DenHaagOrg

Puur Haags

KoninginneNach Bandverkiezing zoekt acht bands!

Posted by ingezonden mededeling on 30 January, 2009

Open inschrijving voor Haagse bands van start

Sinds 2001 is de bandverkiezing van de Haagse KoninginneNach voor aanstormend talent een belangrijke springplank naar een optreden op het Haags Podium. Op dit podium maakten in het verleden grootheden zoals Anouk en Di-Rect furore. De Bandverkiezing heeft sinds 2007 een ‘complete make-over’ ondergaan waardoor het voor de finalisten sowieso al een dikke winst betekent. De bezoekers van de website http://www.koninginnenach.nl kunnen vervolgens vanaf 13 maart hun stem uitbrengen op één van de vier uitverkoren bands. De bands krijgen in de weg naar de slotavond, 16 april in de Grote Zaal van het Paard van Troje, een uitgebreid voorbereidingstraject aangeboden.

INSCHRIJVING BANDVERKIEZING START NU
De inschrijving kan tot en met 23 februari via http://www.koniginnenach.nl. In tegenstelling tot de vorige jaren worden alle inschrijvingen op basis van hun online muziekmateriaal en motivatie op de vraag “Waarom hoort jouw band op de KoniginneNach?” getoetst door de organisatie. Het einddoel van de KoninginneNach Bandverkiezing blijft hetzelfde; het openingsoptreden verzorgen op het Haags Podium. Op de alweer twintigste editie van de Haagse KoninginneNach laat het Haagse talent temidden van de gevestigde orde zich van haar beste kant zien en horen. De organisatie is op zoek naar bands uit Groot Den Haag met een sterk eigen repertoire om tijdens de Nach een volwaardig optreden te kunnen verzorgen. Woensdag 25 februari zullen de acht halve finalisten bekend worden gemaakt.

ACHT BANDS ZULLEN STRIJDEN OM DE FELBEGEERDE VIER FINALEPLAATSEN
Vanaf heden gaat de bandverkiezing via http://www.koninginnenach.nl van start. Dit jaar zullen twee halve finales plaatsvinden waarvan vier van de  bands uiteindelijk het finaletraject in zullen gaan. De eerste halve finale zal 4 maart in de nieuwe Supermarkt plaatsvinden, de tweede op 5 maart in het Paard café. De organisatie voorziet de finalisten van personalized flyers waarmee zij zichzelf kunnen promoten. Nieuw is dit jaar het producertraject. Chris Muller, producer van Holland Spoor Studio, zal een workshop geven, met de finalisten de oefenruimte ingaan om hun liedjes studioklaar te maken en uiteindelijk de studio induiken om de nieuwe Bandverkiezing-cd op te nemen. Vanaf 13 maart kan het publiek stemmen op hun favoriet via http://www.koninginnenach.nl .

FINALE IN PAARD VAN TROJE
De finale van de KoninginneNach Bandverkiezing is in de Grote Zaal van ‘t Paard op 16 april. In aanwezigheid van fans, familie en enthousiastelingen worden de uitslag van de internetstem en de publieksstem gecombineerd met de eindbeoordeling van een deskundig panel. De band of act die zich manifesteert als de meest veelbelovende Haagse act voor 2009 wint het optreden op het Haagse podium en opent de KoninginneNach 2009!

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: