DenHaagOrg

Puur Haags

Ace On Fire cancelt optreden HPP Live

Posted by ingezonden mededeling on 24 June, 2008

Ace On Fire cancelt optreden op festival Haags Pop Podium LIVE

De jonge Haagse band Ace On Fire heeft hun optreden op het festival Haags Pop Podium LIVE moeten afzeggen, vanwege een wel heel erg leuk ander optreden in… Londen.
Het Haags Pop Podium LIVE is ook dit jaar op de dag vóór Parkpop op de Grote Markt in het centrum van Den Haag. Tijdens dit evenement op zaterdag 28 juni treden vooral jonge Haagse bands op. Het festival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en gepresenteerd door popjournalist Gerard van den IJssel. Haags Pop Podium LIVE en de Parkpop Preview zijn onderdeel van The Hague Festivals 2008.

De R.G. Ruijs Stichting, organisator van het Haagse festival, heeft alle begrip voor de afmelding van Ace On Fire. “Ons festival is bedoeld om nieuw Haags talent te helpen. Maar als voor een band zo’n kans voorbijkomt, vinden ook wij dat ze die moeten pakken.” Het optreden van Ace On Fire tijdens het Heath Fest. in Londen maakt deel uit van een uitwisselingsproject tussen het Koorenhuis in Den Haag, het Amsterdams Conservatorium en het Heatham House (een van de grootste culturele jongerencentra in Londen). Ook de Leidse groep GOTV gaat naar Londen. Volgend jaar komen twee Engelse band naar Nederland.

Bandcoaching
Vanwege de afzegging van Ace On Fire is het tijdschema van het festival aangepast. Haags Pop Podium LIVE wordt dit jaar geopend door vijf deelnemers van het Ready 2 Play bandproject en de bandcoaching van het Koorenhuis. Tieners krijgen bij deze bandcoaching begeleiding van geroutineerde muzikanten. Haags Pop Podium LIVE geeft met deze samenwerking met Ready 2 Play en Koorenhuis op een unieke manier een kans aan jong Haags talent om voor een groot publiek op te treden.

R.A.T.
De formatie R.A.T. won vorig jaar de voorrondes van Schollenpop. Behalve een optreden op dat festival won de groep daarmee ook een optreden op het Fonds 1818 Winnaarsfestival. Mede vanwege het overdonderende succes daar – en vanwege de zeer goede debuut-CD ‘For Who Not Is Afraid To’ – is de groep nu gevraagd voor een concert op de Grote Markt. Dat wordt springen!

Blended Culture
De Haagse reggaegroep Blended Culture is opgericht in 2006 door zangeres Missrah, de voormalige leadzangeres van de groep Poor Man Friend en chanter/toaster Kenny Weed. Tijdens het concert op de Grote Markt worden deze twee vocalisten aangevuld met een liveband van muzikanten die eerder speelden bij acts als Different Culture, Relish, Poor Man Friend, Roots Connection en Dubwise.

Relish
Relish is alweer zo’n goede jonge Haagse band die opvalt door de leuke nummers en het gigantische speelplezier van de bandleden. Zanger David Boudestein is gezegend met een heerlijke laidback zangstem. Drummer Bas Bergamin zorgt samen met bassiste Nikkie Freeke voor een strakke basis en gitarist Roy-Victor Seriese kleurt de rest in.

Jam de lá Crème
Eenmalige sessie met o.a. leden van de bands All Missing Pieces, Stud Muffins, Splendid, S.C.A.R., Juice, Field, ReBelle en Kern Koppen.

Hasselhoff
De groep Hasselhoff is met hun combinatie van pop, rock, wave en eightiesdisco hard op weg een van de leukste nieuwe groepen van Nederland te worden. In september verschijnt de in Amerika gemixte debuut-CD van Hasselhoff.

Parkpop Preview
Haags Pop Podium LIVE wordt afgesloten met een preview op Parkpop door de Amerikaanse gitaarvirtuoos Monte Montgomery die een dag later in het Zuiderpark zal optreden.

Tijdschema
13.00 – 13.20    Red Remedy (pop/rock)
13.40 – 14.00    Coinage (rock)
14.20 – 14.40    Lucky Joker (funk/rock)
15.00 – 15.20    Starcatcher (pop/rock)
15.40 – 16.00    Squirrel & The Hazelnuts (soul/pop)
16.20 – 17.00    R.A.T. (rapcore)
17.20 – 18.00    Blended Culture (reggae)
18.20 – 19.00    Relish (soul/pop)
19.20 – 20.00    Jam de lá Crème (jamsessie)
20.20 – 21.00    Hasselhoff (electrorock)
21.30 – 22.30    Parkpop Preview: Monte Montgomery

Het festival Haags Pop Podium LIVE is gratis toegankelijk. Wel wordt de hele dag geld ingezameld voor Unicef. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties komt op voor rechten van kinderen, waar ook ter wereld.

Meer informatie: http://www.haagspoppodium.nl

Haags Pop Podium LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, The Hague Festivals, Ducos, Café Cremers, Stichting Evenementen Grote Markt, Vanilla Music Store en Den Haag FM.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: