DenHaagOrg

Puur Haags

  • Meest recente berichten: Haagspraak

    Stahlecker in de Boekhorststraat

    Het is alweer een tijd geleden dat ik wandelend vanaf de Brouwersgracht,zuidwal in de Boekhorstraat belande.Ter hoogte van nummer 127 thans kunstruimte 1646 keek ik naar de pui.Toen Johan Stahlecker nog in het pand zat was de etalage bond gevuld met verf in alle soorten en maten . Een bord met de tekst Stichting Arti […]

    Formatie 2023-1

    Vroeger Ik begin met wat voor mij een van de belangrijkste persfoto’s van de 20ste eeuw is. De foto van Theo Meier waarbij Van Agt en Wiegel samen dineren, vlak nadat een 8 maanden durende formatie van Dries van Agt met Joop den Uyl mislukt was. Dat diner was het begin van het Kabinet Van […]

    Goed voorbeeld

    Ik deed gisteren boodschappen in de van Hoytemastraat en zie deze dikke suv stoppen aan de kant waar een stopverbod geldt. Er zit een blauw zwaailicht op, maar verder geen blauw witte strepen of Marechaussee op de buitenkant. Hij is ook zwart in plaata van des Marechausse’s donkerblauw. Er stappen vier kakeljonge marechaussees uit, jongens […]

  • Recent Comments

  • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
  • Archives

Herverdeling Welzijnsgeld versus herverdeling Haagse bomen

Posted by jandewandelaar on 25 October, 2008

Het heeft er alle schijn van dat er bij de uitrol van de Nota ‘Haagse bomen’ dezelfde “strategische” aanpak wordt gehanteerd als indertijd bij de herverdeling van de Welzijngelden.
Er was TOEN dus een financieel probleem ontstaan bij een aantal Welzijnorganisaties (BOOG, St. MOOI). Tevens kwamen een aantal stadsdelen geld te kort tbv het Welzijnswerk. Dit alles heeft geleidt tot het ontslag van nogal wat harde werkers. Een flink aantal Welzijns-panden moest gedwongen sluiten.Wel, NU hebben we in Den Haag een tekort aan bomen. Er is in de loop der jaren namelijk nogal wat omgehakt vanwege verschillende bedreigende boomziekten. Ook zijn er nogal wat bomen noodgedwongen omgehakt vanwege sloop- en nieuwbouwprojecten, aanleg/vervanging rioolpijpen, vernieuwing bestrating, aanleg parkeerplaatsen enz.

Boomstomp

Boomstomp

Met name de bouw op de vinexlocaties heeft de stad Den Haag flink doen uitbreiden. Zelfs een klein kind weet dan dat er bomen moeten bijkomen wil de stad zijn Groene imago blijven behouden.

Mijn kleinzoon van bijna 4, die woont op Vinexlocatie Ypenburg, vindt het daar maar een kale bende. Hij wil zo intens graag een boomhut in de achtertuin. Noodgedwongen slaapt hij NU af en toe in zijn kampeertent in de achtertuin. Echter dit alles terzijde en over tot de orde van de dag.

De aanpak gaat dus nogal wat extra geld kosten. We kunnen hiervoor geld ontvangen van het Rijk. “Echter dat doen we maar niet”; aldus besluit de gemeente Den Haag in haar wijsheid.

7,8 miljoen euro voor groen in krachtwijken kabinet 22.10.08
RTVWEST 22.10.08 GEEN GELD VOOR GROEN HAAGSE VOGELAARWIJKEN Volgens insiders op het stadhuis kan het vergeetachtigheid zijn geweest van het ambtelijk apparaat. Hetgeen dus de conclusie zou rechtvaardigen dat de gemeente (lees: College en de Raadsleden) aan het dementeren is.

Vreemd genoeg hebben bijna alle Raadsfracties onlangs ingestemd met de NU inmiddels gewraakte Nota Haagse Bomen, kiezen voor Kwaliteit en Diversiteit. Er is een uitzondering die flink van zich laat horen via de media: Haagse VVD verbijsterd over mislopen groensubsidie RTV 24.10.08
Het verhaaltje van het herverdelen van nagenoeg hetzelfde aantal bomen binnen de wijken is een fopspeen ofwel een rookgordijn. Het woord misleiding zal ik hier (nog) maar niet gebruiken. Als zelfs ene Julius Pasgeld (Een dikke vette impuls voor de Haagse bomen) zich in de strijd mengt, dan is het een serieus probleem geworden. Ook de wijken die meer groene leefbaarheid behoeven, zullen bomen moeten afstaan aan wijken waar de huizen meer geld opleveren.

Vroeger hadden we het nog over Hoeden- en Pettenwijken. Zo dadelijk praten we over Boomwijken en Boomstompwijken. Wilt u dat ook ?? Ik dacht het van niet. Er zijn al een aantal wijken bezig met een alternatief voor gedupeerde bewoners in straten waar bomen zijn verdwenen en nog dreigen te verdwijnen. De nieuwe straatnaam compenseert dan het verlies van bomen in hun straat.
Nieuwe straatnaam Spoorwijk

Nieuwe straatnaam Spoorwijk.

Maar lopen we NU echt al te hard van stapel??? Wie zal het zeggen !!! Kom daarom mee debatteren.

Politiek debat, thema: Hoe duurzaam is Den Haag eigenlijk?

Datum: zaterdag 1 november 2008
Tijd: 11.00 uur gratis voor Nivon-leden. niet-leden € 2,50
Waar: Nutshuis, Riviervischmarkt 5
Informatie: 070-3914725
organisatie: HMC/Nivon Den Haag/Zuid Holland West

Den Haag heeft de naam een groene stad te zijn, maar klopt dat eigenlijk (nog) wel? Om die vraag draait het in het grote Groendebat dat Nivon Den Haag op zaterdag 1 november a.s. om 11.00 uur organiseert. Volgens berekeningen van Alterra is de residentie minder groen dan we wel denken (en waarschijnlijk ook zouden willen).
Deelnemers aan het debat zijn wethouder Peter Smit (milieu, stadsdeel Laak) en vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties van PvdA, CDA, VVD, Groen Links, SP en D66.

U bent van harte welkom om mee te praten.

Sorry, the comment form is closed at this time.