DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Nieuw asiel voor knaagdieren

Posted by ingezonden mededeling on 28 October, 2008

Een knaagdierenopvang is hard nodig in een stad als Den Haag.
De huidige capaciteit bij Het Knagertje is onvoldoende en daarmee ontoelaatbaar geworden. Er zijn teveel dieren in een te beperkte ruimte gehuis¬vest met grote gevolgen voor de hygiëne, het welzijn en de gezondheid van die dieren en de mensen die hen verzorgen.
Het Knagertje wordt daarom op korte termijn gesloten. Inmiddels is er een nieuwe locatie voor een knaagdierenopvang gevonden met dank aan de Haagse Dierenbescherming en het Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag. Deze laatste stelt daartoe een deel van haar terrein in Park Oosterbeek beschikbaar.

Het Knagertje raakte de afgelopen maanden overvol door het enorme aanbod aan knaagdieren. Helaas kon Het Knagertje de huisvesting niet uitbreiden of een andere locatie vinden. Het Knagertje heeft zijn best gedaan om met de huidige faciliteiten zo goed mogelijk voor de dieren te zorgen. Echter, door de gebrekkige huisvesting en de beperkte financiële middelen liet dit steeds meer te wensen over. Deze zomer moesten er daardoor zelfs 40 dieren bij de Dierenambulance Den Haag worden ondergebracht.

De Haagse Dierenbescherming besloot ten behoeve van het welzijn van de dieren op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor een knaagdierenopvang. Geen eenvoudige klus in een dichtbebouwde stad als Den Haag. Echter, met de door de Dierenambulance Den Haag aangeboden tijdelijke opvangmogelijkheid op haar terrein in Park Oosterbeek is voorlopig een goed alternatief gevonden. Deze zal naar verwachting voor het eind van dit jaar in gebruik worden genomen. Het Knagertje wordt dan gesloten.
De Dierenbescherming neemt de verantwoordelijkheid voor de verzorging van de knaagdieren en gaat op zoek naar een definitieve locatie.

Advertisements

2 Responses to “Nieuw asiel voor knaagdieren”

 1. Michael said

  Het lijkt op een actie van de Dierenbescherming om alles wat met dieren te maken heeft in handen te krijgen zonder zich om de dieren en hun ervaren verzorgers te bekommeren. Het doel lijkt de middelen te heiligen. Een opvang sluiten, terwijl de opvang zelf blijkbaar van niets weet lijkt me vrij asociaal.

 2. Ingrid said

  En nu is er in dat nieuwe asiel van de Dierenbescherming ook nog een zeer besmettelijke konijnenziekte uitgebroken. Het zou VHS zijn; een ziekte, die direct te herleiden is aan gebrekkige kennis van zaken, gebrek aan hygiëne (in de gezamenlijke speelhoek), niet op tijd enten en geen goede quarantaine.

  Dit is iets, dat voor zover ik na heb kunnen gaan, bij het door de DB afgebrande Knagertje nog nooit voor gekomen. Controle van een DBasiel door de LID (=DB) kan geen goede zaak zijn. (Wij van de DB vinden alle zaken van de DB geweldig en anderen zijn slecht).

  Een uitspraak gevonden op internet(van mevr von Jesse):

  De DB werkt samen met alle asiels, die aan haar kwaliteitseisen voldoen en anders beginnen ze er zelf een. Helaas gebeurd die controle door de LID (=DB) en die keuren dus gewoon alle asiels af, waar ze niet mee samen willen werken.

  Wanneer komt die onafhankelijke dierenpolitie, zodat ook onafhankelijke asiels een kans hebben tegen die financiële grootmacht van een Dierenbescherming. Miljoenen, ingezameld met plaatjes van zielige dieren, uitgeven aan dure panden en duur personeel en de dieren zo zielig laten, want anders hebben ze niets meer om zielig over te doen en kunnen ze de onkosten vergoeding van ca €100000,- netto van Voorzitter Dales niet meer betalen. Van dat bedrag kan een grote knaagdierenopvang waarschijnlijk 4 jaar zonder zorgen draaien.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: