DenHaagOrg

Puur Haags

Straatbeschaving

Posted by ingezonden mededeling on 14 February, 2009

Ik vind het een mooi woord, straatbeschaving. De Haagse lokale gemeenteraadsfractie van het CDA mag dan een beetje bleekjes oppositie voeren, ze presenteren het in ieder geval wel aardig.

Ik krijg er ook hele mooie beelden bij, van mannen die hun hoed even afdoen bij het groeten, dames die zachtjes achter hun gehandschoende handen hoesten, van kinderen die netjes twee aan twee achter de juf aanlopen.

Het doet het ook altijd goed, dit soort politieke boodschappen, iedereen ergert zich aan hondepoep, scheldende medeburgers en ander straatleed. Tijd voor regels, tijd voor een zero-tolerancebeleid!

Maar wat stelt het nu eigenlijk voor?

Immers, zoals hun eigen raadslid Ries Smits hier opmerkt: “Allemaal extra regels. Voor burgers en ondernemers. Je wordt er hoorndol van. Al die nieuwe activiteiten moeten ambtelijk worden gecoordineerd en vooral ook gehandhaafd. Meer regels leiden tot meer medewerkers. Goed voor de werkgelegenheid zou je zeggen. Maar vaak leidt het juist tot meer ondoorzichtigheid en het in gebreke blijven van de handhaving.

Zo wast de ene CDA hand de andere CDA hand. Wel heel beschaafd, natuurlijk.

PS Als je nu googlet op straatbeschaving staat dit stukje vlak onder dat van het CDA. Ik help er zo wel mooi aan mee om  ‘straatbeschaving’ tot het woord van 2009 te maken.

Als alle lezers van deze weblog die toevallig ook een weblog hebben nu even ergens een klein linkje plaatsen naar dit artikeltje dan helpen we met zijn allen weer het CDA beide handen te wassen.

http://haagsche.web-log.nl/haagsche/2009/02/straatbeschavin.html

Miguel Sloendregt

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: