DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

  Twee reebruine ogen die keken mij aan

  Het was mooi weer en ik zou op de fiets naar het Belgisch Park gaan. Halverwege – bij het Catshuis – zag ik een paar mensen staan wijzen richting Sorghvliet. Ineens schoot mij een twitterbericht te binnen van Mariëlle Ernst; zij had een hert gezien bij het hek van Sorghvliet. Ik zette mijn fiets op […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Zomaar een boze Joop, die zich drukt maakt om de afvalstoffenheffing

Posted by Haagse Zaken on 24 October, 2008

Ik zat in het koffiehuis toen ome Joop binnentrad, nou ja, meer binnenstormde. Met in zijn éne hand zijn paraplu en in zijn andere hand een aantal krantenknipsels. Zo vanuit buiten naar binnen moesten zijn oude ogen even wennen en toen kwam hij naar mijn tafeltje gelopen. Ik zag direct dat hij op oorlogspad was. Vroeger was ome Joop een beer van een vent, die als siersmid zijn brood verdiende met tuinhekken met speerpunten, vuurkorven voor open haarden en nog veel meer van dat ambachtelijke werk. 500 meter rondom zijn smidse was het een heel veilig oord. Iedereen waarvan hij maar even dacht dat die wat kwaad in de zin had, kon beter maken dat die weg kwam, want hij was in staat om je aan een zelfgemaakt spit te rijgen en je te grillen boven zijn smidsvuur.

Als de wijkagent die jungle buiten even wilde ontvluchten, dan kwam hij altijd bij ome Joop een bakkie doen. Maar Joop is nu met pensioen en houdt zich als een onvervalste Hagenaar bezig met het kankeren op van alles en nog wat, maar sinds zijn vrouw is overleden leek het vuur enigszins gedoofd, tot nu toe dan. Woest legde hij de krantenartikelen op tafel en terwijl hij ging zitten en wenkte voor koffie, stak hij van wal.

Mot je kijke, de oogs van een weekie kranten doorspitte.

Hier mot ik lezen dat die jetteke clauwnsma verantwordelijk is dat er 10 miljoen pleite benne, die hep ze op een ijsschots gepleurt. Nau ze wor bedank en hier in de Telegraaf ken je leze dat we bijna een miljard reserve hebbe.

En nou komt het, hier lees je dat er voor 22 miljoen aan ondergronse containers worden geplaatst en hier ken je lezen dat de afvalstoffe heffing omhoog gaat.

Ik snap er niks van, zoveel poen over en dan toch nog meer voor me afval betalen.

Ik heb in 3 weken 2 vuilniszakkies, dat zijn er 35, nou vooruit, 40 per jaar.

Dat kos me 286 euries, ruim 7 euro per zak, luister je wel? Dat is 16 gulden per zakkie en me buren die met 5 kinderen er 1 grote teringzooi van maken betalen maar 309 euries

En weet je wat het ergste is? Ze gaan het nu verhogen naar bijna 300 euries.

Ik mot meer betalen.

Ik die altijd alle papiertjes en zaddoekkies in mijn zak stop en thuis in de afvalbak gooi.

Ik die altijd papier, glas en ook nog me groen scheidt en al die extra moeite wordt beloond met een prijsverhoging voor me goeie gedrag.

Want het maakt niet uit wat je doet en hoeveel rotzooi je op straat kiept en al die asociale die alles maar op straat gooien, die worden niet gepakt met een flinke boete. Nee dat slechte gedrag wordt beloond met ondergronse vuilcontainers en we motten ook nog extra mensen betalen om hun rotzooi op te ruimen en de rekening mag ik betalen.

Nou dan benne ze nou toch mooi aan het verkeerde adres. Ik schei niks meer en ik pleur alles neer waar ik sta, want als ik er toch voor mot betalen dan wil ik óók een slaaffie die de kelerezooi achter me reet opruim.

En terwijl hij nog een laatste slok van zijn koffie nam, stond hij op en verliet het koffiehuis.

Even verderop zag ik hem de krantenknipsels in een vuilnisbak doen.

Tja, 69 jaar verkeerde opvoeding. Dat vlakt Jetta zelfs niet zomaar uit met een verhoging van de afvalstoffenheffing.

Raadslid Arina van der Zwan-Hoekman.
Politieke Partij Scheveningen.

3 Responses to “Zomaar een boze Joop, die zich drukt maakt om de afvalstoffenheffing”

 1. Nieuwe tarieven afvalstoffenheffing 2009
  1 persoon € 275,04
  2 personen € 298,68
  Meerpers. € 322,56

  Als we de Amsterdamse situatie bekijken tussen een éénpersoonshouden en meerdere personen is er een verschil van 1/3 in het tarief.
  En dat is dan even afgezien van het waanzinnige feit dat je daar per stadsdeel nog een verschillend tarief betaald.

  Als de afvalstoffenheffing inderdaad kostendekkend zou zijn, dan kom je tot de volgende rechtvaardige herverdeling.

  275,04 = 2/3
  322,56 = 3/3
  —————-
  597,60 = 5/3= 15/15

  Herverdeling;
  1 persoon 6/15 van 597,60 = 239,04
  Meerpersoons 9/15 van 597,60 = 358,56

  En omdat een verhoging voor een meerpersoonshuishouden met ruim 10% er nog eens bovenop, niet te verkopen is met onze reserves, gaan ze die reserves maar eens aanspreken.
  Voor het feit dat ze die alleenstaanden zo uitmelken, zou een sociale partij zich diep moeten schamen. Het is niet meedoen maar mee(r)betalen en dan nog in een hele scheve verhouding.

  Alleen het tarief voor 2 personen klopt.
  Want dat is het gemiddelde van 597,60 = 298,50.

  Conclusie; het tarief voor een alleenstaande moet naar beneden.
  Dat moet naar € 239,04

  Meer informatie;
  http://snipurl.com/4oslb

 2. Frans said

  Eigenlijk zou het tarief nog verder moeten zakken en ook dat van de tweepersoonshuishoudens, want als we het bedrag van het meerpersoonshuishouden als norm aanhouden dan wordt de uiteindelijke verdeling;

  Meerpersoonshuishouden € 322,56

  1 persoonshuishouden 2/3 van 322,56 = € 215,04

  2 persoonshuishouden, het gemiddelde = € 268,80

 3. Henk said

  Het kan nog veel goedkoper als je oude postzegels plakt op die vuilniszakken die je per post naar Rijnmond stuurt.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/10/breaking_oude_postzegels_werke.html

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: