart geldig in het gebied begrensd door: Prinsessegracht Zwarteweg Uilebomen Bierkade,  Dunne Bierkade Zuidwal Buitenom Lijnbaan Bij de Westermolens Noorwal, Prinsessewal Hogewal Mauritskade Dr.Kuyperstraat Koninginnegracht (tussen Houtweg en Dr.Kuyperstraat; let hier op tijdelijk parkeerverbod) Prinsessegracht.

Let op: u mag niet parkeren in de winkelstraten.

Openbaar Vervoer

Een deel van het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag rijdt tijdens de City-Pier-City Loop een andere route en heeft mogelijk een gewijzigde dienstregeling. Zie hiervoor http://www.htm.net.

Voor meer informatie over de City-Pier-City Loop en de verkeersmaatregelen kunt u kijken op  www.fortis-cpcloop.nl en www.denhaag.nl/bereikbaarheid.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: