DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Habtamu haalde het

  Met veel genoegen heb ik gezien dat Habtamu, of, zoals ik hem gedoopt heb Happy, de Hoop een zetel behaald heeft voor de PVDA in de Tweede Kamer. Vanmorgen zag ik hem in de ontbijtshow op WNL en bedacht ik mij dat ik hier nog niet eens bericht had dat hij verkozen is. Op 31 […]

  Er is iets met mijn Geheugen!

  Vlak na de benoeming van Vera Bergkamp gaf Herman Tjeenk Willink een volgens mij  = haastig-georganiseerde-want-nauwelijks-bezochte persconferentie = waarin hij aankondigde dat hij echt met zijn verkenning aan de slag ging en hoe hij het varkentje dacht te wassen. Twee tongue in cheek uitspraken blijven mij bij: Merkwaardig dat ze bij een 79 jarige uitkomen […]

  Vera Bergkamp Nieuwe Voorzitter Tweede Kamer

  Gisteren heb ik aandachtig naar de live uitzending zitten kijken waarin de Tweede Kamer de kandidatuur van 3 gegadigden voor het voorzitterschap besprak en waarin de drie kandidaten zichzelf presenteerden.  Weer een marathonzitting die naar mijn idee in de omgekeerde en dus verkeerde volgorde werd gehouden. Eerst 17 fractievoorzitters en vervolgens pas de kandidaten met […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Betaald parkeren zet bewoners tegen elkaar op

Posted by Interniek on 13 March, 2009

Ik geloof mijn eigen oren niet. Ik zou de gemeente Den Haag voortaan moeten bellen om te vertellen dat ik bezoek krijg met een auto met de mededeling hoe lang dat bezoek denkt te blijven!?! Je krijgt namelijk voor je bezoek 80 uur per jaar vrij parkeren. Daarna moet je ook voor je bezoek gaan betalen!?! Het Valkenboskwartier betaalt al sinds 1 februari 2009 voor het parkeren op plekken die daarvoor gratis waren. Het Regentessekwartier waar ik woon, volgt per 1 juli 2009. Het kan aan mij liggen, maar zijn de mensen gek geworden? Doet iedereen hieraan mee? Ik heb nog nooit een bezwaar gezien tegen deze in hoge mate privacy overschrijdende regels. Het gaat om het met Ali B. te zeggen niemand in het IJspaleis ‘ene fuck’ aan hoe lang en wie er bij mij op bezoek komt? En als die 80 uur om zijn? Dan komt er geen hond – misschien die nog wel – meer langs. Manipuleert ons gemeentebestuur op zo’n grove wijze met de sociale contacten van haar burgers?

Zie ook Hagaz!ne

en Parkeergeldzucht

5 Responses to “Betaald parkeren zet bewoners tegen elkaar op”

 1. Joop said

  In de majestueuze Kerk van de Heilige Agnes aan de Beeklaan had de gemeente een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van Valkenbos en Regentessekwartier. Opnieuw twee wijken waar het betaald avondparkeren van kracht wordt, resp. op 1 februari en 1 juli 2009 .

  Lees;
  Benauwd avondje voor de gemeente in Agneskerk

  http://www.parkeergeldzucht.nl/

 2. Wil Vonk said

  Het betaald parkeren is ingevoerd en wat beleven de burgers daar een lol van!!
  Even uit mijn eigen leven: Ik huppel met een versleten heup, vervelend maar niet dodeijk:-)
  Mijn dochter en schoonzoon wonen pal achter de Valkenboskade, in het (nog) vrijparkeren gebied. Geen plek meer te vinden, alles staat vol met auto’s van de buren. Geen doen om op bezoek te gaan. Zo wordt de buurt rijp gemaakt voor het betaald parkeren inclusief het aan- en afmelden van bezoek. Heerlijk toch deze maakbare samenleving. Bah!

 3. Alexander van Buuren said

  Ik ben naar het wijkberaad over betaald parkeren geweest in het wijkcentrum in de Daguerrestraat. Er leken ongeveer evenveel sprekers voor als tegen betaald parkeren. Toen kwam er een stemming: ruim driekwart van de (afgeladen volle) zaal was tegen. De organisatoren leken verbaasd en probeerden nog wat andere stellingen (bijv. alleen ‘s avonds betaald parkeren) maar er veranderde niets: een ruime meerderheid was tegen. Ik spreek vrij veel mensen in de buurt er over, met en zonder auto: iedereen is tegen. Dus wat gebeurt hier? Er wordt ons op ondemocratische wijze iets door de strot geramd. Ik spuug op die folders die het betaald parkeren promoten en vol staan met leugens. Er zit een enorme hoeveelheid geld achter dat drukwerk en de gemeente gaat over onze ruggen nog meer verdienen. Weg met betaald parkeren! Kom in actie! Weg met de parkeerautomaten en weg met de bestuurders die dit door onze strot duwen!

 4. rom mager said

  tja…. Alex van B. de gemeente riskeert een parkeer-betaal-oorlog! maar bedenk wel: wij regeren niet, wij wòrden geregeerd!!! dat besteden wij met z’n allen eens in de zoveel jaren uit aan een gekozen gemeenteraad, allen leden van een politieke partij waar je op kunt stemmen. neemt men een besluit waar je het niet mee eens bent… hmm… toch verkeerd gestemd! de regering wenst niet het bezit, maar het gebruik van de auto te belasten, daarmee ruimte latend voor de gemeenten om….., jawel…. ha! het bezit te belasten middels parkeerheffingen! da’s nou eh… politiek! de auto is een van de motoren van onze economische welvaard. maar d’r zijn ‘r zo langzamerhand te veel van! da’s wèl waar! -ImageFinder Beeld: 0.47350.01- begin jaren 50 woonde ik een aantal jaren in de marconistraat (94). balconnetje rechtsboven.
  http://www.gemeentearchief.denhaag.nl/hga/imfhrdir/65124/47200/47350A01.JPG__imfhipic/hga/imflrdir/53295/47200/47350A01.JPG&fogid=&idnr=889753a62601&sessionnr=3860&noint=1&startpic=1&resurl=closewindow
  er stonden drie auto’s in dat deel van de straat: een groene chevrolet, de zwarte traction avant van de lijstenmaker en een zwart fordje. volop parkeerruimte. auto nodig? trompgarage huren…. veilig sturen! een rijbewijs halen was niet zo moeielijk. maar de tijden zijn veranderd. de economie is gegroeid en daarmee ons wagenpark dat ons die schier onbeperkte bewegingsvrijheid geeft, die het openbaarvervoer ons onmogelijk kan verschaffen. wil de gemeente ons allemaal terugzetten naar de jaren 50? geenszins! slechts 3 auto’s in de straat leveren geen substantiële bijdrage aan de gemeentekas aan parkeergelden, en om dit laatste gaat ‘t toch voornamelijk (oké alleen ‘s avonds, we beginnen bescheiden…., de mensen moeten immers de gelegenheid krijgen om te wennen!). om een en ander af te dwingen zullen ze toch niet de voorraad amsterdamse wielklemmen opkopen? laat ik ze niet op een idee brengen….. oei! nee…. betaald parkeren is geen adequate oplossing voor het parkeerprobleem
  in de haagse wijken! waarom niet? omdat de burgers/parkeerders (dat zijn we bijna allemaal) er helemaal niks voor terugkrijgen, althans niet wat de auto betreft! laten we wel wezen: er IS domweg geen oplossing. laat de wal het schip maar keren! N.B.: wie kent ene sjors pars…? nu plm 62 jaar. reageer eventueel even via mijn website: het ‘romboudianum’.

 5. Mariëtte said

  Ik vind het ook echt belachelijk! In de Sirtemastraat bestond al langer betaald parkeren, maar daar hadden de bewoners een bezoekerspas die elke twee uur moest worden verzet. Ook dat is geen ideale oplossing, maar in ieder geval hoeven er geen telefoontjes gepleegd te worden en wordt er geen maximum gesteld aan het bezoek dat je ontvangt. Heel kort door de bocht pleegt de gemeente dus inbreuk op familiebanden en vriendschappen. Ik kan me voorstellen als een familielid / vriend moet gaan betalen voor een bezoek aan jou, hij / zij zich wel twee keer bedenkt of dit bezoek de moeite waard is (misschien wel iets overdreven, maar toch…)

  Over de Laan van Meerdervoort gesproken: ik heb nooit problemen gehad met parkeren!! En volgens mij de omringende gebieden ook niet. Die hebben nu overigens wèl een parkeerprobleem, omdat betaald parkeren daar nog niet is ingevoerd en iedereen zijn / haar auto daar nu onbetaald wil parkeren. Leuk voor de bewoners!

  Waarom moet er ineens betaald parkeren worden ingevoerd? Volgens mij alleen maar om de zakken van de ambtenaren te vullen…Ik vind het belachelijk!!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: