DenHaagOrg

Puur Haags

Een stevige stadsecoloog in Den Haag

Posted by ingezonden mededeling on 23 October, 2008

Milieucafé De Derde Dinsdag (ditmaal op de víerde dinsdag!) gaat over de positie van de stadsecoloog binnen het gemeentelijk apparaat. Sinds zes jaar is deze functie ondergebracht bij ambtenaren van de Dienst Stadsbeheer vanuit hun algemene beleidsfunctie. Zou een ‘stadsecoloog oude stijl’ niet beter in staat zijn om tegenwicht te bieden aan de (bouw)plannen voor Den Haag, vroegen D66 en de Haagse Stadspartij zich af, en gaven het Haags Milieucentrum (HMC) opdracht hier onderzoek naar te doen. De resultaten van het rapport Effectieve stadsecologie voor een groene wereldstad aan zee (gratis te downloaden van http://www.haagsmilieucentrum.nl onder Publicaties) worden op dinsdag 28 oktober bediscussieerd door raadsleden van de PvdA, GroenLinks, de SP en de Haagse Stadspartij en/of D66. Remco Daalder, een van de Amsterdamse stadsecologen, zal vertellen hoe het in zijn gemeente georganiseerd is.

Milieucafé De Derde Dinsdag: 28 oktober a.s. van 17.00-18.30 uur, voor café-restaurant De Ooievaer, Spui 70 (ingang stadhuis en dan direct rechtsaf).

Advertisements

2 Responses to “Een stevige stadsecoloog in Den Haag”

  1. Bij dit onderwerp zou ook de onlangs vastgestelde Nota Haagse bomen kunnen worden betrokken. De uitrol hiervan lijkt mij iets voor de (onafhankelijke) stadsecoloog.

  2. Us bien zunig said

    …om tegenwicht te bieden aan de (bouw)plannen voor Den Haag.

    Dan zal wel niet lukken met deze armlastige gemeente.
    Dat wordt gelijk vertaald als een stads € coloog.
    Daar hebben we geen geld veur heur.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: