DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Haganoom wil Haagse dichters in de gemeenteraad

Posted by ingezonden mededeling on 18 January, 2009

Het Haags gemeentebestuur wil de subsidie aan de St. Stadsdichter stopzetten. Begin februari vergadert de gemeenteraad over een voorstel hiertoe. Uit onvrede hierover start Haganoom een campagne om met de volgende gemeenteraadsverkiezingen één zetel in de gemeenteraad door een dichter te laten bezetten.

Deze dichter zal zonder inmenging van het stadsbestuur een dichterlijke visie op de stad en haar bestuur in de raadszaal en daarbuiten ten gehore gaan brengen. Haganoom roept alle Haagse dichters en liefhebbers van de dichtkunst op zich aan te sluiten bij dit initiatief. De campagne zal worden gevoerd middels het verspreiden en voordragen van gedichten over Den Haag. Er zal geen verkiezingsprogramma worden geschreven. Wel wordt er een dichtbundel uitgegeven waarin onze kijk op de stad op eigen wijze vertolkt zal worden.

Advertisements

4 Responses to “Haganoom wil Haagse dichters in de gemeenteraad”

 1. Fred said

  Schitterend, alles wat zich profileert onder dichters of wat er maar te rijmen valt en budget wil hebben stelt zich teweer tegen het nieuwe gemeentelijke beleid.

  Dat je voor je geld gewoon een fatsoenlijk product dient te leveren, komt bij die lieden niet op. Gewoon het mes in die onzin, prima initiatief.
  Ga eerst maar eens aantonen dat je een substantiële bijdrage levert en zo niet, dan is dat jammer. Gewoon gaan werken is ook nog een optie. Maar ze zitten liever in de kroeg bij een goed glas wijn te klagen hoe slecht ze het wel niet hebben.

  En nou had ik al niet zo’n hoge pet op van dit bestuur, maar om nou ook nog eens létterlijk onze gaten in de gemeentebegroting te laten dichten, gaat me iets te ver.

 2. Haganoom said

  Hoi Fred,

  Er valt meer te dichten in Den Haag dan de gaten in de begroting. Al zou ook dat geen kwaad kunnen.

  Groet
  Haganoom

 3. Ik heb er een blogje aan gewijd op mijn Haagsche Weblog. Voor de zondagavond.

  Lees verder op http://haagsche.web-log.nl/haagsche/2009/01/een-heitje-voor.html

 4. Jan Hunck said

  Het gedicht van David Rietveld heeft donderdag geholpen tijdens de Raadsvergadering. De Stadsdichter mag blijven. Gaan nu ook de andere Raadsleden hun betoog voeren in dichtvorm ?? Ik zal dan weer eens vaker komen luisteren. Het slaapverwekkende effect van zo’n vergadering zal dan voorbij zijn. Dan kunnen we weer eens wat opsteken zonder weg te dommelen.

  Maar betekent dit dan ook dat Harry Zevenbergen (http://haagsestadsdichter.web-log.nl/) nog wat langer aanblijft?

  Of krijgen we nu toch een door het volk gekozen Stadsdichter. Lijkt me een leuk verkiezingsitems voor de rap naderende Raadsverkiezingen in 2010. Dan kan de gekozen Stadsdichter middels het GL initiatiefraadsvoorstel die Wilders en zijn PVV (http://www.ad.nl/denhaag/3052289/lsquoWe_lusten_Wilders_rauwrsquo.html)…..

  ….achter het Haagse Raadsbehang rijmen en dichten
  ….zonder het hemd op te lichten!!!

  Zet hem op David.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: