DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

B&W positief over Haags Pop Centrum

Posted by ingezonden mededeling on 4 July, 2008

College B&W Den Haag positief over Haags Pop Centrum in Kunstenplan 2009-2012
“Haags Pop Centrum is een spin het web”

Wethouder van cultuur en financiën Jetta Klijnsma presenteerde vandaag in de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag, het concept meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2009-2012. In dit nieuwe kunstenplan met de titel ‘ WONDERLIJKE NOODZAAK’ wordt over ondermeer het Haags Pop Centrum(HPC) een positief oordeel geveld.
Het HPC is zeer verheugd over deze positieve impuls en kan hierdoor met vertrouwen de toekomst inkijken en verder werken aan het verbeteren van de Haagse popsector.

Het HPC kan met een verhoging van de structurele subsidie van ruim € 200.000  een stap voorwaarts maken. Het bedrag bestaat uit een verhoging van de exploitatiesubsidie met €142.000, structurele subsidie van € 40.000 vanuit de Popnota voor Plein Open en Haagse Popweek en € 20.000 subsidie voor programmering, publiciteit en marketing voor jongerencentrum Bazart waarmee het HPC al jaren intensief mee samenwerkt.

De Commissie onder leiding van Hans Verploeg noemde het HPC in het eerste advies dat in mei verscheen “Een spin in het web”. en heeft de organisatie beoordeeld als :“ het HPC heeft een onmisbare functie in de Haagse Popsector en vervult zijn taken met overtuiging”.  Het College van Den Haag beaamt dit advies en neemt het volledig over. Hiermee kan het HPC met opgeheven hoofd richting het aanstaande 25 jarige jubileum in 2010.
De Haagse gemeenteraad en het College van B&W nemen in het najaar het definitieve besluit over het Kunstenplan 2009-2012.

Het volledige advies is te lezen op de website van de gemeente Den Haag.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: