DenHaagOrg

Puur Haags

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Meest recente berichten: HAGAZ!NE

  Geen Haags geld naar Spelen

  Even dacht ik dat de gemeente Den Haag verstandig was geworden door dat idiote en kostbare (1,6 miljoen euro!) idee beachvolleybal op de Hofvijver te schrappen. Maar nee. Het blijkt dat de Haagse Stadspartij geen Haags geld wenst te stoppen in de Europese Spelen van 2019. Goed plan?

  Scheveningen heeft zijn eigen bier

  Wat heeft Schevenings bier met De Blauwe Aanslag te maken? Vandaag lees ik in het AD Den Haag dat op Scheveningen bier wordt gemaakt. En wel op de Treilerweg. En dan herinner ik mij ineens dat ik van dat bier zelfs al heb mogen proeven. Jawel ik heb al een Bomschuit op! En dat was […]

  Vallend beton verstoort Opûh Koffie

  Vallend beton verstoort Opûh Koffie

  Op het terras van Café Van Beek is het plezierig toeven als het zonnetje mee zit. Vanochtend echter ergerde ik mij tijdens de Opûh Koffie aan het constant geboor op de bouwplaats Wijnhavenkwartier verderop aan de Turfmarkt. vanaf de negende etage is een stuk beton tijdens het boren losgeraakt en naar beneden gevallen Het gebouw […]

  Waarover praatten zij ..

  Waarover praatten zij ..

  Het komt niet vaak voor dat ik surfers zo relaxed op hun plank in de branding zie zitten. Nieuwsgierig als ik ben, probeer ik erachter te komen door dat tegen hen te zeggen. “waarover zitten jullie te vergaderen? OK jullie wilden ook een foto waar jullie goed op staan v.r.n.l. Chiel, Naomi en Tjark En […]

  Een foto zegt meer dan duizend woorden …

  Een foto zegt meer dan duizend woorden …

  Eduard (layout.nl) zei het al eens tegen mij. Je zou toch eens aan een plaatje moeten denken op je blog. En laten wij er op Haagspraak achter zijn gekomen dat ook dáár de wisselende kopfoto veel plezier oplevert. Als de foto intrigeert, komt het bezoek graag langs. Bedankt Pieter op Haagspraak dat je dit voor […]

 • Archives

Moedersleutel voor fietssloten voor paar euro te koop?

Posted by Interniek on 18 June, 2008

Ik begrijp iets niet. In het AD lees ik regelmatig de volgende zinnen. ‘De valse sleutel maakt het gebruik van betonscharen of andere werktuigen overbodig. Ze zijn voor een paar euro te koop bij elke sleutelspecialist.‘ Wat is te koop; die valse sleutel? Dat zou toch niet mogen? Dan maakt elke sleutelmaker zich toch schuldig aan onwettige praktijken? Moeten die sleutels niet worden bewaard in een kluis?

About these ads

5 Responses to “Moedersleutel voor fietssloten voor paar euro te koop?”

 1. Frans said

  Die fietsenhandel moet zelf ook maar eens doorgelicht worden en dan bedoel ik een onderzoek naar de prijzen en de slotenfabrikant.
  Ten eerste de prijzen;
  Je kon een fiets van je werkgever krijgen en die mocht belastingvrij maximaal 749 euro kosten, dat is 1.650 gulden voor een gewone fiets voor woon-werkverkeer.
  Alleen dat is al buiten proporties.
  En nadat dat bedrag bekend was geworden, was er ineens in Nederland zowat geen merkfiets meer te koop onder die 749,- euro.
  Dat stinkt aan alle kanten.
  Je werd door de verzekering gedwongen om perse een Axa slot te kopen, dat je met een onbewerkte sleutel, eigenlijk nog te frezen sleutel, open bleek te kunnen maken.
  In plaats van Axa stevig beet te pakken vanwege die inferieure sloten, wisten ze het zo te verkopen dat je dat ondeugdelijke slot kon ruilen voor een “betere” en dan hoefde je maar 50% van de prijs van een nieuwe bij te betalen.(?)
  En nu blijkt na die “verbeteringen” dat je ook dié sloten vrij eenvoudig kan openen met zo’n onbewerkte sleutel.
  “Meneer de verkoper ik heb een alarmsysteem gekocht voor mijn auto van 650 euro maar dat werkt niet als er een dief met mijn auto vandoor wil gaan, het blijkt een structurele fout in het ontwerp te zijn.”
  “Ja dat kan wel wezen, maar dan doe ik er wel een ander systeem in en dat kost 1.000 euro en ik wil ook niet de beroerdste zijn, dus dan hoeft u maar de helft bij te betalen.”
  “Ja maar dan heb ik voor dat systeem van 1.000 euro toch uiteindelijk 650 en 500 = 1.150 euro betaald?”
  “Ja en?”
  “Meneer de verkoper u heeft codes in omloop gebracht die een ieder voor een paar euro kan kopen om uw alarmsystemen uit te kunnen schakelen, ik wil dat u er wat aan doet.”
  “Ja sorry maar daar heb ik niets mee te maken.”
  http://www.dumpert.nl/mediabase/34333/69bf9b0c/a_new_phase_in_security.html

 2. Anonymous said

  ik wil zo’n sleutel waar kan ik die kopen heb nodig voor me school

 3. Sleutjee said

  gewoon bij fietsemaker

 4. Jensen said

  YES YES YES YES YES YES!

  i want the motherkey. :D

 5. sleutel said

  kun je hem nog gewoon bij de fietsenmaker kopen?

  Subject closed!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 300 other followers

%d bloggers like this: