DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

28e Parkpop transformeert Den Haag tot pop-hotspot

Posted by ingezonden mededeling on 26 June, 2008

Het Haagse Parkpop presenteert zich dit jaar drie dagen op verschillende locaties in Den Haag mét als hoogtepunt het popfestival zelf op zondag 29 juni a.s. Op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni valt er in de binnenstad van Den Haag al heel wat voor te proeven op het gebied van Parkpop. Met de halve finale van de Haagse XStage, de tweede editie van Kinder Parkpop en een preview op het concert van de Amerikaanse gitaarvirtuoos Monte Montgomery staat Den Haag helemaal in het teken van het grootste gratis popfestival van Europa. Zondag treden vanaf 13.00 uur onder meer Sheryl Crow, Morgan Heritage, Racoon, Kula Shaker en Moke op in het Zuiderpark. Toegang voor alle Parkpop activiteiten, met uitzondering van Kinder Parkpop, is gratis.

Het festival is via RTV West te volgen. TV West zendt compilaties van het festival uit op zondag 29 juni (19.10 uur en 21.10 uur) en maandag 30 juni (17.25 uur). Ook Radio FunX is aanwezig bij Parkpop. FunX zendt tijdens Parkpop live uit vanaf het festivalterrein met een mobiele studio. Reporters doen live call-ins met bezoekers van het festival en in de studio schuiven diverse artiesten aan. Reportages en foto’s van het festival vinden bezoekers vanaf de volgende dag op http://www.funx.fm.

Vrijdag 27 juni 2008
Op 27 juni strijden Bujumouse, DoubleX, Vudu, Lady K-Wida, L4 en de Zonen van de Zeerover om de drie overgebleven podiumplekken op Parkpop. De talentenjacht van de Haagse XStage beleeft zijn ontknoping op Parkpop zelf, daar wordt duidelijk wie van de 3 overgebleven aanstormende muziektalenten er vandoor gaat met de cd-opnames. Pete Philly & Perquisite sluiten de avond op geheel eigen wijze af en laten Den Haag nog even zien hoe gerenommeerde urban artiesten te werk gaan. Met hun internationale reputatie gooit het populaire hiphopduo van eigen bodem al enige jaren hoge ogen in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Zaterdag 28 juni 2008
Op zaterdag 28 juni sluit Monte Montgomery het lokale popfestival Haags Poppodium LIVE af met een muzikale vooruitblik naar Parkpop de volgende dag. De Amerikaanse gitarist speelt zondag 29 juni in het Haagse Zuiderpark. Overdag kunnen de allerkleinste muziekfans genieten van de tweede editie van Kinder Parkpop. Onder meer Ali B, Yes-R, Ome Willem en Ernst Bobbie & De Rest maken hun opwachting op het Roggeveld in het Zuiderpark.

Zondag 29 juni 2008
Op de drie hoofdpodia van Parkpop treden zondag vanaf 13.00 uur Sheryl Crow, Moke, Kula Shaker, Morgan Heritage, Racoon, Matt Bianco, The Proclaimers, Silkstone,The Hoosiers, Orishas, Mala Vita, Jason Mraz, Monte Montgomery, The Opposites, Maj Farah, Concrete en Kleine Jay op. De populaire hangout Red Bull NewHorizons pakt dit jaar uit met een interactief en dynamisch programma vol muziek, dance, sport, workshops en presentaties. Onder meer De Règâhs, danstheatergezelschap ISH en Puur Gelul met Sjaak Bral staan op het programma. Tijdens Parkpop is ook Dommelsch Locals Only weer aanwezig. Onder meer Wilsum, Outerspace Overdose, Airbag en de Haagse bands Chemisphere, Kern Koppen en The Excitors spelen in het kader van ‘Dommelsch Locals Only! on Tour’. Zij verzorgen als de beste independent bands van 2008 een semi-akoestisch optreden op een intiem podium midden in het Zuiderpark.

Parkpop eindigt in 2008 op een vroeger tijdstip dan gebruikelijk. Waar het festival in voorgaande jaren om 21.30 stopte, eindigt het dit jaar stipt om 20.30 uur. Deze uitzondering wordt gemaakt vanwege de voetbalfinale van het Europees Kampioenschap die diezelfde avond plaatsvindt.

Meer informatie: http://www.parkpop.nl

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: