DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Inval bij Haagspraak

  Bij een politieinval op het kantoor van Haagspraak zijn mogelijk belastende documenten gevonden die wijzen op een manipulatie van de burgemeesterspoll van Omroep West in november 2016. Alles wijst erop dat blaffende blogger Tommy van B. stemmen gekocht heeft om in deze poll op gelijke hoogte te eindigen met coryfeeën als Erika Terpstra. Naar verwachting […]

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Nieuw asiel voor knaagdieren

Posted by ingezonden mededeling on 28 October, 2008

Een knaagdierenopvang is hard nodig in een stad als Den Haag.
De huidige capaciteit bij Het Knagertje is onvoldoende en daarmee ontoelaatbaar geworden. Er zijn teveel dieren in een te beperkte ruimte gehuis¬vest met grote gevolgen voor de hygiëne, het welzijn en de gezondheid van die dieren en de mensen die hen verzorgen.
Het Knagertje wordt daarom op korte termijn gesloten. Inmiddels is er een nieuwe locatie voor een knaagdierenopvang gevonden met dank aan de Haagse Dierenbescherming en het Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag. Deze laatste stelt daartoe een deel van haar terrein in Park Oosterbeek beschikbaar.

Het Knagertje raakte de afgelopen maanden overvol door het enorme aanbod aan knaagdieren. Helaas kon Het Knagertje de huisvesting niet uitbreiden of een andere locatie vinden. Het Knagertje heeft zijn best gedaan om met de huidige faciliteiten zo goed mogelijk voor de dieren te zorgen. Echter, door de gebrekkige huisvesting en de beperkte financiële middelen liet dit steeds meer te wensen over. Deze zomer moesten er daardoor zelfs 40 dieren bij de Dierenambulance Den Haag worden ondergebracht.

De Haagse Dierenbescherming besloot ten behoeve van het welzijn van de dieren op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor een knaagdierenopvang. Geen eenvoudige klus in een dichtbebouwde stad als Den Haag. Echter, met de door de Dierenambulance Den Haag aangeboden tijdelijke opvangmogelijkheid op haar terrein in Park Oosterbeek is voorlopig een goed alternatief gevonden. Deze zal naar verwachting voor het eind van dit jaar in gebruik worden genomen. Het Knagertje wordt dan gesloten.
De Dierenbescherming neemt de verantwoordelijkheid voor de verzorging van de knaagdieren en gaat op zoek naar een definitieve locatie.

Advertisements

2 Responses to “Nieuw asiel voor knaagdieren”

 1. Michael said

  Het lijkt op een actie van de Dierenbescherming om alles wat met dieren te maken heeft in handen te krijgen zonder zich om de dieren en hun ervaren verzorgers te bekommeren. Het doel lijkt de middelen te heiligen. Een opvang sluiten, terwijl de opvang zelf blijkbaar van niets weet lijkt me vrij asociaal.

 2. Ingrid said

  En nu is er in dat nieuwe asiel van de Dierenbescherming ook nog een zeer besmettelijke konijnenziekte uitgebroken. Het zou VHS zijn; een ziekte, die direct te herleiden is aan gebrekkige kennis van zaken, gebrek aan hygiëne (in de gezamenlijke speelhoek), niet op tijd enten en geen goede quarantaine.

  Dit is iets, dat voor zover ik na heb kunnen gaan, bij het door de DB afgebrande Knagertje nog nooit voor gekomen. Controle van een DBasiel door de LID (=DB) kan geen goede zaak zijn. (Wij van de DB vinden alle zaken van de DB geweldig en anderen zijn slecht).

  Een uitspraak gevonden op internet(van mevr von Jesse):

  De DB werkt samen met alle asiels, die aan haar kwaliteitseisen voldoen en anders beginnen ze er zelf een. Helaas gebeurd die controle door de LID (=DB) en die keuren dus gewoon alle asiels af, waar ze niet mee samen willen werken.

  Wanneer komt die onafhankelijke dierenpolitie, zodat ook onafhankelijke asiels een kans hebben tegen die financiële grootmacht van een Dierenbescherming. Miljoenen, ingezameld met plaatjes van zielige dieren, uitgeven aan dure panden en duur personeel en de dieren zo zielig laten, want anders hebben ze niets meer om zielig over te doen en kunnen ze de onkosten vergoeding van ca €100000,- netto van Voorzitter Dales niet meer betalen. Van dat bedrag kan een grote knaagdierenopvang waarschijnlijk 4 jaar zonder zorgen draaien.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: