DenHaagOrg

Puur Haags

Aansluiting ov op luchthaven moet beter

Posted by ingezonden mededeling on 25 January, 2009

CDA wil shuttle tussen Rotterdam airport en Den Haag

Sinds een paar jaar is de busdienst tussen Den Haag en Rotterdam Airport verdwenen. Nu voorgesteld wordt de naam te veranderen in Rotterdam-The Hague airport is ook een goede aansluiting op het openbaar vervoer nodig. Ries Smits: “om de naam Rotterdam-The Hague airport waar te maken is meer dan enkel een naamsverandering nodig. Wanneer je uit het vliegtuig stapt moet het ook mogelijk zijn om met het openbaar vervoer snel weer in Den Haag te kunnen zijn.” Smits wil weten hoe we het vliegveld beter bij Den Haag kunnen betrekken en vraagt de wethouder de mogelijkheid van een nieuwe shuttledienst te onderzoeken.

Advertisements

One Response to “Aansluiting ov op luchthaven moet beter”

 1. Frans said

  Het is natuurlijk weer veel te simpel gedacht om gewoon de busdienst weer in te stellen?
  Als ze nu gewoon eens alle bus en tramlijnen zoals die in de jaren 70 waren, weer in ere herstellen, zoals naar Leiden e.d. dan wordt het leven een stuk eenvoudiger voor de reiziger die van het openbaar vervoer afhankelijk is.
  Ze hebben de laatste jaren niets anders gedaan dan de ideeën van een stel malloten uitgevoerd, die eigenlijk in een gesticht dienen te worden opgesloten.
  We zijn er per saldo niets op vooruit gegaan. De algehele verkeerssituatie is alleen maar complexer geworden en de files toegenomen.
  Probeer in Den Haag alleen maar eens van de Laan van Meerdervoort naar het Erasmusplein te komen.
  Weet je hoe dat gaat?
  Met lijn 17 door de Zoutmanstraat, Vondelstraat, Torenstraat, langs de Grote kerk, Hofvijver, Amerikaanse ambassade naar het Centraal station en dan weer via Gouverneurlaan richting Moerwijk. Totaal krankjorum en dat soort planners mag gewoon bij die HTM blijven werken.
  Als we het aan de huidige vervoersmaatschappijen over moeten laten om mensen van Rotterdam airport naar Den Haag te laten komen dan is de Thalys misschien nog wel een optie. Via Brussel of zo.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: