DenHaagOrg

Puur Haags

‘U’ het oergeluid van Klingon opera!

Posted by ingezonden mededeling on 1 July, 2008

Op 4, 5 & 6 juli 2008 presenteert Theater Zeebelt ‘U’: een pilot van de allereerste authentieke Klingon opera op aarde, gemaakt door Floris Schönfeld.

‘In de harten van de Klingon sluimert een machtige muzikale kracht. Het geluid van twee synchroon kloppende Klingon harten heeft eens de goden en het universum vernietigd, maar ook een nieuwe, eervolle wereld geschapen’.
Het is dit exotische geluid, het oergeluid van een schepping, waar de opera ‘U’ op jaagt.

De Klingon zijn een mensachtig krijgersvolk uit StarTrek die bekend staan als grote opera liefhebbers. De jonge kunstenaar Floris Schönfeld is de initiator en regisseur van ‘U’. Hij heeft een jaar lang grondig onderzoek gedaan naar de Klingon muziek theorie en ontwikkelde zo in samenwerking met verschillende experts authentieke Klingon instrumenten. Ook heeft hij het Klingon Terran Research Ensemble (KTRE) opgericht, een muzikaal ensemble dat authentieke Klingon muziek uitvoert.

De opera gaat over Kahless de onvergetelijke, de eerste keizer van het Klingon rijk. Het Klingon Terran Research Ensemble voert ‘U’ met Klingon instrumenten op authentieke Klingon wijze uit. De muzikanten voeren een muzikale strijd om de hoogste eer. Pln’a’jach, de Meester van de Schreeuw beslist.

Theater Zeebelt, De Constant Rebecqueplein 20 A Den Haag.
Entree € 5,-
Gratis voor Klingons!
Kaarten via info@zeebelt.nl of bel 070-3656546
Kijk voor meer informatie op www.zeebelt.nl of op www.ktre.nl

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: