DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Het Galgenpad in Den Haag

  Tijdens een wandeling vanaf Scheveningen richting het centrum van Den Haag kwam ik via de Waterpartij in een ander deel van het Scheveningse bos uit. Opeens zag ik een straatnaambord dat ik nog nooit eerder gezien had, “Galgenpad” ik wist ongeveer wat dit moest betekenen, maar in het Scheveningse bos was voor mij een complete […]

  De oude boom,hij is niet meer

  Patience overcomes everything was de titel van een foto die ik in 2006 maakte. Op de foto zie je een oude boom die wordt  doorklieft door het hekwerk waar hij in de loop van de jaren mee vergroeid is .  De situatie met de boom kende ik al heel lang maar  pas toen ik er […]

  André

  Helaas is André van Velzen (hier links) een paar weken geleden overleden. Het was een prettig mens en wij zagen hem graag op de Opûh Koffie. Hij observeerde en luisterde ook meer dan dat hij zei. We weten dat hij goed voor zijn moeder zorgde. Rust in Vrede Andre.

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Gratis konijnenmaatje ophalen bij Knaagdierenopvang

Posted by ingezonden mededeling on 13 July, 2008

Haags Hertenkamp dumpplaats voor konijnen

Het hertenkamp in het Haagse Zuiderpark is al tijden een erg populaire plaats om ongewenste huiskonijnen kwijt te raken. De gedumpte konijnen kunnen daar echter niet blijven. Het is voor hen, zonder de hen bekende waterfles en het etensbakje met voer en met al die onbekende grote dieren om hen heen, geen veilige omgeving.Op zondag 13 juli heeft de dierenambulance een poging gedaan om zoveel mogelijk konijnen te vangen. Het resultaat: 1 heer en 4 dameskonijnen zijn overgebracht naar knaagdierenopvang ‘het Knagertje’ in Den Haag. De kans, dat de opvang door de vier vrouwtjeskonijnen nog gezinsuitbreiding kan verwachten is groot. Voor het mannetjeskonijn is dat wel meteen de laatste keer geweest, dat hij voor nageslacht heeft kunnen zorgen. Op donderdag 17 juli en 24 juli hebben alle mannetjeskonijnen, die op dat moment in de knaagdierenopvang aanwezig zijn, een afspraak met een dierenarts om gecastreerd te worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de afdeling Den Haag van de Dierenbescherming. Mocht u een vrouwtjeskonijn hebben, dat zich alleen voelt en u heeft genoeg ruimte om haar een maatje te geven, maak dan een afspraak om eind augustus in de knaagdierenopvang met haar een gecastreerde heer uit te zoeken. Er is voor haar meer dan genoeg keuze om, zonder kans op nageslacht, lekker samen te leven met een soortgenoot.

Advertisement

One Response to “Gratis konijnenmaatje ophalen bij Knaagdierenopvang”

 1. Knagertje said

  Helaas niet gratis. Voor de gecastreerde heren wordt een vergoeding van minimaal €30,- gevraagd, zodat in de nabije toekomst ook de dan binnen gebrachte rammen gecastreerd kunnen worden.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: