DenHaagOrg

Puur Haags

TodaysArt festival 2008 presenteert volledige line-up

Posted by ingezonden mededeling on 13 September, 2008

september 26 – 27, 2008 / Den Haag

1 city / 2 days / 20 venues / 200+ artists

Op 26 en 27 september vindt de vierde editie van het TodaysArt Festival plaats in het centrum van Den Haag. Dit jaar leveren ruim 200 artiesten een bijdrage aan het festival waar veel verschillende kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd en gecombineerd, zoals muziek, film, moderne dans, beeldende kunst en fotografie. Het festival speelt zich af op 20 binnen- en buitenlocaties en draagt de titel Blue Light District, verwijzend naar de bekende blauwe huisstijl van het festival. De volledige line-up is inmiddels bekend gemaakt (zie onderaan).Dit jaar heeft het festival ook weer een uitgebreide muzikale line-up, en gebruikt het voor het eerst, naast de gebruikelijke muzieklocaties als het Paard van Troje, Nieuwe Kerk en Theater aan het Spui, ook de Rootz en de Dr. Anton Philipszaal, waar speciaal voor het festival 1.890 stoelen worden verwijderd om ruimte te maken voor zoveel mogelijk festivalgangers tijdens acts als Nouvelle Vague, !!! (chk chk chk), God is an Astronaut en Poni Hoax. Verder kunnen bezoekers gedurende het gehele festival terecht bij de grote transparante tuinbouwkassen, verspreid over de Turfmarkt en het Spuiplein, voor tijdelijke galeries, projectruimtes, bars en restaurants.

Een aantal hoogtepunten: het optreden van State of Sabotage, een internationaal erkende micronatie die in het stadhuis van Den Haag 1.000 officiële paspoorten zal drukken voor bezoekers die een pasfoto meenemen. Ook LAb[au], het duo uit België dat het grote Dexia-gebouw in Brussel tot een interactief canvas omdoopte, is van de partij met drie bijzondere projecten, waaronder EOD02, in samenwerking met Frederik de Wilde. EOD02 bevat vissen die in WOII nog zijn onderzocht door de Duitsers voor spionage doeleinden: de vissen communiceren met elektrische signalen, die vervolgens opgevangen kunnen worden en vertaald tot geluid.

Het Blue Light District, de naam van het festivalterrein, is voorzien van allerlei kunstprojecten en installaties, waarvan een groot gedeelte inhaakt op de subthema’s van dit jaar: openbare ruimte, infrastructuur en architectuur. Aansluitend bij deze thema’s is er het bijzondere openingsproject Station to Station, van Staalplaat Soundsystem, Erik Hobijn en Mike Rijnierse, waarbij in samenwerking met de NS het Centraal Station van Den Haag, inclusief treinen, als muziekinstrument wordt gebruikt. Ook de vele fietsen voor het station spelen een rol; met behulp van een bijzondere magneet maakt Achim Wollscheid een fietsbellenconcert. Daarnaast is er Standard Time, een opzienbarend project van Datenstrudel: er wordt in de hal van Den Haag Centraal Station door een leger van bouwvakkers 24 uur lang een houten digitale klok van 4 X 12 meter gebouwd en bijgehouden, wat in totaal 1.611 handelingen kost.

Met namen als !!!, Nouvelle Vague, Poni Hoax, God Is An Astronaut, Seabear, Borko, Deadbeat, Pier Bucci, Claro Intelecto, Isolée, Lindstrøm, Prins Thomas, Dick Raaijmakers, Chic Miniature (Guillaume Coutu Dumont & Ernesto Ferreyra), Ben Frost, Byetone (Raster Noton), Aquanauts (Underground Resistance), Kettel, Mad EP, 2562, Andy Stott, Staalplaat Soundsystem, Ryoichi Kurokawa, Pictoplasma, Chunky Move, T.R.A.S.H., Compagnie Retouramont, Sate of Sabotage, LAb[au], <>TAG, Pablo Valbuena, Sebastien Wierinck, Bram Vreven en Daan Brinkmann biedt het festival een internationaal, prikkelend en ruim overzicht van hedendaagse creativiteit.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: