DenHaagOrg

Puur Haags

‘Ik val op veilig’ in Escamp

Posted by ingezonden mededeling on 4 March, 2009

Den Haag  gaat per april 2009 ‘op veilig’ voor ouderen
Aldus de nieuwe campagne van de Dienst Welzijn. Volgens vrijwilligers in Den Haag Escamp weten de mensen van Welzijn echt niet waar zij het over hebben.
‘In Escamp betekent 60+er zijn vaak: 65% ondervoed zijn met uitdrogingsverschijnselen (Bron info: Haga Ziekenhuis en CBS) Hoe dat komt? Wij denken door het achteruit gaan van de gezondheid van ouderen in het algemeen. Maar vooral doordat deze mensen te weinig te besteden hebben. Verse vis en groenten te kunnen kopen is er voor hen niet bij. Ook wij vrijwilligers hebben te maken met ouderen die regelmatig botbreuken hebben opgelopen. Het is mijns inziens dan ook een  grote schande dat juist deze groep de hardste klappen oploopt; zij die het hardst hebben gewerkt aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.
Maar de gemeente Den Haag met de Partij van de Armoede en het CDA (laat het christelijke maar weg) die hebben het zover laten komen met hun beleid helaas. Wij hier in West Den Haag, in de Vogelaarwijk bij uitstek, delen nog steeds  gemiddeld 75 voedselpakkettten uit per week. Maar zoals altijd, en ook nu weer, laat De Gemeente ‘s-Gravenhage ons mooi stikken in alles.
Er mogen maar vier beroepsorganisaties Maatschappelijk activeringswerk doen namelijk Stek, Humanitas, St. Mara en Mooi Niks in West.
Over machtsposities gesproken meneer van Groen Links Bert van  Alphen: luister eens naar de mensen die daar dagelijks mee te maken hebben aub!!!! Burgerinitiatieven worden NIET op prijs gesteld. Alles hangt aan elkaar en van elkaar af met het bekende balletje toespelen. Banken worden geholpen maar wie helpt deze burgergroepen? Armen, gehandicapten, ouderen, dak- en thuislozen? Welke PARTIJ grijpt nu eens echt in met een SOCIAAL beleid voor de toekomst?’

Een  vrijwilliger van de St. Solidair in Den Haag Escamp

Advertisements

One Response to “‘Ik val op veilig’ in Escamp”

  1. lajos van den ijssel said

    goed werk!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: