DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Stoeptegel Automatisering

  Gisteren werd Inez Weski in Zomergasten aan de tand gevoeld, Ik viel er later in. De interviewster irriteerde mij, omdat ze verschillende malen tevergeefs vrij direct naar allerlei privé zaken  vroeg waarvan Inez duidelijk had aangegeven dat ze er niet over wilde praten.  Aan de andere kant: “Waarom ga je er dan zitten, dame, als […]

  De beeldenstorm is in aantocht

  Het is alweer een tijd geleden dat ik foto’s maakte op het Burgemeester De Monchyplein. Het was mooi weer met de zon uit de goede hoek. Nadat ik de gebouwen had vastgelegd viel mijn oog op de grote reliëfs aan de muur. Ik kende ze wel maar het licht viel nu anders. Het reliëf dat […]

  Ferd en Fem: Het komisch duo

  De aanleiding voor deze post is de anti racisme demonstratie op de dam op tweede pinksterdag. Ik plaatste dit op FaceBook: Het gaf aanleiding tot een paar felle reacties van medestanders en van tegenstanders. Wat volgde vind ik ontluisterend. Het Ministerie van Justitie maakt een een whatsapp communicatie hierover tussen Fem en Ferd openbaar: Wanneer […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Doubletstraat sluiten als prostitutiestraat

Posted by @interniek on 1 August, 2008

De Doubletstraat is voor Den Haag, wat de Wallen zijn voor Amsterdam en dat hoort gewoon in Den Haag. Sluit je de ramen daar dan gaan er andere open. De Doubletstraat moet blijven volgens mijn tafelgenoot. Meer in Hagaz!ne

10 Responses to “Doubletstraat sluiten als prostitutiestraat”

 1. Ton said

  Ik zat ooit eens op de ambachtschool aan het Lamgroen voor de avondcursus gezel meubelmaker.
  Toen ik eens naar school fietste vanuit Morgenstond hoorde ik over mijn transistorradiootje dat Willem Alexander was geboren.
  Ik had in het begin 3 avonden school per week en dat werden toen 2 avonden aan het Lamgroen en 1 middag in de Van der Duynstraat.
  Op de hoek van de Stationsweg zat Dik’s automatiek en als je dan de Van der Duynstraat inliep naar school, zaten er ook van die, voor ons toen nog totaal onbetaalbare, dames met open schuiframen in de zomer die hun hele voluptueuze voorgevels op de vensterbank drapeerden en daar klaagde echt niemand over.
  En dan als je langsliep, met je ijsje in de hand, zogenaamd struikelen zodat je ijsbolletje tussen die andere bollen floepte. Als we toen voor elk lelijk woord een gulden hadden gekregen, hadden we gelijk op kunnen houden met leren en werken.
  We hadden daar een oud schoolgebouw met hele hoge lokalen en van die grote ronde glazen bollen als hanglampen.
  En meester Brons, die ze beter meester bronst hadden kunnen noemen
  Die man liep altijd te klagen en hij had wel tig kinderen te voeden als je hem zo hoorde en dan liet hij zich weer ontvallen dat het allemaal niet meeviel en die kinderen sliepen overal. In de kast, op de trap, het was een drama. Maar hij was gek op Louis Prima en op een eens meegebracht pick-upje stond hij als een gek te swingen voor de klas om vervolgens weer in zijn lethargische houding terug te vallen en te klagen dat er nu weer een tweeling was geboren en een medeleerling het waagde te mompelen; “dan moet je maar niet zoveel sparen”
  Waarop hij in woede ontstak, het blad van een schoolbank omklemde en deze ver boven zijn hoof tilde en dreigde er mee te gooien. “dat praat maar over neuken en kind maken en jullie kunnen hem niet eens zelf omhoog krijgen.” En dat was dan een uitspraak in een tijd dat er nog niet eens Bollywood filmpjes in Nederland waren. En toen die jongen zei dat hij er toch echt zelf over begonnen was, tilde hij die bank nog hoger boven zijn hoofd en pats, ja daar ging een glazen bol en de scherven vlogen in het rond.
  Maar de eerste die, die snee boven zijn oog verzorgde was toch mooi die jongen zelf.
  Maar dat was vroegâh en later heb ik in de zeventiger jaren bij één van die meiden in de Doubletstraat nog een douche gebouwd en neem van mij maar aan dat je beter voor die meiden kon werken dat voor zo’n kakmadam in Wassenaar.
  Daar moest ik eens een raam vervangen en kreeg ik bij Gods gratie een bakkie thee, dat echt niet te drinken was en toen ze even niet keek gooide ik die thee naar buiten en hield ik alleen nog maar het oortje in mijn hand. Ja, en dan maar zeggen dat het van de vensterbank was gevallen. En in die Doubletstraat zag je ook van alles, zelfs mijn eigen oom met zijn twee linkerhanden die niks kon, maar zo’n klusje kon hij dan nog wel klaren.

 2. Lindaatje said

  Helemaal mee eens dat de dames uit de Doubletstraat verplaatst moeten worden.
  Naast hen wonen de dames in het hofje van Nieuwkoop; tegenover hen peinst Spinoza en staat zijn sterfhuis. Laat dit gebied maar gewoon rustig en respectabel zijn.
  Nu is het een rare buurt met een schril, vreemd en naar contrast, waar het niet fijn wandelen is

 3. Jos said

  Het is al decennia een hoerenstraat en dat die Spinoza zit te peinzen ligt waarschijnlijk alleen maar in het feit dat hij zijn hersens pijnigt om een manier te verzinnen om aan het benodigde geld voor een bezoekje te komen.

 4. Lindaatje said

  Spinoza was niet getrouwd. Hij was een vrouwenhater omdat hij niet op niveau met hen kon discussieren en ze te zwak zijn; hoererij vond ie helemaal niks.
  Bah, iemand met zulke nare denkbeelden! Laten we daarom zijn standbeeld en zijn huis maar slopen, dat is beter dan de dames uit de Doubletstraat verplaatsen.
  😉

 5. Jos said

  Vervelend voor die Spinoza dat hij als vrouwenhater zichzelf maar op een voetstuk plaatste en met de pest in zijn lijf ging zitten peinzen hoe hij zijn eigen niveau op kon vijzelen om met die dames te discussiëren.
  Reken maar dat hij ze zal missen als ze weg moeten en die gehaaste egocentrische yuppen er voor in de plaats komen te wonen, met zo weinig intellectuele bagage, dat ze straks vinden dat die gore klomp brons hun uitzicht verpest. Het is ook niet logisch, want in hun optiek zou er vanwege dat Spinozahuis een standbeeld van Popeye moeten komen.

 6. Paul D. said

  Waarom sluiten? Nou, omdat er rijke projectontwikkelaars op zitten te azen om er dure gebouwen neer te zetten. De vvd wil het heus niet sluiten omdat prositutie opeens zo verkeerd is. Dit heeft namelijk niets met moraliteit te maken, wel met GELD.

 7. Karly said

  Ooit eens gedacht aan de straten (Doublet en Zuidwal) een flinke opknapbeurt te geven?! Zal ook al een hoop schelen. Daarnaast het doorgaand verkeer weren uit de zuidwal plus meer parkeerplekken voor vergunninghouders! Al dat verkeer door die straat! bah.

  Daarnaast die vreselijke sabor bar sluiten. Die bar en zijn klanten geven meer overlast in de buurt dan die hoerenlopers!

  Het is niet de straat waar wij als omgeving last van hebben maar alles wat het aantrekt!

 8. Mo said

  Karly, je hebt het volkomen bij het rechte eind. De voormalig directeur van Staedion, de heer Manders, heeft samen met VVD-ers S. Dekker en fam. V. en nog enkele notabele in de projectontwikeling een stichting Philip Doublet opgezet. Zij willen deze straat hebben voor projectontwikkeling (hoogbouw (ja wat anders) en daaronder kleine winkels zoals antiekzaken etc.)
  Dat is ze eerder niet gelukt, ook niet door omkopen van een toen aanwezige exploitant die zijn handel op de hoek moest verkopen en die men als til wapen tussen de exploitanten wilde gebruiken. Nu gooien ze het op overlast. Wat bevreemdend dan dat de politie al enkele jaren zegt dat de overlast absoluut niet van deze straat komt en. Men heeft daar vele camera’s van zowel de politie als particulieren hangen. Er is altijd extra surveillance, er is extra private beveiliging en zijn dag en nacht beheerders aanwezig. In de laatste politierapporten staat dan ook dat er vanauit deze straat geen overlast meer aanwezig is en zeker veel minder als in het gebied in de omgeving

  Waar wel overlast is wordt hier al aangegeven. Van horeca op de fluwelen burgwal, gedempte burgwal en ook van de zogenaamde mislukte avenue cullinair. Dan dient dit toch zeker als eerste gesloten te worden en de zaak aangepakt! Maar helaas economische belangen spelen nu hier een grote rol waarbij men geld ziet in de Doubletstraat. Tevens hebben enkele notabelen hun onroerend goed op de grachten en hopen met het laten sluiten van de Doubletstraat zo meer geld voor hun goederen te verkrijgen.

  Het gaat dus echt niet om de overlast die er niet is, maar om economische belangen van enkele individuen die dus vrienden binnen de politiek hebben en of er zelf zitten en of van belang kunnen zijn voor deze politiek. de straat bestaat al meer dan 50 jaar en is heden verworden tot een legale business waar zowel de exploitanten als de prostituees ondernemetrs zijn, echter met andere belangen dan die van diegenen die nu trachten met onterechte argumenten die straat te laten sluiten.

  Dat zij niet ingeschoven kunnen worden in de Geleenstraat weten zij allang. Deze straat is nu eenmaal in handen van een grote familie en een paar kleien andere exploitanten en daar is geen plaats meer. En daarbij komend, men heeft eerst de Poeldijksestraat gesloten, nu wil men de Doubletstraat sluiten en de plannen m.b.t. de Geleenstraat/Hunsestraat liggen er ook al.

  En net wat er gezegd wordt, steek er dan geld in om het een leuke trekpleister te maken die net naast het centrum ligt (zie ook het debacle pand hoek fluwelen burgwal). Doubletstraat is een zeer klein straatje wat niet in het zicht ligt en niet op een doorgansgroute naar het centrum. Dus zit niemand in de weg. En de bewoners hebben zelf toch gekozen om in de buurt van de Prostitutie te gaan wonen. En ook de overlast is verdwenen en zeker in vergelijking met 11 jaar geleden. Dus ik vind het persoonlijk groot gezeur die in de hand spelen van de projectontwikkelaars die hier voor eigen economisch gewin op uit zijn.

 9. willem said

  het zou erg jammer zijn

 10. Juan, Rincon Latino said

  Misschien wordt dit wel gelezen door iemand die mij kent ?
  Inderdaad, toen wij nog het “RINCON LATINO” op de paralelweg hadden, bijna op de hoek van de Poel, moesten wij, bijna van de een op de ondere dag, vertrekken. ik heb toen nog geprobeert, om uitstel/afstel ? te krijgen middels een toch wel heel dure advocaat, deze vertelde mij, dat alles zinloos was, omdat de project/gemeente hier achter zaten en dat de Doub er na aan de beurt zou zijn !vlgs hem, fungeert de NL grond bank als bemideling zodat niemand direct kan zeggen, zie je wel, “dit is speculatie”. de Grondbank koopt en voort de onteigenings procedures in naam van de gemeente en vervolgens verkoopt die zelfde bank de grond later aan ontwikkelaars / woekeraars en zet er huizen van 150+duizend eurootjes neer !! zou de gemeente hier ook niet leuk aan verdienen ?

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: