DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

  Twee reebruine ogen die keken mij aan

  Het was mooi weer en ik zou op de fiets naar het Belgisch Park gaan. Halverwege – bij het Catshuis – zag ik een paar mensen staan wijzen richting Sorghvliet. Ineens schoot mij een twitterbericht te binnen van Mariëlle Ernst; zij had een hert gezien bij het hek van Sorghvliet. Ik zette mijn fiets op […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Meavita heeft tekort van 11 miljoen

Posted by ingezonden mededeling on 26 November, 2008

Vanochtend is op de RTVwest ochtendshow bekendgemaakt dat de zorg- en welzijnsonderneming Meavita een tekort heeft van 11 miljoen. Meavita heeft voor dat bedrag een lening aangevraagd bij de zorgautoriteit, ten behoeve van software en voor huisvesting. Deze aanvraag is niet geaccepteerd. De SP maakt zich ernstige zorgen over de situatie bij Meavita en is bang dat dit tekort zal leiden tot een verdere verslechtering van de thuiszorg. Zij vraagt zich tevens af wat dit tekort bij Meavita betekent voor de thuiszorgmedewerkers en *cliënten.Bestuursvoorzitter Charles Laurey heeft in de ochtendshow gesteld dat het tekort van 11 miljoen de zorg aan de cliënt niet in gevaar zal brengen. Meavita heeft vorig jaar op het totaal aan geleverde uren huishoudelijke verzorging in Den Haag 75% verzorgd. Bovendien stelt de SP al langer vragen bij de exorbitante salarissen die managers binnen Meavita ontvangen en de slechte bedrijfsvoering. Dit blijkt o.a. uit het niet beschikbaar zijn van het jaarverslag van 2007. Binnen een jaarlijkse omzet van  circa 500 miljoen is er een maandelijks tekort van 1,5 miljoen. De SP zal via mondelinge vragen de verantwoordelijke wethouder thuiszorg hem vragen om opheldering van de situatie binnen Meavita en de raad hier op zeer korte termijn over te informeren.

De afgelopen maanden heeft de Haagse afdeling van de SP actief meegewerkt aan de oprichting van de Actiegroep Thuiszorg Den Haag. Deze actiegroep bestaat uit medewerkers en cliënten van Meavita en actieve SP-leden. De actiegroep heeft een online vragenlijst opgesteld (http://denhaag.sp.nl/thuiszorg.stm), waarin thuiszorgmedewerkers en -cliënten kunnen vertellen over hun ervaringen met de Haagse thuiszorg. Zo wil de actiegroep meer duidelijkheid krijgen over wat het gevoerde (personeels)beleid bij Meavita voor gevolgen heeft voor de kwaliteit van de zorg en de omstandigheden waaronder de thuiszorgmedewerkers werken.

5 Responses to “Meavita heeft tekort van 11 miljoen”

 1. Frans said

  Als het inderdaad zo is dat het bestuur zijn zakken loopt te vullen en niet op wil stappen, gewoon laten klappen en met de curator een doorstart regelen.
  Dan ook gelijk de bestaande contracten nietig verklaren en de gemeente dwingen om een fatsoenlijke vergoeding te betalen want die heeft ook boter op het hoofd.
  Je kan jezelf natuurlijk wel op je borst slaan, dat je met de aanbesteding een flutprijs (13,75) bedongen hebt, maar daar kan geen fatsoenlijk werk voor geleverd worden.
  Dat had Hedwig Vos (PvdA) ook al aangegeven.

  http://www.denhaag.pvda.nl/fractieblog_reacties/636

  De SP mag de PvdA daar best voor tegen de schenen schoppen, dat ze zelf exact weten waar de schoen wringt en er al die tijd niets aan gedaan heeft.
  En ook Bert van Alphen (GroenLinks, welzijn) zit fout maar die houdt zich muisstil.
  Door de tent te laten klappen kan je dat alsnog recht laten trekken, want dan heb je het dwangmiddel dat de zorgbehoevenden in de kou komen te staan.
  Misschien een beetje gemeen om die mensen zo te misbruiken, maar het is oorzaak en gevolg.
  En gezien de te verwachte pijn dwing je die lakse politiek om snel knopen door te hakken.
  En dan niet wéér een aanbesteding, want dan begint het circus weer van voren af aan.
  De SP moet ook eens ophouden met knoeiers de lengte te geven, net als met die ID-banen, waarmee met die 24 miljoen van Henk Kool, het geld in ieder geval wél weg is, maar geen enkele garantie geeft, dat die mensen volgend jaar nog werk hebben.
  Rotte stichtingen die niet naar behoren willen functioneren om zeep helpen en rommelende besturen vervangen. Dát moet het credo worden.
  Dat houdt in dat je 95% van die welzijnsmaffia, die subsidiesponzen, de wacht kan aanzeggen.
  Misschien dat Marieke Bolle nu eens een keertje orde op zaken gaat stellen en de hand op de knip houdt, in plaats zoals Jetta, al die lieden te blijven fêteren. En ook Bert van Alphen onder curatele graag.

 2. Frans said

  Nog ter aanvulling;
  Je bent niet verplicht bij een aanbesteding alleen het criterium goedkoopste prijs te hanteren. Je kan kiezen voor de meest redelijke aanbieding.
  Dat wil dus zeggen, dat indien je van mening bent dat een iets duurdere wel en beter product levert en je daar meer vertrouwen in hebt, de goedkoopste gewoon afvalt.
  Het zou toch wel eens aardig zijn als men zich wat meer in die aanbestedingsreglementen zou verdiepen, maar ik begrijp best dat het allemaal wat nieuw en onwennig is.
  Zet er maar een speciale ambtenaar op.
  Leen er maar eentje van Maarniks, want zijn hoogbouwvisie is nu klaar, dus zitten er nu ongetwijfeld een paar duimen te draaien.
  Bouwambtenaren zijn exact op de hoogte van aanbestedingsregels.
  Die regelgeving van de zorg is niet veel anders wat betreft de voorschriften van een te houden aanbesteding in de bouw.

 3. Lex Triplex said

  Ik heb een kredietlimiet van 500.- Euro.
  Hoe krijgt zo’n bedrijf het voor elkaar om 11 miljoen in het rood te gaan?
  Ben je dan een;
  A;een slechte ondernemer?
  B;een slechte bank?
  Maar vraag blijft,hoe kan het gebeuren?
  Wie kan mij deze truc leren?Kan ik tenminste ook eens in restaurant Seinpost gaan eten!

 4. Frans said

  Kijk eens aan, we worden op onze wenken bediend door Hedwig Vos.
  Hogere tarieven, het kan dus wel.

  http://www.denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/2121

 5. Carla said

  Bestuur loopt zeker d’r zakken te vullen, die zitten in de Decembermaand niet zonder geld. Ik wel namelijk. Ben 2 jaar ziek, UWV heeft beslist dat Meavita mij nog een jaar moet betalen omdat ze in gebreke zijn gebleven. En dat blijven ze nu dus weer. Salaris is gewoon zonder enig bericht stopgezet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: