DenHaagOrg

Puur Haags

Raadsels rond website(s) Weimarstraat

Posted by Interniek on 7 December, 2008

Wie naar de website van de Weimarstraat gaat, zal zien dat daar weinig actie plaatsvindt. In Hagaz!ne begin dit jaar schreef ik er al over. De winkeliers haalden de stickers van de ruiten waarmee ze aangaven dat ze deel uitmaakten van de website: men was niet meer geïnteresseerd in een gezamenlijke website, was het argument. De initiatiefnemer hield nog wel de foto’s van de winkels on-line die voor de opnamen toentertijd betaalden maar voor de rest was de site dood. Wie schetst mijn verbazing als er nu opeens een nieuwe website voor de winkelstraat verschijnt met de domeinnaam www.weimarstraatdenhaag.nl? En deze blijkt door de gemeente ook nog eens met € 1.000,- te worden gesubsidieerd!?! Met dit geld had het onderhoud van de bestaande site wel twee jaar kunnen voortduren. Had de gemeente niet met de webmaster van de bestaande website www.weimarstraat.nl contact op moeten nemen alvorens over te gaan tot het subsidiëren van een nieuwe website met hetzelfde doel? Is dat niet een beetje vreemd?

Advertisements

16 Responses to “Raadsels rond website(s) Weimarstraat”

 1. Frans said

  Het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Cees-Jan Kempenaar de voorzitter niet meer is. Het probleem was dat velen het totaal niet zagen zitten met die man, maar dat de gemeente (Henk Kool) die straat zo’n beetje onder curatele had gezet, maar hem niet de gewenste curator vonden. De mensen van die oude site gedragen zich nog netjes, maar je kan het een beetje vergelijken met die vrijwilligers in Leidschenveen, die werden afgedankt.
  Het heeft nooit geboterd tussen veel winkeliers en Kempenaar, die men meer als een omhooggevallen patser zag, die meer met zichzelf dan met het algemeen belang bezig was.
  Dat hij zich inzette voor die winkelstraat was alleen ingegeven vanwege zijn eigen belangen.
  Het is natuurlijk helemaal niet slecht, dat een ondernemer bepaalde ambities heeft en dat deze als motor fungeert waar een hele straat profijt van heeft, maar de weegschaal sloeg wel erg vaak door in het voordeel van alleen het stukje waar Kempenaar zat en men verweet hem zeer slecht te communiceren met de gemeente, door nogal eens bot uit de hoek te komen en die ambtenaren, die best wel van goede wil waren, als een soort nitwitten wegzette.
  Het gedeelte tussen de Regentesselaan en Suezkade kwam er altijd maar zeer bekaaid af.
  Het gekke was wel dat in dat stuk straat, men zich dacht te kunnen meten met het gedeelte van Blokker, want de huurprijzen voor dat dooie stuk straat zonder enige loop erin, waren en zijn net zo hoog, dus leegstand is het logische gevolg en het lijdt nu nog steeds een kwijnend bestaan.
  De eigenaren blijven echter vast houden aan die te hoge huren, dus het zal met dat stuk zó nooit wat worden.
  En met die nieuwe site wil men waarschijnlijk met een schone lei beginnen zonder de ballast van het verleden, maar je zal het toch altijd met de huidige ondernemers moeten doen, want er zijn (nog) geen andere. Het was dan ook zeer aan te bevelen geweest als ze dan ook een totaal nieuwe opzet voor hun nieuwe site hadden gebruikt.
  Jammer, gemiste kans, de tijd zal het leren.

  http://www.layout.nl/portfolio/hn/2006/2006_12_15/

 2. jan said

  Kan allemaal wel kloppen, en was misschien nodig!!

  Maar 1000 euro voor een website??

  Is dat niet een beetje veel geld?

  Of heeft de maker/bijhouder oftewel webmaster ervan centjes gekregen om het bij te houden?

  deze site kan voor 250 euro draaien op een server met minimaal 2 giga en 15000 gb dataverkeer. Inclusief spambeveiliging

  voor 450 is het een dedicated server zelfs

  maar voor een site de niet zo megaactief is ( ik oem het een site waar maar af en toe iets nieuws op zal komen en heus niet boven de 150000 gb dataverkeer komt!!!

  maar ik gun de weimarstraat een goede winkelnering uiteraard

 3. Sitekick said

  2 gigabyte webruimte en 80gb dataverkeer per maand kost 10 euro. 120 per jaar bij Lycos
  80gb is ruim 2 miljoen bezoekers.

  Je kan 500mb webruimte krijgen met 17 gb dataverkeer per maand, dat zijn 400.000 bezoekers, voor 29 euro per jaar inclusief een domeinnaam bij mijndomein.nl

  Deze website is nog geen 20 mb, die had je zo gratis kunnen plaatsen op een homepage van Casema, nu Ziggo.

  Iemand is er dus gewoon feest aan het vieren met die 1.000 euro, want die heeft gewoon de bestaande site gejat, opnieuw gehost en lacht zich ziek.
  Als dit de mentaliteit is van die nieuwe winkeliersvereniging dan zie ik het somber in.
  De prijs kwaliteitsverhouding is totaal zoek en dat zal met de producten van die ondernemers wel niet anders zijn. Die suggestie wordt hiermee wel gewekt.

 4. Superknor said

  > En met die nieuwe site wil men waarschijnlijk met een schone lei beginnen

  Die lei van die nieuwe site is nou niet bepaald schoon:

  Zie http://www.weimarstraat.nl/winkels en http://snipurl.com/7jg9p :

  weimarstaatdenhaag.nl heeft dus gewoon het (uiterst onvolledige) winkelbestand gejat uit weimarstraat.nl…

  en

  http://www.weimarstraat.nl/waar en http://snipurl.com/7jggm : het plattegrondje van

  weimarstraatdenhaag.nl is doodleuk gewoon gejat uit weimarstraat.nl…
  en meer staat er voor die duizend euro niet op….

 5. safarie said

  Beste mensen
  De hoe de vork in de steel zit is mij duidelijk
  De domein naam weimarstraat.nl is een naam die inbeslaggenomene is genomen door de webmaster van die site
  Die ooit de opdracht kreeg van de winkeliersvereniging om een website te maken
  De webmaster registreerde deze domein op zijn naam, en doet hier geen afstand van.
  Nu de winkeliersvereniging vernieuwd is en de webmaster te veel geld vraagt om de site bij te houden
  Is er een nieuwe site in ontwikkeling genomen met helaas een andere domein naam weimarstraatdenhaag.nl
  Het is jammer dat er geen medewerking is verleent door de webmaster en de logica is natuurlijk een nieuwe website
  De website weimarstraatdenhaag.nl is een concept en de werkelijke website moet nog gelanceerd worden.

  Vriendelijke groet,

  John,yellowcab

 6. Superknor said

  @Safarie

  > De hoe de vork in de steel zit is mij duidelijk
  De domein naam weimarstraat.nl is een naam die inbeslaggenomene is genomen door de webmaster van die site

  – Ik heb de site geregistreerd op mijn naam, omdat het via de winkeliersverenging maar niet opschoot en rekening moest houden met de mogelijkheid dat het zou worden gekaapt.

  > De webmaster registreerde deze domein op zijn naam, en doet hier geen afstand van.

  – En dat kost mij veel centen, maar ik vind onverantwoordelijk het domein over te dragen, als niemand anders serieus met een website aan de slag gaat.

  > Nu de winkeliersvereniging vernieuwd is en de webmaster te veel geld vraagt om de site bij te houden.

  – Over geld is met mij nog nooit gesproken. Maar inderdaad: gratis zou ik het niet doen (alhoewel ik tot dusver toch de site een beetje bijhou en daar alleen maar geld aan kwijt ben).

  > Is er een nieuwe site in ontwikkeling genomen met helaas een andere domein naam weimarstraatdenhaag.nl
  Het is jammer dat er geen medewerking is verleent door de webmaster

  – Die medewerking is ook nooit gevraagd…

  > en de logica is natuurlijk een nieuwe website
  De website weimarstraatdenhaag.nl is een concept en de werkelijke website moet nog gelanceerd worden.

  – We spreken inmiddels van meer dan een jaar geleden en de meest recente mededeling op weimarstraatdenhaag.nl is de aankondiging van de braderie van een jaar terug.
  – Inmiddels is er een half jaar geleden contact met de webmaster van weimarstraat.nl opgenomen om het onderhoud weer op te pakken. Sindsdien is de webmaster door de winkeliersvereniging niet meer benaderd, laat staan dat er over een vergoeding is gesproken. Erg jammer, allemaal.

 7. Dit bovenstaande gelezen tehebben is onzin, Ik heb me als voorzitter 15jaar rot gewerkt voor de gehele Weimarstraat en de gehele wijk. Wij als oud- bestuur hebben ons druk gemaakt juist voor het gedeelte Weimarstraat tussen het Regentesseplein en de Suezkade wij zijn met het idee gekomen om dit gedeelte een kunstenaars concentratie tegeven wat later ook gelukt is wij hebben ook in dit gedeelte een boeren markt weekelijks georganiseerd (door toe doen van de gemeente is de vergunning later geweigerd om dat er op die plek in dec een kerstbomen verkoper stond) het enige wat altijd en nog steeds in dat gedeelte van de weimarstraat heerst is onnenigheid bij de ondernemers.Nu met het nieuwe bestuur zie ik alleen de straat weer verder afglijden er wordt niets leuks meer georganiseerd. vroeger waren er leuke v.w. keverdagen en amerikaanse dagen met grote amerikaanse autos harley motoren en rock and roll bandjes. En hadden we onze eigen veegploeg.Wij als bestuur hebben ons best gedaan maar de gemeente denhaag is gek op vergaderen zonder enig resultaat.

 8. Het nieuwe bestuur van de weimarstraat is begonnen om een goed geoliede organisatie als starpromotie die de braderieen al jaren organiseerde en de website medewerker die de site bijhield voor een schijntje en frans Valkenhof die 40 jaar de feestverlichting en de spandoeken verzorgde te ontslaan, en hier nieuwe mensen voor aantenemen zoals een nieuwe braderie organisatie met als resultaat een slechte braderie met de helft aan kramen en de kramen die er staan naar de straat kant te zetten zo lopen er geen bezoekers meer langs de etalages.
  Nieuwe feestverlichting pas in dec opgehangen en met armoedige led verlichting niet romantisch, de oude feestverlichting was pas opgeknapt en ligt voor oudvuil weg teroesten.de nieuwe website wordt niet bijgehouden en ziet er armoedig uit.jammer voor de jaren van enorme inzet van het oude bestuur.het ledenaantal loopt snel terug. Oproep Nieuw bestuur onder voorzitter Boksteijn doe wat aan deze klachten en probeer er weer een leuke straat van temaken. b.v. terug dringen van de koffeeshops (het imago moet naar boven) en in het oude schoolgebouw weimarstraat 300 nieuwbouw terealiseren met een trekker voor dat gedeelte van de Weimarstraat.

 9. G. Bokstijn said

  Ben blij dat er toch nog mensen zijn die zich druk maken over de Weimarstraat.
  Alleen jammer dat iedereen maar wat loopt te roepen zonder zich eerst te laten informeren bij diegene die weten wat er gaande is.
  Maar helaas daar komt niemand kijken of luisteren, stel je voor dat er iets aan je gevraagd wordt.
  brrrrr eng. De mensen die actief bezig zijn voor de Weimarstraat doen dat zeer goed ik denk aan een Frank van de Watering en zijn vrouw, Bloemist Beertje. Voor Kempenaar is het makkelijk praten, met een vette subsidie kan iedereen leuke feesten organiseren. Doe het nu eens uit eigen middelen.
  Als jullie vragen hebben of opmerkingen wend je dan eerst even naar mij. dat schilt een hoop onzin. Want alles is te verklaren. Betreft verlichting ook over smaak valt te twisten. Wat is er allemaal gebeurd dit jaar. Denk aan Gemeente museum actie, vrachtwagen trekken Grote Sint optocht. voor de rest zitten we stil en doen niets.

  De Voorzitter
  G.Bokstijn

 10. Eduard said

  Beste Guido,

  > Ben blij dat er toch nog mensen zijn die zich druk
  > maken over de Weimarstraat.

  Dat doe ik al sinds 2000!

  > Alleen jammer dat iedereen maar wat loopt te roepen zonder zich
  > eerst te laten informeren bij diegene die weten wat er gaande is.

  Werd ik maar geïnformeerd (…zucht…).

  > Maar helaas daar komt niemand kijken of luisteren,
  > stel je voor dat er iets aan je gevraagd wordt.

  Ik zou niets liever willen, dan dat mij iets wordt gevraagd.

  > Voor Kempenaar is het makkelijk praten,
  > met een vette subsidie kan iedereen leuke
  > feesten organiseren. Doe het nu eens uit eigen middelen.

  Voor zover ik weet, heeft Kempenaar het voorzitterschap gevoerd over de winkeliersvereniging in een tijd dat de gemeente volkomen onverschillig tegenover de straat stond.
  Op dit moment trekken er minstens drie in dienst van de gemeente zijnde of voor de gemeente werkenden aan de straat.

  > Als jullie vragen hebben of opmerkingen wend je dan eerst
  > even naar mij. Dat scheelt een hoop onzin.

  Ik heb je vele malen gemaild met vragen over de voorgang van de site.

  > Wat is er allemaal gebeurd dit jaar.
  > Denk aan Gemeente museum actie,
  > vrachtwagen trekken Grote Sint optocht.
  > voor de rest zitten we stil en doen niets.

  Dat laatste, daar merk ik niets van en dat vind ik jammer.
  Ik zou graag de website weimarstraat.nl nieuw leven in willen blazen.
  Je weet mijn mailadres en telefoonnummer, dus je roept maar als je genoeg stil hebt gezeten.

 11. kempenaar said

  Bokkestijn verteld in zijn verhaal over subsidie s die wij ooit hebben gekregen voor de USA dagen en keverdagen nou dan hebben wij nog wat tegoed want hij zat toen ook in het bestuur en weet als geen ander dat wij nooit enige tegemoedkoming financieel van de gemeente hebben gekregen voor die dagen.
  Hij verteld in zijn verhaal over wat hij de laatste tijd heeft gedaan misschien vergeten ,de dieren dag die € 4800,= heeft gekost 4 verkleden dieren door de straat waar niemand wat van heeft gezien.
  Ook de nieuwe site wordt niet meer bij gehouden er staat niets op voor de komende feestdagen ,jammer dat al die jaren met heel hard werken door het oude bestuur teniet worden gedaan.
  De nieuwe voorzitter moet leren om normaal met collega s winkeliers om tegaan die altijd hard gewerkt hebben zonder enige vergoeding voor de Weimstraat ,denk eens John Meijers die ruim 48 jaar penningmeester is geweest en die een enorme inzet heeft geleverd voor de gehele Weimarstraat. de voorzitter moet eens stoppen om na al die jaren met modder teblijven gooien.

 12. Eduard said

  Ai, ai, ai.
  Ik denk dat het beter is om deze discussie op een andere wijze voort te zetten.
  Ik stuur jullie een mailadres voor ons alledrie gezamenlijk.
  Dan moet dit wel op te lossen zijn.
  E.

 13. G Bokstijn said

  Kemphaan, Heeft 1 keer iets georganiseerd in eind jaren 80 toen we hier in Nederland nog met kevers reden. nu 2009 heeft hij het er nog over. Zo jammer dat iemand moet voort leven op 1 prestatie.
  Bravo Kemphaan we zijn trots op je.
  Dierendag was erg leuk opgezet alleen lieten meerderen leveranciers het afweten, het was onze eerste activiteit sinds we het hebben overgenomen. toch weer jammer dat kemphaan daar weer over begint. De voorzitter gooit met niets maar leest steeds weer stukjes die niet waar zijn.
  En Edward graag wil ik door met de site, je weet de voorwaarde en over de prijs hebben wij nooit geklaagd. Laten we het opnieuw proberen, neem contact met mij op.

  gr,
  G.Bokstijn
  voorzitter

 14. kempenaar said

  Bokkestijn je bent zeker vergeten dat het bestuur in de jaren 1993 1995 1998 3x Amerikaansedag (vliegtuig op het plein rock and roll bandjes en amerikaanse sleeen) ,hebben georganiseerd waar we maanden mee bezig waren en waar 30.000 bezoekers op afkwamen en in ieder nieuwsblad en RTL4 een verslag van stond,ook hebben we 2x in de jaren 90 een keverdag en sportdag georganiseerd dus niet zo minachtend doen over het oude bestuur die meer inzet heeft getoond dan het nieuwe bestuur ooit zou waarmaken.
  Je blijft vervelend en minderwaardig doen tegenover het oude bestuur , je moet zo lekker door blijven gaan na 33jaar trouw lid van de ver.Weimarstraat heb ik mijn lidmaatschap op gezegd door jou toedoen.

 15. Eduard said

  Heren,
  Als ik jullie zo zie kiften en tegen mekaar opbieden, zie ik meer overeenkomsten als verschillen.
  Ga eens met mekaar aan tafel zitten en doe samen iets aan de straat.
  Probleem opgelost.

 16. Maarten said

  Schitterend dit… ga door heren *pakt chips en cola*
  Een autohandelaar en een fopwinkelier, dan kan je dit nivo verwachten!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: