DenHaagOrg

Puur Haags

Verbaal straatgeweld moet aangepakt worden

Posted by ingezonden mededeling on 8 September, 2008

De Haagse CDA-fractie vraagt het college van B&W het strafrecht in te zetten tegen belediging op straat. Belediging is strafbaar maar wordt nauwelijks bestraft. Fractievoorzitter Karsten Klein: ‘Verbaal straatgeweld moet aangepakt worden.  We mogen niet accepteren dat vrouwen worden nageroepen (of gesist) als hoer of dat homoseksuelen worden uitgescholden. Het is niet alleen verwerpelijk maar het verhoogt ook het onveiligheidsgevoel.* De inzet van het strafrecht kan door het
creëren van aangiftemogelijkheden via internet, het inzetten van
bijzondere opsporingsambtenaren voor deze taak of via
communicatiecampagnes, de strafbaarheid onder de aandacht brengen. Ook
maatschappelijke organisaties als verenigingen en scholen kunnen een
bijdrage leveren in het paal en perk stellen aan belediging op straat.

Advertisements

3 Responses to “Verbaal straatgeweld moet aangepakt worden”

 1. http://www.telegraaf.nl/binnenland/1870838/__Marokkaanse_ukkies_terroriseren_Den_Haag__.html?p=4,1 zegt genoeg.

 2. Het wordt hoog tijd om alle ettertjes / straatzeikers / straatterroristen lettertlijk aan de kaan te stellen. De hedendaagse moderne kaak.

  Ik kom net van een ver land terug. Neen niet van de kruistochten, maar wel een Aziatisch land. In een stad met 1 miljoen inwoners en een eigen TV station / zoals RTV/west wordt het krapuul / de sociopaten met hun domme kop en naam en afkomst op de TV gebracht en wat ze uitgespookt hebben / nog voor dat ze veroordeelt zijn.

  Geen gedoe meer van Mohamed A. en Samir c. NEEN volle namen dus Mohamed Bouhouch en Samir Custze hebben dit en dat uitgewreten. En dit niet 1 minuutje en slecht in beeld of met een handdoek over hun kop maar goed en langdurig in beeld.

  In geval van de Haagse etterbakken zou ik ook nog de naam van hun vader en moeder vermelden zodanig dat zij de blaam mee ontvangen en eens aan het opvoeden slaan of hierin een cursusje gaan volgen.

  Heel efficient .. even die domme wet van de privacy aanpassen / en iedereen die op heterdaad betrapt wordt gewoon op TV.

  Het zal zeer snel gedaan zijn met al die sociopaten die onze leefwereld verpesten.

  Liefst ook nog hetgene filmen wat ze aan het uitvreten zijn en daarna uitgebreid hun personalia en afkomst en

 3. x

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: