DenHaagOrg

Puur Haags

Jazzin’Bazart presenteert: Plug-ins

Posted by ingezonden mededeling on 5 March, 2009

Samen met Prospero organiseert Bazart elke tweede vrijdag van de maand vernieuwende jazz/funk/soulconcerten onder de naam Jazzin’ Bazart. 13 Februari presenteert Jazzin’ Bazart: Plug-ins, met Berenice van Leer, Bert Boeren, Eller van Buuren (Baggabownz), Sonny Wilson en Dj Mitique. Plug-Ins is een combinatie van muzikanten en DJ’s. De DJ’s draaien ‘Jackin’ House’, een jazzy, melodieuze vorm van house muziek, met een funky baseline terwijl de muzikanten er op los improviseren.  Geheid een geweldige funky avond waarin het publiek los gaat en de groove van de muziek je pakt. 

Berenice van Leer (de dochter van Thijs van Leer)  groeide op te midden van allerlei verschillende muziek stijlen. Daardoor werd ze geïnspireerd om haar eigen talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen door Jazz te gaan studeren op het Conservatorium van Amsterdam. Berenice improviseert met gebruik van verschillende muziekstijlen. Ze is niet zomaar een MC of een Host maar veelal zorgt ze voor een unieke sfeer door de interactie met het publiek en de DJ’s.  Ze is niet voor niets  één van de lead zangeressen van Wicked Jazz Sounds.

Bert Boeren was aanvankelijk een soort van wonderkind. Na 3 jaar klassieke opleiding in Utrecht en 3 jaar studie bij Bart van Lier in Hilversum, deed hij zijn intrede in de fameuze Dutch Swing College band. Met die groep vaderlandse jazz-ambassadeurs is hij sindsdien wereldwijd onderweg en maakte hij tot nu toe 13 CD’s.

Eller van Buuren aka XLR is een Allround Freelance gitarist. Hij studeerde in 2005 af aan de Rock Academie in Tilburg en stond datzelfde jaar nog met zijn broer Armin van Buuren in Ahoy. Het Haagse publiek kent hem vast en zeker beter als  XLR de gitarist van de cross-over hiphop metal band Baggabownz

Sonny Wilson is de zoon van een Jazzpianist uit Los Angeles is erg beïnvloed door Otis Redding en draagt het haar van James Brown. Hij studeerde af aan de Rock Academie in 2005. Sonny treed op sinds zijn 18e en stond onder andere op de ‘Dance Parade’, ‘Fast Forward’ , ‘Bacardi Bat Beats’ en in de 013.

Dj Mitique is al eeuwen met muziek bezig, maar het begon allemaal pas echt toen hij werd gevraagd om een eigen radio show te beginnen op deep.FM. Hier ontmoette hij Tommy Largo, die hem de fijne kneepjes van het vak bijleerde, en waar hij house, Jazz, Jackin’ en soul leerde te combineren. Mitique speelde onder andere bij Puur, Gold, en is resident bij ThreeHouse, in ‘de hoogste tijd’.

Alle concerten vangen aan om 21:00 (deuren open om 20:00). De entree bedraagt 8 euro, maar studenten of houders van een Ooievaarpas betalen slechts 5 euro. Reserveren kan via Prospero: (070)3560997 of info@prospero.nu.

Meer info op www.bazart.nl

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: