DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Haganoom wil Haagse dichters in de gemeenteraad

Posted by ingezonden mededeling on 18 January, 2009

Het Haags gemeentebestuur wil de subsidie aan de St. Stadsdichter stopzetten. Begin februari vergadert de gemeenteraad over een voorstel hiertoe. Uit onvrede hierover start Haganoom een campagne om met de volgende gemeenteraadsverkiezingen één zetel in de gemeenteraad door een dichter te laten bezetten.

Deze dichter zal zonder inmenging van het stadsbestuur een dichterlijke visie op de stad en haar bestuur in de raadszaal en daarbuiten ten gehore gaan brengen. Haganoom roept alle Haagse dichters en liefhebbers van de dichtkunst op zich aan te sluiten bij dit initiatief. De campagne zal worden gevoerd middels het verspreiden en voordragen van gedichten over Den Haag. Er zal geen verkiezingsprogramma worden geschreven. Wel wordt er een dichtbundel uitgegeven waarin onze kijk op de stad op eigen wijze vertolkt zal worden.

Advertisements

4 Responses to “Haganoom wil Haagse dichters in de gemeenteraad”

 1. Fred said

  Schitterend, alles wat zich profileert onder dichters of wat er maar te rijmen valt en budget wil hebben stelt zich teweer tegen het nieuwe gemeentelijke beleid.

  Dat je voor je geld gewoon een fatsoenlijk product dient te leveren, komt bij die lieden niet op. Gewoon het mes in die onzin, prima initiatief.
  Ga eerst maar eens aantonen dat je een substantiële bijdrage levert en zo niet, dan is dat jammer. Gewoon gaan werken is ook nog een optie. Maar ze zitten liever in de kroeg bij een goed glas wijn te klagen hoe slecht ze het wel niet hebben.

  En nou had ik al niet zo’n hoge pet op van dit bestuur, maar om nou ook nog eens létterlijk onze gaten in de gemeentebegroting te laten dichten, gaat me iets te ver.

 2. Haganoom said

  Hoi Fred,

  Er valt meer te dichten in Den Haag dan de gaten in de begroting. Al zou ook dat geen kwaad kunnen.

  Groet
  Haganoom

 3. Ik heb er een blogje aan gewijd op mijn Haagsche Weblog. Voor de zondagavond.

  Lees verder op http://haagsche.web-log.nl/haagsche/2009/01/een-heitje-voor.html

 4. Jan Hunck said

  Het gedicht van David Rietveld heeft donderdag geholpen tijdens de Raadsvergadering. De Stadsdichter mag blijven. Gaan nu ook de andere Raadsleden hun betoog voeren in dichtvorm ?? Ik zal dan weer eens vaker komen luisteren. Het slaapverwekkende effect van zo’n vergadering zal dan voorbij zijn. Dan kunnen we weer eens wat opsteken zonder weg te dommelen.

  Maar betekent dit dan ook dat Harry Zevenbergen (http://haagsestadsdichter.web-log.nl/) nog wat langer aanblijft?

  Of krijgen we nu toch een door het volk gekozen Stadsdichter. Lijkt me een leuk verkiezingsitems voor de rap naderende Raadsverkiezingen in 2010. Dan kan de gekozen Stadsdichter middels het GL initiatiefraadsvoorstel die Wilders en zijn PVV (http://www.ad.nl/denhaag/3052289/lsquoWe_lusten_Wilders_rauwrsquo.html)…..

  ….achter het Haagse Raadsbehang rijmen en dichten
  ….zonder het hemd op te lichten!!!

  Zet hem op David.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: