DenHaagOrg

Puur Haags

Wijkmedia-atelier in Escamp

Posted by jandewandelaar on 17 June, 2008

Opening Wijk-atelier

Opening Wijkatelier

Vrijdag 6 juni werd in de Bibliotheek Bouwlust aan de Beresteinlaan 4 het eerste Wijkmedia Atelier geopend. De belangstelling was groot en er waren dan ook veel buurtbewoners, scholieren, studenten en professionals van het welzijnswerk aanwezig. Via de medianota ‘Lokaal verbinden’ koos de gemeente Den Haag voor een vernieuwend, multimediaal lokaal mediabeleid. Hierbij wordt de buurtbewoner niet alleen producent maar ook consument. Iedereen die het wil en kan, wordt in de gelegenheid gesteld hier aan mee te doen. Actualiteiten, nieuws etc. kunnen hierdoor sneller onder de aandacht van bewoners komen. Het wijkatelier wordt DE virtuele ontmoetingsplaats in de wijk waarbij ook de gemeente een rol gaat spelen om hierdoor dichter bij de wijkbewoner te zijn.

Multimediaal
Alle mogelijke communicatiemiddelen die de ICT biedt worden ingezet en door elkaar gebruikt om de stad te laten communiceren; variërend van digitale muurkranten tot streaming en narrowcasting;

Lokaal
De gemeente Den Haag kiest nadrukkelijk voor de lokale publieke omroep als partner om een 100% Haagse radio- en Tv-programmering te realiseren, waarin alle hagenaars en Hagenezen zich kunnen herkennen.

Doel
Het doel van de Wijkmedia Atelier is bewoners, instellingen en organisaties in staat te stellen hun eigen vormen van media en communicatie te ontwikkelen en te gebruiken en daarmee bij te dragen aan de leefbaarheid en betrokkenheid bij de eigen woonomgeving. De Haagse bibliotheek wil in korte tijd  deze ateliers ook in de rest van de stad inrichten met meer van deze broedplaatsen. De huidige rol van de bibliotheek betekent dus een taakverbreding.  Nieuw  is het  bijdragen en faciliteren in voorzieningen die het mogelijk maken om op wijk- en buurtniveau de eigen ICT en digitale communicatie te ontwikkelen.

Workshops
In de workshops leren mensen omgaan met de camera en het maken van een items en/of nieuwsbladen en kranten. Iedereen, ook niet leden van de bibliotheek, kunnen vanaf nu deelnemen aan het Wijkmedia Atelier.

Deelname
Iedereen die goede ideeën heeft om dat te bereiken is welkom deze moderne digitale broedplaatsen om aan de slag te gaan.  Blijf niet langer alleen  mediaconsument, maar wordt ook mediaproducent. Iedereen, ook niet leden van de bibliotheek, kunnen vanaf nu deelnemen aan het Wijkmedia Atelier.  Belangstelling ?   Neem  contact op met bibliotheek Bouwlust, tel.070-3672939 of per E-mail bouwlust@dobdenhaag.nl

Advertisements

One Response to “Wijkmedia-atelier in Escamp”

  1. […] Wijkmedia-atelier in Escamp […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: