DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Ons Den Haag? Naam nieuwe lokale partij?

Posted by ingezonden mededeling on 18 September, 2008

Omslag van het verenigingsblad van de Vrienden van Den Haag

Omslag van het verenigingsblad van de Vrienden van Den Haag

Ik ben er nog niet uit. Of het is een geslaagde spin van de lokale LPF voorman Willem van der Velden om zijn simplistische, rechtse gedachtegoed voor de zoveelste keer te vernieuwen of het is gewoon luie en slechte journalistiek van RTV West, hoe dan ook, ik moet even reageren op dit bericht.

De oprichting van ONS Den Haag stamt alweer van drie jaar geleden, getuige deze blog die ook nog op de Haagsche Weblog terug te vinden is. De bron van dat bericht was de website van de FPN ofwel de Fortuynistische Partij Nederland. Ook dit verslag van de oprichtingsbijeenkomst. toont aan dat er helemaal geen ‘nieuwe lokale partij in Den Haag” is opgericht en dat TV West maar een beetje aanmoddert in haar berichtgeving.

“Politieke woordvoerder” Labuche vertrok weer (vast met ruzie en dat lag natuurlijk niet aan hem..) en werd vervangen door ene Kenneth Bergen die zelfs lijsttrekker zou worden en die hoedanigheid ook deelnam aan het lijsttrekkersdebat van TV West zelf (gaap, is daar nog iemand?) ONS Den Haag haalde overigens 1019 stemmen.

Van der Velden is een notoire shopper wat betreft politieke partijen, getuige ook zijn bio op Parlement & Politiek. Hij was lid van de D66 en de VVD, was betrokken bij Nederland Mobiel, was kamerlid voor de LPF en secretaris en kandidaat Kamerlid voor de Partij voor Nederland, de club die Nawijn oprichtte om zijn baantje te behouden.

Dit alles is allemaal niet zo erg, het hoort gewoon een beetje bij de mallotigheid van de lokale politiek, ware het niet dat van der Velde, net als het vage politieke gezelschap van ONS Den Haag uit 2006, weer gewoon vrolijk de naam van het ledenblad van de keurige, uit 1973 stammende, vereniging Vrienden van Den Haag gebruikt voor zijn politieke gedoe.

In Mijn Den Haag” noemen ze dat gewoon plagiaat, meneer van der Velden en redactie van RTV West, of op zijn Haags gezegd , ordinair jatwerk. Misschien kunt u daar eens een berichtje aan wijdden.

Bron: Haagsche Weblog

Zie ook Hagaz!ne

17 Responses to “Ons Den Haag? Naam nieuwe lokale partij?”

 1. Edwin said

  Het is wel lef hebben om je als Haagse politieke partij te associëren met De vrienden van Den Haag. Ik kan me heden ten dage niet voorstellen dat er ook maar 1 partij in Den Haag is met échte vrienden.Wat er aanhangt heeft allemaal een dubbele agenda en is alleen maar voor zichzelf bezig. Allemaal eigenbelang. Met zulke vrienden heeft de Hagenaar geen vijanden nodig. Maar het wel en wee van de Hagenaar zal ze een rotzorg zijn. Over de omgeving van de Hagenaar willen ze zich nog wel eens druk maken, dan moet er wel een Vogelaar met de nodige handen vol met geld klaar staan. Maar voor iemand die pas 3 jaar in Den Haag woont heeft hij heel snel bijgeleerd, maar dat kan je van Norder natuurlijk ook zeggen.

 2. Eduard said

  Willem van der Velden vind ik geen slecht raadslid en is een van degenen die met wat meer inzicht nadenkt over de Haagse verkeersproblemen.
  Vanochtend tijdens het scheren was ik echter wel verbaasd over de nieuwe naam. Aangezien ik de webmaker ben van vriendenvandenhaag.nl en lid van de vereniging (in die volgorde is het inderdaad gegaan) wist ik al, dat dit niet kan: het schept toch echt misverstanden.

 3. Frans said

  Misschien is een Ons(je) Den Haag wel genoeg, want zo denken onze wethouders er ook over. Maar alle gekheid op een stokje.
  Willem gaat inderdaad bedachtzamer en beter onderbouwd te werk in plaats van het overgrote deel van de oppositie. Die zijn maar niet in staat als één blok op te treden tegen die coalitie. Ze staan elkaar zelfs nog publiekelijk af te kammen, terwijl die coalitie zich zit te verkneukelen.
  Zo krijg je niks voor elkaar. En de argumentatie van Willem klopt, maar het is ook niet meer dan een constatering en ik zie niet in hoe je bij een tot op het bot verdeelde oppositie de handen op elkaar krijgt. Misschien allemaal maar de zak geven en met en schone lei beginnen.
  Of een ark bouwen en dan bij Scheveningen die toch al gammele zeewering doorsteken.
  Kom je ook van die Amerikaanse ambassade af en dan moet Willem toch nog op zoek naar een andere verkiezingsposter.

 4. interniek said

  Toen ze met die naam begonnen, heb ik ze nog gemaild dat dat niet slim was. Nooit bericht op ontvangen.

 5. Andries said

  Jij stemmen op Willem van de Velden, hij jou geven geen uitkering.

  http://forum.scholieren.com/showthread.php?p=28186441

 6. Jan said

  Ik heb er dit maar van gemaakt!!!!!!!!!
  http://www.ons-scheveningen.nl/forum/index.php?topic=2723.msg100220#msg100220

  Maar ik ben het ff kwijt allemaal!!!!!!!
  Of wil iemand me uitleg geven?
  Dan zal ik alles rectificeren!!!

  jan

 7. Ik ben lid geworden van de Vereniging ‘Vrienden van Den Haag’ vanwege mijn belangstelling maar ook mijn zorg mbt het aanzien en de leefbaarheid van Den Haag NU en in de Toekomst (Structuurvisie Den Haag 2020 etc.).

  Het verenigingstijdschrift ONS Den Haag is haar maatschappelijke (NIET politieke) uitlaatklep om de ontwikkelingen te volgen en leesbaar te maken voor haar leden en geïnteresseerden.

  Het kan juist voor verwarring zorgen dat de naam ONS Den Haag geassocieerd wordt met politiek, en mogelijk zelfs beginselen die niet altijd gedeeld worden binnen de gelederen van de vereniging.

  Ook is haar communicatielijn rechtstreeks naar de gemeente danwel betreffende wethouder afhankelijk van het onderwerp en zijn portefeuille).

  Citaat uit de doelstelling van Vrienden van Den Haag:
  “Het bevorderen van de leefbaarheid van Den Haag met behoud van zijn karakteristieke waarden.
  [http://www.vriendenvandenhaag.nl/over_de_vrienden/vijverberg_links.jpg ”Den Haag: stad met eigen sfeer en stijl”]

  Den Haag telt tal van monumenten, een fraaie stedelijke architectuur en veel groen. Maar Den Haag is vooral een levende stad, die grote mogelijkheden in zich heeft: een stad om in te leven, te wonen en te werken; een stad om trots op te zijn! Er is een groep mensen die zich extra inzetten voor Den Haag: de vereniging ‘Vrienden van Den Haag’.

  “Opgericht in 1973 telt de vereniging nu zo’n 1500 ‘Vrienden’. Doel van de vereniging: het bevorderen van de leefbaarheid van Den Haag met behoud van haar karakteristieke waarden.
  Geen actiegroep, wel actief richting politiek
  Het onderwerp ‘leefbaarheid’ heeft in een stad als Den Haag vele facetten. De Vrienden van Den Haag zijn zeer betrokken bij al die zaken, waarbij de leefbaarheid in het geding is. Of het nu gaat om renovatieplannen van een stadswijk, bescherming van monumenten en karakteristieke stadsgezichten, het functioneren van gemeentelijke voorzieningen of het behoud van groen.
  De ‘Vrienden’ zijn geen actiegroep, maar laten wel hun stem horen. Hun zorg voor een leefbaar Den Haag richt zich met name op datgene wat voor Den Haag gezichtsbepalend is.”

  Het politieke spel begint immers pas indien de politieke partijen zich geroepen voelen hier enig politiek draagvlaak aan te willen geven. Ook dan is en blijft de vereniging een burgerinitiatief van een georganiseerd Niet-politiek opererend collectief.

  Voor het (oneigenlijk) gebruikmaken van eigennamen en merknamen is overigens degelijke rechtsbescherming. Dit betekent dat ook de naam van een formele vereniging (oprichtingsstatuten en doelstelling) niet oneigenlijk gebruikt mag worden. (Vergelijkbaar met het octrooi- en patentrecht.)
  Zelfs al is de naam nog niet formeel geregistreerd dan blijkt uit de statuten het langste recht en oudste

  Het lijkt mij daarom een goede zaak indien het bestuur van de vereniging dringend actie onderneemt omtrent het oneigenlijk gebruik maken van de naam ONS Den Haag.

 8. U weet toch hoe het gaat in de Haagse politiek meneer de wandelaar?
  Haagse raadsleden en wethouders blijven hun verkeerde standpunten en besluiten altijd verdedigen en komen daar nooit op terug.
  Verder zijn ze zo arrogant dat ze denken dat het bord dat ze voor hun kop hebben van teakhout is.
  Daar weten de Venneparkers rondom die gebruikersruimte alles van.
  Die kunnen ook actie blijven voeren tot ze een ONS wegen.

  http://home.versatel.nl/mondigeburger/raad-18sept-08-de-jong.htm

 9. Juist als suggesties en noodsignalen naar de wethouders ter zijde worden gelegd door het college dan springen toch de Raadsleden op de bres ??? Volgens ene meneer Elzinga zijn de Raadsleden sinds 2002 de Controleur, Toezichthouder en kadersteller van het college geworden. Ipv Schoothond van het college zijn ze nu dus de Waakhond namens de burgers. Dit heet dan met een mooi woord het ‘DUALISME’.

  Of mis ik wat hier ?? We hebben het dus verkeerd begrepen ????

  Ik vermoedt dat daarom in steden zoals Amsterdam http://www.sash.nl en in Rotterdam http://www.rodemorgen.nl/ het krakersbolwerk wat meer venijnig aan de weg timmert.

  Zijn we als burgers in Den Haag te lief en te aardig dan ?

  Zal het ooit nog helemaal goed komen in Den Haag ????

 10. >>>>Daar weten de Venneparkers rondom die gebruikersruimte alles van.
  Die kunnen ook actie blijven voeren tot ze een ONS wegen.<<<

  Als inspreker tijdens de dramatische inspraakronde Vennepark 2004, verwees ik onder andere naar de Ketenaanpak van verslavingszorg zoals in Rotterdam. Echter het kwartje viel niet en hety college blijft gaan voor symptomenaanpak bij de verslaafden. Ofwel dweilen met de kraan open. Fractie-unanimiteit was zelfs het adagium.

  Dat er onlangs in Den Haag weer heftig werd geprotesteerd tegen de opvanglocatie, zoals in Spoorwijk met groot succes maar dat terzijde, heeft dus niets te maken met het NIMBY-syndroom maar is gewoon ageren tegen het Bossche Bollenbeleid.

  http://www.spoorwijk.benik.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=224691

 11. Als dit Haagse bestuur voor elke stupiditeit een euro zou krijgen dan kunnen ze een bord aan het stadhuis hangen.

  “Wegens rijkdom gesloten”

  En waarom zou je de kans laten lopen om die bestuurlijke misdaad nog eens voor hun voeten te gooien.

  Hier uit het archief;
  http://www.handelshuisje.com/foto/media1.html

  We hebben het ze beloofd. We blijven ze achtervolgen.
  Sluiten dat drugshol!

  En ze kunnen natuurlijk beschaamd de andere kant uit blijven kijken, maar we hebben straks weer de mogelijkheid om een hele verkiezingscampagne lang de media te voeden met die wat minder gelukkige besluitvorming om het maar eens eufemistisch uit te drukken.

 12. Jan said

  Ik begrijp dat ik het dus goed heb gehad!!

  Dank. en wat de rest betreft!!!

  Heb geduld!

  Deze “Flater/ belediging/ onzinnigheid” gaat nooit een rol spelen!!!!

 13. In Spijkenisse is ook al een ONS maar dat schijnt Onderling Nieuw Spijkenisse te heten. Maar goed Spijkenisse is geen Den Haag al was het maar omdat zo’n 45% van de spijkenissers op hun ONS gestemd heeft. Voor de spijkenissers is hun ONS onze ONS en die andere dan hun ONS, kunt U het nog volgen? Ongeveer even smakelijk als de HSP(Haagsche Stads Partij) en de HSP (Haagsche SP). Ik zit nog te wachten op een TOD(Trots Op Den Haag) of een BOD(Boos op Drugsholen) hoewel een LAF(Liegen Als Fawaz) ook mogelijk moet zijn.BOF(Boos op Fawaz) is trouwens ook grappig.

 14. Peter said

  @multidifficulti

  Is deze ook goed?

  http://ontevredenburger.punt.nl/

 15. Jan said

  Ach! het gaat nu om een onsje meer of minder!!!

  Prachtig!! hahahahahaha

  Geeft de kracht van ONS aan 😉

 16. God zij met ONS dan maar?
  @peter, wat jij wil.

 17. Anonymous said

  In Den Haag moet je gewoon blijven lachen qua Politiek !!! eigenlek om de hele Nederlandse Politiek !!! Wanneer krijgen jullie nu eens een gekozen burgemeester, ik bedoel niet iemand die in Zeeland woont en in Groningen burgemeester wil worden, zonder daar ooit geweest te zijn., maar iemand uit de gemeente zelf, en leden van meerdere patijen, geen zo genaamde SMOKE SCREEN met twee van de zelfde partij, zodat het Konigklijke huis en de andere belanghebbende, de monapoly behoud, met de zogenaamde aangewezen burgemeester, zodat je altijd voorkomt om de monapoly te verbreken. Nederland is nog steeds het eenigste land in de westerse wereld, met zo’n systeem, maar er zijn ook niet veel koninglijke landen over, en er gaan schatten van geld naar toe, zoveel zelfs, dat nog niet eens de regering weet hoeveel en de ouderen maar de dupe zijn.
  Alex Haak; oud Burgemeester (gekozen) in the USA en oud voorzitter en lijsttrekker van: AOV en Democraties Leefbaar Den Haag voor de Haagsche Gemeente raad.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: