DenHaagOrg

Puur Haags

Grote voordeelbeurs voor Hagenaars met laag inkomen

Posted by Interniek on 3 September, 2008

Wethouder Kool organiseert markt in Haags stadhuis

Den Haag heeft begin 2008 de oorlog verklaard aan armoede. Wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool heeft daarbij aangekondigd een markt te gaan organiseren, om alle voorzieningen die Den Haag heeft voor de minima aan de man te brengen.

Zondag 7 september is het zover. Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb opent om 12 de Den Haag Helpt Beurs in het Atrium van het stadhuis. De beurs, die tot 17 uur duurt, mikt op Hagenaars van jong tot oud, met een laag inkomen (tot 130 procent van het sociaal minimum), of dat nu via een uitkering, een baan of zelfstandig beroep wordt verworven.

Uniek winkelcomplex
Hart van de beurs is een uniek winkelcomplex, waar bezoekers alles te weten kunnen komen over geldzaken, tegemoetkomingen voor kosten van wonen, gezondheid, school, sport en cultuur en wanneer iemand daar recht op heeft. In plaats van kassa’s vinden bezoekers bij de uitgang balies, waar hulp wordt gegeven bij het invullen van aanvraagformulieren. Achter het winkelcomplex is een informatiemarkt, waarop alle instellingen zijn te vinden die bestrijding van de armoede hoog op de agenda hebben. Om de winkel te promoten zijn 70.000 aanbiedingskranten in Den Haag verspreid met een groot aantal 0 euro aanbiedingen die op de Den Haag Helpt Beurs letterlijk verkrijgbaar zijn.

Ali B. in trouwzaal, panna in de raadszaal
Rond de beurs is van alles te doen voor bezoekers. Rapper Ali B. en popgroep de Nits treden op in de trouwzaal, de raadszaal is wedstrijdterrein voor pannavoetbal en op de balkons kunnen sprintjes worden getrokken. Verder zijn er demonstraties dansen (onder meer Bollywood en capoeira) en kickboksen. Er worden films vertoond van Frans Bromet (VPRO), waarin Hagenaars vertellen hoe ze zich ontworsteld hebben aan armoede. Er zijn activiteiten voor de kinderen, simultaan dammen, schilderen en een boodschappenbingo. In het Haags Zwingcafé kan iedereen meezingen met Frans de Leef en Henk Anijs. Op het ‘horecaplein’ wordt gratis koffie, thee en fris geschonken.

Zie ook: DenHaagTeKijk

Advertisements

9 Responses to “Grote voordeelbeurs voor Hagenaars met laag inkomen”

 1. Herman said

  SINTERKLAAS IS VROEG DIT JAAR.

  Er is helemaal niets op tegen om mensen te helpen maar het is nu wel erg wrang aan het worden als ik zo dat lijstje op denhaágtekijk bekijk.

  Ze krijgen computers, fietsen, sportkleding etc. en kwijtschelding van allerlei gemeentelijke heffingen, allemaal best. Maar het geld waar dit van betaald wordt, is wel allemaal opgehoest door de mensen die géén kwijtschelding krijgen. Het is die mensen en hun kinderen van harte gegund maar het zou toch wel zo eerlijk zijn om álle Hagenaars naar evenredigheid te helpen. Want als die overzichten kloppen en daar twijfel ik niet aan, dan wordt de aversie om nog te gaan werken wel erg groot. En dan heb ik het nog niet eens over de kortingen van theatervoorstellingen en dergelijke die ze met die ooievaarspas krijgen. De tweedeling van mensen met en zonder ooievaarspas blijkt behoorlijk in het nadeel van de werkenden uit te vallen. Gemeentelijke heffingen betalen prima maar ik krijg de indruk dat de tarieven veel hoger zijn dan kostendekkend omdat Henk Kool van andermans centen Sinterklaar wil spelen.

 2. Wil Vonk said

  Solidariteit met die burgers die van een uitkering moeten leven is prima. Er zit een andere adder onder het gras: de burgers die net boven de minima-grens zitten zijn vreselijk de klos. Niks extra’s, geen kwijtscheldingen dus tel uit je winst. Deze burgers moeten echt geholpen worden. Wanneer je werkt voor dit salaris dan doe je jezelf en je gezin ernstig tekort. Onwenselijk en deze foute boel is natuurlijk ook onder de aandacht gebracht. Ben benieuwd of in de miljoenennota voor dit euvel aandacht komt.

 3. Wim said

  @Wil Vonk;
  Dat is me even iets te gemakkelijk.
  Zo komt die gemeenteraad er niet mee weg. Mag ze er gewoon zo niet mee wegkomen
  Een gemeente die via een ooievaarspas als criterium aan inkomenspolitiek doet en vervolgens leg je in je reactie de bal bij de regering.
  Ik zag toch liever dat Den Haag zelf eens wat voor ál zijn burgers deed
  Er gaat hier jaarlijks 2,1 miljard euro om in de Haagse begroting.
  We sterven van het geld en in plaats van dat geld ten goede te late komen aan álle Hagenaars, gaan ze een discussie houden bij die PvdA welke bank er het groenste kan beleggen en wordt een gedeelte alleen maar gegeven aan de “armste” wat dus gezien onze berekeningen gewooon niet aan de orde is, zoals het nu gaat.

  Om in dezelfde termen te blijven, ben ik dus benieuwd of er in ónze Haagse miljárdennota voor dit euvel aandacht komt.

  Zomaar een stukje uit de gemeentebegroting;
  ———————————————————————————————————————————————————
  Financiële vaste activa.Er is in totaal per 31.12.2006 voor € 761 miljoen aan deelnemingen/leningen u.g/uitzettingen op de balansonder ‘Financiële vaste Activa’ opgenomen.
  Hiervan is € 256 miljoen geïnvesteerd in deelnemingen en is voor € 92 miljoen aan leningen verstrekt aaninstellingen en particulieren op grond van een beargumenteerd maatschappelijk belang c.q. publiek belang.€ 413 miljoen is resp. herbelegd in een deposito van € 101 miljoen bij de ABN-Amro (looptijd tot 2012) en€ 312 miljoen is herbelegd , onder beheer van BCM * (dochter BNG), in (hoogwaardig) ‘bankpapier’ (zieStichting Fonds Uiver (looptijd tot 2031)).*BNG
  ———————————————————————————————————————————————————

  In gewoon Nederlands;
  We hebben 761 miljoen in de knip, niet uitgegeven, lag eigenlijk op de plank.
  Dat hebben we maar weggestopt in wat deelnemingen, in wat instellingen en bij wat particulieren (?)
  Totaal 256 + 92 = 348 miljoen.

  Van de resterende 413 miljoen, waar we van gekkigheid niet wisten waar we het moesten laten, hebben we 101 miljoen en 312 miljoen, totaal 413 miljoen belegd.

  En dan gaan ze dat niet aanwenden om de noden van de Hagenaar te verlichten, maar gaan ze een discussie voeren op welke manier ze dan duurzaam kunnen gaan bankieren.

  En dan te bedenken dat we jaren onder curatele stonden omdat we 1 miljard gulden, 453 miljoen euro, structureel tekort kwamen en nu 761 miljoen over hebben.
  Dat is dus een verschil van ruim 1,2 miljard euro, 2,67 miljard gulden.

 4. @Wim
  Enerzijds heeft Wil een punt(de regering zorgt al jaren voor de armoedeval) maar de gemeente heeft geld genoeg om ook wat te doen, dat klopt Wim.
  http://www.leoverhoef.nl/dossiers/denhaag.html voor de harde cijfers.

 5. Wim said

  Leo Verhoef heeft het over boekhoudfraude van 630 miljoen.
  Dat is dus niet zo.
  De gemeente geeft keurig een reserve van 761 miljoen euro op, maar weet dat in zulke onbegrijpelijke taal te formuleren dat geen mens het begrijpt.
  Vandaar dat we het hierboven even in gewoon begrijpelijk Nederlands hebben aangegeven.
  Ze presenteren die cijfers zo, dat de gemeenteraad er geen wijs uit kan worden en gezien dat geld allemaal al een bestemming lijkt of blijkt te hebben, gaan ze er ook niet verder op in.
  En een bedrag van 100,- of 1.000,- euro begrijpt iedereen, maar een dergelijk getal van 2,1 miljard euro, waar die begroting op slaat, kunnen ze gewoonweg niet bevatten.

  2.100.000.000,- euro, dat is 4.627.791.000,- gulden,-

  We hebben 478.000 inwoners, zo’n 280.000 huishoudens.
  Dat is 7.500,- per huishouden.
  Dat zijn 4.500 broden per jaar.
  900 kratten bier.
  Ze zitten dus gewoon al die boterhammen van ons te verdelen.
  Ze kijken alleen maar naar die 30 miljoen vrij besteedbaar die ze onderaan de begroting,heel slim, hebben overgelaten en vervolgens valt iedereen over elkaar heen om die paar kruimels naar eigen inzicht te willen besteden.

  761 miljoen euro reserve, dat is óns geld.
  280.000 huishoudens
  2.700,- euro per huishouden, wat we eigenlijk terug moeten krijgen.
  En dan komt Henk Kool met een verhaaltje dat je kind 150 euro aan sportkleding kan krijgen als je een ooievaarspas hebt.

  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
  Maar zo goed als niks teruggegeven en dan wel een discussie gaan voeren bij welke bank ze al die onterecht in rekening gebrachte gelden het beste kunnen beleggen.

  http://www.denhaag.pvda.nl/fractieblog_reacties/537

 6. Den Haag heeft dus een te grote reserve en die had nog groter kunnen zijn(tramtunnel,ruiterspelen,overbodig duur stadhuis). Wat meer transparantie en meer mensen hadden het kunnen weten en gaan claimen. Nu doet Kool alsof hij Sinterklaas is en deelt sigaren uit eigen zak uit. De burgerij heeft het nakijken en voor je het weet ben je de zwarte piet. Inderdaad veel beloven, weinig terug geven, doet de gek in vreugde leven.

 7. Haagse Gekkigheid said

  Op donderdag [b]11 juni[/b] aanstaande vindt in Den Haag de eerste editie van [b]Haagse Gekkigheid [/b]plaats. Daarmee begint de zoektocht naar nieuw Haags stand-up comedy talent.

  Jongeren tussen [b]16 en 30[/b] jaar uit Den Haag krijgen tijdens deze avond de kans om het podium te betreden.

  elke kandidaat heeft [b]5[/b] minuten de tijd om het publiek te vermaken.

  PIP Den Haag is daarom op zoek naar jongeren die deze kans met beide handen grijpen.

  Je kunt je opgeven tot maandag 1 juni.

  Je kunt je opgeven door je naam, leeftijd en telefoonnummer te mailen naar gekkigheidcomedy@gmail.com
  of check [b]www.gekkigheidcomedy.hyves.nl [/b]

  Niet alleen krijgen jongeren die zichzelf hebben opgegeven de kans om het podium te betreden maar ook het aanwezige [i][b]publiek[/b]. [/i]

  [b]PRIJS: een opteden tijdens Parkpop op 28 juni 2009 [/b]

  Als je zelf niet zo grappig bent maar wel wilt lachen,
  ben je van harte welkom op 11 juni vanaf 19.30u bij PIP Den Haag op de Binckhorstlaan 36 (oud KPN gebouw).

  Salut!

  Team Haagse Gekkigheid
  PIP Den Haag

 8. Haagse Gekkigheid said

  Ben jij altijd de grappenmaker op verjaardagen en in de kroeg?

  Dan is het nu tijd om dit naar een volgend level te tillen!

  Ben je tussen de 16 en 30 jaar?.

  nog geen podium ervaring? dan krijg je nu de kans om dat wel op te doen!

  meld je dan nu aan! en WIN een optreden tijdens PARKPOP op 28 juni.
  http://www.gekkigheidcomedy.hyves.nl

 9. brzaaap said

  ik dag dat hagenaars met een laag inkomen Hagenezen benne

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: