DenHaagOrg

Puur Haags

Na veertien jaar nog geen speelplek in Duinoord

Posted by Interniek on 7 August, 2008

Vorige week was in de ADHC te lezen dat Duinoord al veertien jaar probeert een speelplek in het Stadhoudersplantsoen te realiseren. Veertien jaar! Stel dat je die plek voor jouw kinderen had bedacht en dat die toen zes jaar waren. Dan zijn dat nu hoogst waarschijnlijk ook weer ouders met kinderen. Dat kun je je toch niet voorstellen dat je op dit gebied alleen van generatie op generatie zaken kunt doen met de gemeente Den Haag?

Advertisements

5 Responses to “Na veertien jaar nog geen speelplek in Duinoord”

 1. Frans said

  Den Haag is en blijft de meest kindonvriendelijke, ja zelfs kindvijandige stad van Nederland.
  Niet zo gek dat jonge gezinnen dit versteende betondorp maarnix vinden en met de norderzon vertrekken.

  Misschien kan de verantwoordelijk wethouder wel bij het dichts bijzijnde winkelcentrum in de buurt een speelpleintje maken met een apenrots en wat palmboompjes.
  Ze hebben in de Schilderswijk ook nog een keienlint in de aanbieding geloof ik.
  Een veegploeg is zo te regelen en ook nog wel wat digitale muurkranten, die niemand wil hebben, om de boel een beetje op te fleuren.

  Na maar liefst 14 jaar van discussie met de gemeente gingen de bewoners er van uit dat er overeenstemming was over de speelplek: in het Stadhoudersplantsoen nabij het Verhulstplein. Deze locatie ligt tegen Duinoord aan en is vanuit die wijk makkelijk bereikbaar. Nu horen zij ineens dat er een speelplek komt aan de andere zijde van het Stadhoudersplantsoen, nabij het Congresgebouw en is slechts bereikbaar na het oversteken van de drukke Stadhouderslaan
  Lees het artikel.
  http://www.vvddenhaag.nl/index.cfm/menuid/6/Product/2006

 2. Wil Vonk said

  @Frans, gedeeltelijk heb je gelijk. Toch moet ik even kwijt dat in deze stad ook bewoners bijzonder kind-onvriendelijk zijn. Er zijn veel voorbeelden te geven waar bewoners tekeer gaan omdat zij geen speelplek bij hun huis willen. Het is makkelijker om bij nieuwbouw speelplekken in te plannen dan in een bestaande buurt een speelplek aan te leggen.

 3. Frans said

  @Wil Vonk
  Hoezo “gedeeltelijk” gelijk als je zelf als aangeeft dat behalve de stad ook de inwoners kindonvriendelijk zijn?
  Misschien kunnen we beter van te voren geselecteerde (non tokkie) volwassenen gaan klonen.
  Het scheelt;
  Scholen met docenten die niet kunnen rekenen.
  Voor en naschoolse opvang.
  Vervelende pubers.
  Een hoop vandalisme.
  Kinderopvang.
  Kinderbescherming, voogden en al wat er verder bij ontspoorde jeugd en tokkie ouders komt kijken.
  En vooral, die door de commercie gepropageerde competitiestrijd van Lacoste, Nike en wat er al niet meer is om elkaar de ogen uit te steken, zodat ouders zich nog meer in de schulden steken omdat het kind niet buiten de groep mag vallen.
  Alles pleit er voor om kinderen krijgen gewoon af te schaffen en/of te verbieden en zeker in Den Haag.
  Geen kindergezeik, iedere Hagenaar rijk.

 4. Wil Vonk said

  Frans, welkom in de echte wereld. Er worden al woonwijken gebouwd waar kinderen niet welkom zijn. Een bewuste keuze heet dat dan.

 5. Mo said

  Er zijn ook bewoners die inderdaad niet willen wonen in een kindrijke buurt. Met opgroeiende jongeren, met luidruchtigheid en met vandalisme. Ook dat zijn bewoners en ook die moeten een keuze hebben. De wereld draait niet alleen maar om gezinnen met kinderen, maar ook personen die bewust dat niet willen. En zij hebben verdomd weinig keuze.

  En soms zijner partijen die ineesn speeltuinen gaan plannen in een wijk alwaar men er al 7 heeft en vervolgesn er nog een op een plek waar het heel veel overlast geeft en notabene in een gedeelte waar jonge crimi bendes met kinderen vanaf 6 jaar tot 25 jaar bewust de omgeving annexeren.
  Ook daar mogen bewoners best tegengas geven en vinden dat dit speelveld nou net niet op die plek moet komen.

  Een mooi alternatief vind ik bijvoorbeeld het Oranjeplein, alwaar voor heel jong en voor wat oudere jongeren voorzieningen zijn. Dat is een prachtige oplossing die niemand overlast veroorzaakt. Maar ook daar heeft mend ecennia over gedaan om dit door te laten dringen en het te zo te ontwerpen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: