DenHaagOrg

Puur Haags

35 Jaar Vrienden van Den Haag, ‘Den Haag, Mooi of Lelijk’

Posted by ingezonden mededeling on 3 September, 2008

De vereniging Vrienden van Den Haag werd in 1973 opgericht als protest tegen de dreigende sloop van ondermeer het Kurhaus en spant zich al 35 jaar in om het vele moois van Den Haag te behouden, te herstellen en te behoeden voor al te voortvarende ingrepen. 

Het Haags Gemeentearchief biedt de jubilerende vereniging ruimte om de tentoonstelling “DEN HAAG, MOOI OF LELIJK” te presenteren. Deze tentoonstelling is een echte Vriendententoonstelling: elke Vriend kon door het insturen van foto’s laten zien wat hij of zij mooi of lelijk vindt in Den Haag en waarom. Uit de vele inzendingen werd uiteindelijk een keuze van ca. 180 foto’s gemaakt.

In de tentoonstelling zijn ook de, ter ere van het 35-jarig bestaan, opgestelde 10 gouden regels opgenomen. Deze gouden regels omschrijven hoe een historische stad in deze tijd optimaal kan functioneren. De regels zijn geschreven vanuit de betrokkenheid van gewone Haagse burgers die de stad een warm hart toedragen. Ze zijn al eerder opgenomen in Haags Peil, een visie van de vereniging Vrienden van Den Haag. Ook Haags Peil is naar aanleiding van het jubileum gepubliceerd. Deze regels zijn ook te vinden op de website van de vrienden: www.vriendenvandenhaag.nl

“Den Haag, mooi of lelijk” is van 6 september tot en met 30 september 2008 in de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeentearchief en van 3 tot 22 november 2008 in het Atrium te bezoeken. De toegang is gratis. Ma-vr van 7-19u, do tot 21u en za 9.30-17u.

Bij de tentoonstelling wordt ook de poster “Haagse Torentjes” gepresenteerd, een fotocollage van de diverse torens en torentjes in het Haagse stadsbeeld. Deze poster is gemaakt ter promotie van zowel de stad Den Haag als van de vereniging Vrienden van Den Haag. 

 

Haags Peil (€ 2,00) en de poster “Haagse torentjes” (€ 7,50) zijn bij diverse verkooppunten verkrijgbaar, waaronder het contactcentrum van de gemeente Den Haag.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: