DenHaagOrg

Puur Haags

Puur Gelul op Parkpop

Posted by ingezonden mededeling on 18 June, 2008

Met het overdonderend vocaal geweld van onder meer Sjaak Bral laat de jongerenhotspot Red Bull NewHorizons weer van zich horen op Parkpop (29 juni 2008, Den Haag). De populaire hangout pakt dit jaar uit met een interactief en dynamisch programma vol muziek, dance, sport, workshops en presentaties. Onder meer De Règâhs, danstheatergezelschap ISH en Puur Gelul met Sjaak Bral staan op het programma. Het AIDS Fonds laat bezoekers van Parkpop meebouwen aan een uniek sculptuur als eerbetoon aan alle mensen die wereldwijd aan de ziekte AIDS zijn gestorven. Op Vestia Jong Stage zijn de winnaars te zien van de Vestia HipHop Awards en de Vestia Young Bboy/Girl League beleeft z’n ontknoping. De jongerenhotspot Red Bull NewHorizons werd in 2007 op Parkpop geïntroduceerd en was direct populair onder het publiek.

Parkpop geeft hiermee een vervolg aan de jongerenhotspot en presenteert een opvallend side-programma naast de reguliere muziekprogrammering. Op de drie muziekpodia treden vanaf 13.00 uur Sheryl Crow, Kula Shaker, Racoon, Moke, Orishas, Mala Vita, Jason Mraz, Monte Montgomery, The Opposites, Maj Farah, Concrete, The Hoosiers, Kleine Jay, Morgan Heritage, Silkstone, The Proclaimers, Matt Bianco, Jason Mraz en de winnaars van de talentenjacht op de Haagse XStage op. Op Red Bull NewHorizons laat Parkpop op interactieve wijze kennis maken met diverse organisaties uit de vrijetijdssector, het bedrijfsleven en charitatieve instellingen.

Op het programma staan o.a. optredens van dansgroepen als Agga Dance Mix en danstheatergezelschap ISH. ISH presenteert een voorproefje op een nieuwe voorstelling met veel streetdance, breakdance, skate, rap en beatbox. In het programma Puur Gelul wordt het Parkpoppubliek getrakteerd op een hilarische mix en bizarre verhalen van diverse schrijvers, dichters en comedians. Onder meer Sjaak Bral, Boozy, Karel Kanits en Jefrey Huff maken hun opwachting.

Daarnaast zullen er meerdere competities hun climax beleven tijdens Parkpop. Vestia presenteert de finale van Vestia Young Bboy/Girl League, een breakdance-battle voor teams van de beste jonge breakdancers (leerlingen) uit heel Nederland. Daarnaast mogen de winnaars van de ‘Vestia Hiphop Awards’ het gelijk van de jury bewijzen met een top-performance. Ook de Haagse Règâhs zijn present. In juli 2007 kwam de debuutsingle van Johan Frauenfelder met zijn ‘flamingogroep’ De Règâhs uit. Gezien het landelijke succes van deze single, verschijnt in februari 2008 de cd Den Haag … Olé. Als Hagenees en flamencogitarist verenigt Johan in zijn persoon twee verschillende culturen. Met De Règâhs probeert hij een luchtige – maar serieus uitgevoerde – fusie tot stand te brengen tussen het traditioneel Haags en de Spaanse flamencotraditie.

Het volledige programma van Red Bull NewHorizons duurt van 13.00 tot 19.30 uur en is terug te vinden op http://www.parkpop.nl. Parkpop is gratis toegankelijk.

Parkpop wordt onder licentie georganiseerd door DUCOS Productions. De programmering van Red Bull NewHorizons komt tot stand in samenwerking met Musicon. De muziekprogrammering van Parkpop komt tot stand in samenwerking met Rock in Waterland.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: