DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Maar, we zitten hier gezellig en we zitten hier oke ~ de Sociobank als verbloemer

Posted by lindaatje on 5 July, 2008

Terwijl Bert van Bert’s Farm zijn best doet om een biggetje en hondjes te verkopen en losgebroken konijntjes weer in het hok te proppen, tijdens een braderie op de Leyweg, biedt de aldaar geplaatste sociobank een fijne rustplaats voor alle shoppers die eindelijk gedropt zijn.

Een paar maanden geleden stond deze sociobank nog onaf in een leegstaand pand in het winkelcentrum Leyweg. Tijdens het Escampfestival hebben buurtbewoners de bank prachtig versierd met een kleurig mozaïek. De sociobank als de grote vredestichter. Na de moord op Hans van Wieren, werd ter nagedachtenis aan de docent van het Terracollege, een sociobank door leerlingen versierd en op het schoolplein geplaatst.

Tot op heden staan op de Leyweg diverse winkelpanden leeg, waarvoor de projectontwikkelaars Achmea, de grote ontzorger en ING, fijn centjes van de verzekering opstrijken. “Gelukkig worden deze leegstaande panden gebruikt als atelier voor de vervaardiging van sociobanken”, zei de medewerkster van Staedion. Veel bewoners rond de Leyweg vinden, genoodzaakt door armoede, hun weg naar de voedselbank en vragen om hulp van diverse aard aan de kerk op de Leyweg.

De Sociobank als grote Verbloemer. Volgens de website van de onderwijsinspectie http://www.onderwijsinspectie.nl/nl/home/naslag/Onderwijsverslag_2006_2007 verdient Scholengroep Den Haag Zuid-west, helaas nog steeds het predicaat zeer zwak; een erfenis als gevolg van de moord op decaan Van Wieren? Er is nu ook fijne sociobank geplaatst in Leyenburg, tweede plaats op SCP lijst met hardst verloederende wijken van Nederland.

Het zegt iets over de mentaliteit van onze locale bestuurders en projectontwikkelaars. Zij leunen achterover in hun riante fauteuils, miljoenen euro’s verkwanselend en kijken toe hoe …..

“We zitten hier gezellig en we zitten hier oke op de Sociobank”.

Lindaatje

Advertisements

One Response to “Maar, we zitten hier gezellig en we zitten hier oke ~ de Sociobank als verbloemer”

 1. Ton said

  Het zou ronduit walgelijk zijn indien dat men de moord op Hans van Wieren als kapstok zou gebruiken om het niet zwakke, maar uiterst beroerde onderwijs op de scholen daarmee uit de wind te houden. Dat er jaarlijks meer dan 50.000 jongeren voortijdig de school verlaten geeft aan, dat het die kinderen niet meer kan boeien.
  En geef ze eens ongelijk.

  Met dat zogenaamde competentie-gerichte leren, dat uitgevoerd wordt als een ordinaire bezuinigingsmaatregel, worden die jongeren niet meer aangestuurd en aan hun lot overgelaten.
  Zoek het zelf maar uit.

  Je moet toch wel een behoorlijk misantropische instelling hebben om de hele dag in bibliotheken en op het internet je leerstof zelf bij elkaar te sprokkelen.
  En die jongeren worden niet goed en vaak helemaal niet begeleid en in veel gevallen worden dat helaas ook letterlijk ongeleide projectielen.
  Ik ken jongeren die nog geen 2 uur effectief onderwijs per week hebben.

  En wat betreft die voedselbank;
  Het daar van afhankelijk zijn, heeft over het algemeen te maken met het feit dat die mensen geen huishouden kunnen bestieren.
  Ik maak het zelf vaak genoeg mee dat ze op een luxe bankstel met de allergrootste LCD tv ernaast, die er maar (op afbetaling) te koop is, hun nood zitten te klagen
  Ik heb het zelfs meegemaakt dat de jongste uit de videotheek kwam met 5 dvd’s terwijl die mensen van de voedselbank net een mand met eten naar de bovenste etage liepen te sleuren.
  Ze komen het voedsel zelfs bréngen.
  Je moet ze leren vissen en niet elke dag de vis achter hun reet aan lopen sjouwen.

  En behalve een huishouden runnen hebben ze ook nog nooit een fatsoenlijke gezonde maaltijd leren bereiden. Als je ze ziet, dan zijn het over het algemeen ongezond dikke ouders en kinderen.
  En kom niet met een verhaal dat er geen geld voor gezond eten is, want elke dag naar de snackbar voor 4 personen kost ook handen vol met geld.

  Men zou eens wat met mijn voorstel moeten gaan doen, dat ik al links en rechts heb gedropt.
  Dat je leerlingen van horecascholen een sociale stage laat lopen bij dat soort gezinnen.
  Dat ze leren gezond te koken en dat ze met die stagiaire ook samen de inkopen doen.
  Na 3 maanden houden ze geld over en hebben ze een gezondere levenswijze en dan maar hopen dat ze het vol houden.
  Vooralsnog wordt er met het voorstel helemaal niets gedaan, want stel je voor dat mensen zelfredzaam zouden worden.

  Dan kan je dat hele zootje geitenwollensokkenfiguren, die met het handje vasthouden van de sociaal zwakkeren er een (boven)modaal salaris uit weten te sleuren, allemaal bij het CWI in laten schrijven.

  Ik kan er inmiddels een boek over schrijven hoe die hele verziekte welzijnsstructuur hier in Den Haag eigenlijk op de schop zou moeten, want het enige dat ze in goede banen kunnen leiden zijn de subsidiestromen.
  Voor hún banen dan wel te verstaan.

  http://snipurl.com/2u3uj

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: