DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Expositie Haags Bakkie and Friends

  1 maart 2020 is het zover, zet in uw agenda! Een aantal leden van de Flickr groep Haags Bakkie en friends mogen dan in de bijzonder leuke Galerie Studio Lissabon starten (om 13.00 uur) met een expositie die duurt tot en met 29 maart en alleen op zaterdagen en zondagen ‘s-middags te bezoeken is. Ik […]

  Eerste bemande ballonvaart vanuit de Paleistuin

  Het is alweer een tijdje geleden dat ik door de Paleistuin wandelde. Wat opviel was het ballonbeeld. Meestal zijn de struiken rondom het beeld hoger en vol met blad maar door snoei en herinrichting was het beeld goed zichtbaar. Ik liep er naartoe en omheen en zag ineens dat er een tekst op de sokkel […]

  Hofstijl is echt Deaud! Kan dat zomaar?

  Hofstijl Stopte In een laatste post. (te vinden via deze url ) zegt het: Oktober 2007 begonnen we, Maurits en ik, Hofstijl. Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Tegen daklozenopvang; da’s logisch hè?

Posted by @hagazine on 6 June, 2008

Niemand is tegen het opvangen van door omstandigheden aan lager wal geraakte burgers. Anders wordt het wanneer er drugsverslaving in het spel is. Dan gaat het ineens om figuren die dagelijks aan hun shotje moeten komen en daar geen geld voor hebben. Die moet je ook niet opvangen, die moet je opsluiten en zien af te kicken. Niet zo de gemeente Den Haag. Die vangt ook dit soort delinquenten op in haar daklozenopvang gewoon in kinderrijke gebieden. Kijk wat voor bordje er bij de ingang hangt. Zie ook Mondige Burger

14 Responses to “Tegen daklozenopvang; da’s logisch hè?”

 1. Vennebewoner said

  Je hebt altijd van die mensen die alles maar vergoelijken, zoiets als; kleine mesjes mogen, toch?
  Het gaat geheel langs hun verstand heen, dat met messen lopen verboden zou moeten zijn, i.p.v. daarvan legt men nog eens uit hoe en wat het idee van een gebruikersruimte is, in hun ogen weliswaar.

  Die verantwoordelijken willen en kunnen niet weten wat ik allemaal meemaak en dat toen ik vanmiddag na werktijd voor het drugshol langs liep samen met een andere dame die vandaag meereed met mij, er 2 junks uit het hol kwamen, waarbij er van ééntje de ogen in zijn oogkassen omgerold leken. Zo iets vreemds, dat moet je zien, om te geloven. Hij greep zijn fiets, die hij voor de deuropening omgedraaid had “geparkeerd?” op z’n kop, dat doen ze zo vaak, is ook zo iets onbegrijpelijks, de wielen omhoog…., hij sprong op z’n fiets en reed met een heen en weer zwevend lijf weg.
  Je moet deze dingen zien om ze te begrijpen, ze zijn gewoon niet uit te leggen.

  Ik was onlangs bij mijn huisartsenpraktijk in. Eén van de huisartsen hier behandeld ook enkele dagen in de week de junks in de Wagenstraat. We spraken over de gang van zaken hier, en ik had het over de messen…, ze zei:”” u weet niet waarmee ze allemaal lopen”
  Ze hadden, volgens haar, daar in de Wagenstraat, in het pand waar ze komen, en geen bier binnen mogen brengen, wel die bierblikjes verstopt meegenomen in de loop der tijd, en ze verstopten de lege blikjes na consumptie boven in het wc plafond, er waren 2 wc’s, waarvan tot stomme verbazing van het personeel 2 bergen bierblikjes daar opgeborgen waren.
  Bij toeval kwamen ze er achter.

  Ik heb hier aan het Vennepark met eigen ogen gezien, dat junks met een bierblik komen aanlopen, en als ze voor het pand zijn, deze onder hun jas verstoppen.
  Wat daar binnen allemaal gedoogd wordt, zal een raadsel zijn en blijven voor die bestuurders, die raadsleden die dit er doorgedrukt hebben. Vooral Jetta Klijnsma en Bert van Alphen en niet te vergeten die David Rietveld die een drugshol als iets bijna romantisch lijkt te zien.
  Welke keiharde garantie kan de politiek geven, dat er daarbinnen niet gedeald wordt in b.v. de wc’s?
  Die vraag konden de politiek en Parnassia ook al niet goed beantwoorden bij de rechtbank.
  Een beetje hakkelend; “de beheerder zal erop toezien” of iets dergelijks.
  De buitenwereld mag blijkbaar niet weten wat daar gebeurt en misschien hebben die hulpverleners gewoon al niets meer te vertellen, worden die ook bedreigd en hebben de dealers het eigenlijk al overgenomen. Wij kunnen van buitenaf niets zien, er is geen sociale controle en er waakt ook niemand over de veiligheid van het aanwezige personeel.
  Eigenlijk zou het mij een rotzorg moeten zijn, laat de boel maar escaleren en laten ze zich maar eens op het personeel uitleven. Dat zal ook wel meerdere malen gebeurd zijn want het verloop is nogal groot.
  Vroeg of laat vallen er doden, maar dat hebben ze aan hun eigen wanbeleid te danken. Liever zij dan onze kinderen.

  Ach, ik kom er steeds meer achter hoe prachtig en vol mogelijkheden Holland is, alleen jammer dat sommig zooibeleid -werkelijk buiten mijn verstand- in dit land goedgepraat wordt.

  Zie ook;
  http://snipurl.com/2ecap [www_denhaagtekijk_blog-city_com]

 2. Hans said

  “Nederland wordt zo zoetjes aan met zware medewerking van de politiek één grote drugshol”

  In het achterstraatje naar de Mediamarkt toe is een levendige plaats tot het verhandelen van drugs ontstaan.
  Terwijl de hele buurt met behulp van Europese subsidie wordt herbestraat en opgeknapt.
  Geheel in Italiaanse traditie waar men rijkelijk profiteert van Europese subsidies en de maffia regeert.
  Iedereen ziet het en constateert het en denkt verder “ze zoeken het maar uit” ze willen niet anders.
  Je ziet daar in geen velden of wegen politie.
  Mijn conclusie -maar al jaren is dat er figuren in de overheid en bovenwereld zijn- die bewust er belang bij
  hebben dat de criminaliteit wordt bevorderd teneinde hun eigen zakken op rijkelijke wijze te vullen.

 3. Wim said

  KvK tegen wooncentrum voor daklozen op Zichtenburg.

  Wat een vooroordelen zeg, ze moesten zich schamen, die arme behoeftige verslaafden.
  Gewoon een cursusje zelfverdediging tegen mesaanvallen en er is niets aan de hand.
  Kosten declareren bij Bert van Alphen.

 4. Bert van Alphen dient per direct van zijn functie te worden ontheven.
  Die daklozen en al die instanties die er mee van doen hebben, dienen de gemeente aan te klagen wegens het aanzetten tot haat. Van het tegen elkaar opzetten van Hagenaars versus daklozen. Het hanteren van een verwerpelijke verdeel en heers politiek.

  Ze hebben het gepresteerd om dat laatste beetje mededogen dat de Hagenaars nog hadden met die verslaafden en die daklozen er ook nog uit te krijgen.
  En dat alles vanwege hun stompzinnige manier van handelen.
  De agressie die zich nu keert tegen die daklozen heeft veel meer met dit waardeloze bestuur dan met die verschoppelingen zelf te maken.
  Het is de algemene boosheid die zich tegen de gemeente keert.
  Van het niet willen luisteren, het door de strot drukken, mensen in de wijken zelf geen verantwoording durven en willen geven. Het eigenlijk niet besturen van deze stad.
  En ze krijgen dit wanbeleid als een boemerang terug.
  We hadden het beloofd, elke stap die er gezet wordt in deze waardeloze context zal er toe leiden dat het verzet nóg massaler en nóg driester zal worden. En daar wordt geen dakloze mee geholpen. Dat voorproefje heeft van Alphen al met Spoorwijk mee mogen maken. En dan schlemielig zeggen dat de weerstand in die wijk niets te maken had me die keuzes. Natuurlijk niet, maar hij is wel van 9 naar uiteindelijk 5 locaties terug gegaan.

  We hebben 2.500 daklozen en met die 5 locaties wordt nog geen 8% (175) geholpen.
  In die visie zijn er dus nog 66 opvangplekken van 35 personen nodig in de stad.
  Pas als ze in overleg met de bewoners die locaties bepalen en er consensus is bereikt, dan kan er aan de rehabilitatie van die menselijke wrakken gewerkt worden.
  Maar zolang dit wanbestuur dat niet in wil zien en niet fatsoenlijk wil handelen, zal de onrust blijven en bij elk incident zal die veenbrand weer oplaaien, er voor elke locatie een strijd moeten worden gestreden. Prettige wedstrijd.
  Fijn om op zo’n manier een stad te moeten besturen, constant op voet van oorlog met je eigen bevolking. Ze dienen beleid te maken voor een half miljoen Hagenaars en niet voor 8 wethouders, want die zijn met deze manier van werken met 2010 verdwenen als ze zo door gaan en het overgrote aantal daklozen is dan nog steeds dakloos.
  Al met al zal door die feodale gemeenteheerschappij en dit door de strot drukken beleid, die dakloze uiteindelijk de grootste verliezer blijken te zijn, ondergesneeuwd in ruzies veroorzaakt door veel te grote eigenwijze wethouderego’s, die de bewoners als onmondige kinderen in een hoek proberen te zetten.

 5. Anal Poet said

  Hans Zegt: Mijn conclusie -maar al jaren is dat er figuren in de overheid en bovenwereld zijn- die bewust er belang bij hebben dat de criminaliteit wordt bevorderd teneinde hun eigen zakken op rijkelijke wijze te vullen>

  PPPPS

 6. Dat men geen bier/alcohol mag gebruiken in de gebruikersruimte verbaast mij. Alcohol is ook een drug en de meeste alcoholgebruikersruimten(bar etc) willen juist niet dat de gebruikers hun roes kunnen bereiken. Dus lijkt mij de gebruikersruimte toch de aangewezen plek. Tenzij de multiculti tussen de drugs en alcoholgebruikers problemen oplevert maar dat kunnen we gelijk andere multiculturele problemen(lees multidifficulte zaken) vrolijk ouderwets onder het vloerkleed vegen en de problemen dan maar afdoen als multiflauweculti. Hoe dan ook is het meer zinvol als de gemeente zich meer zorgen maakte over de geringe motivatie tot afkicken ipv de verslaafden het naar de zin te maken op een manier die niet aanspoort tot acceptabel gedrag. Werk voor Baldeswing die zich met het burgerschap wil bemoeien en niet zo zeer met integratie maar vermoedelijk niet overweg kan met een mondige burger.

 7. hannes said

  Ik hoop als bewoner (sinds 4 jaar) van het “altijd weer gezellige” NOT! Om en Bij binnen drie maanden weg te zijn…

  De junks kunnen ook terecht op 1 van de vele huisjes aan het Om en Bij, illegale wietplantages en drugsverkopers zat…

 8. Jan Hunck said

  De problemen in de leefbaarheidssituatie zoals nu bijv. in de Wateringse Veld (echter ook in Vinex Ypenburg en Vinex leidschenveen) is voor een groot deel ontstaan doordat er veel probleempersonen (o.a. verslaafden) maar ook nogal wat probleemgezinnen werden verplaatst vanuit die bekende Haagse Sloopwijken. En ook hier is weer diezelfde denkfout gemaakt namelijke ‘economische’ inplaatsing en ‘sociale’ spreiding. Ook werden (te) veel Aso-tokkies naast elkaar geplaatst in de huurwoningen. Overigens heeft ook de gemeente Rijswijk hier last van gekregen. Veel voorheen Hagenaars werden ook verplaatst naar deze gemeente. Met name in de Muziekbuurt (nabij de Boogaart) waar nu veel overlast is van deze ex-Hagenaars. Een typische gevalletjes dus van symptoombestrijding. De gemeente doet niet aan de oorzaak van de problemen maar verplaatst deze. En weer andere bewoners zitten nu met de ellendige gevolgen.

 9. Dries said

  @Hannes
  Verlaat het zinkende schip maar, lever Den Haag maar uit aan lieden waar geen enkel nut (meer) van te verwachten is.
  Nog even en Den Haag is 1 grote vergaarbak van daklozen, junken, wethouders en ander ongeregeld.
  Een beetje fatsoenlijk mens zoekt zijn heil wel elders.
  En Hannes kijk uit waar je, je gaat vestigen want een fiks aantal Hagenaars die ook dachten deze maffiabende te kunnen ontvluchten, verhuisden naar Voorburg en Leidschendam, maar werden via annexatie weer de Haagse grenzen binnen gesleurd en worden thans weer blootgesteld aan die machtsgeile dictatuur.
  Je kan beter Nederland verlaten, want in elke stad waar de PVDA en Groenlinks het voor het zeggen hebben is het hetzelfde. Onleefbaar dus.

 10. Katholieken weren daklozen tijdens Wereldjongerendagen

  15 juli 2008

  Behandel uw naaste gelijk uzelve, staat er in de bijbel, maar deze leefregel lijkt even niet te gelden tijdens de katholieke Wereldjongerendagen in Sydney. Alle daklozen in het gebied waar het paapse evenement plaatsvindt, zijn verwijderd. Volgens de Australische nieuwszender ABC gaat het om ongeveer 130 zwervers.

  Daklozenorganisaties zijn verbaasd over de opruimactie, zegt Kevin Simpson van Homeless Voice: “We zijn nogal verrast dat er niet beter wordt gezorgd voor de mensen voor wie Jezus op aarde is gekomen.” Ook de daklozen zelf zijn absoluut niet blij: “Sinds de Paus enzo in de stad zijn, moesten we naar dit park. Als het regent, zijn we de pineut en we hebben niets om ons tegen de wind te beschermen.”

  Een bisschop van het organiserend comité weet een leuke draai aan de daklozenverplaatsing te geven. Hij beweert dat de daklozen om hun eigen bestwil zijn verwijderd. Als ze in het gebied waren gebleven, hadden ze gedurende de Wereldjongerendagen namelijk amper privacy gehad.

  Die tirade tegen STEK (steknet.nl) was dus geheel terecht,
  http://snipurl.com/2z0mq, want uiteindelijk wordt het beleid van het Vaticaan uitgedragen in de kerken.
  Werd de gewone burger al het slachtoffer van hun beleid en opzij gezet, nu moet de doelgroep zelf ook nog even opzij voor hún feestje.

 11. Anal Poet said

  ” Een bisschop van het organiserend comité weet een leuke draai aan de daklozenverplaatsing te geven. Hij beweert dat de daklozen om hun eigen bestwil zijn verwijderd. Als ze in het gebied waren gebleven, hadden ze gedurende de Wereldjongerendagen namelijk amper privacy gehad. ”

  Ach, het kan erger.

  In Peking walsten de Bank van Peking samen met het Hollandse ING zonder pardon hele erfgoedlijsten van de aarde af.

  ‘Herstructurering’, net als in Nederland.

  Maar dan op z’n pING pANG pONGs …..

  http://snipurl.com/INGpingHUTONGpong

 12. interniek said

  Het zou mij niets verbazen als dat zo’n mes was dat gedoogd wordt bij de daklozenopvang

 13. Frans said

  Vennepark Woensdag 13 aug 16.50 uur.
  Veel tumult in het drugshol, een verslaafde loopt naar buiten en blijft staan, schreeuwend naar een aanwezige binnen.
  “Als jij die wapen weg doet dan kom ik” en dat blijft hij herhalen.
  Een andere verslaafde komt naar buiten en gezien de grootte van het in een doek gewikkelde voorwerp van zo’n 30 cm, onmiskenbaar met een mes.
  Dan ziet die schreeuwende Surinamer een agente aankomen op de fiets en hij pakt zijn eigen(?) fiets en rijdt snel over het voor hem verboden speelplein van het Vennepark richting Hobbemastraat. Nog maar net een paar kinderen ontwijkend terwijl anderen zich nog op tijd uit de voeten weten te maken.

  De agente gooit haar fiets snel in de hal van het drugshol en een politiewagen is ook al reeds ter plaatse.We hebben stellig de indruk dat de ruzie binnen uit de hand dreigde te lopen en het aanwezige personeel de situatie niet meer de baas kon en zelf de politie heeft gebeld.

  Meer; http://snipurl.com/3i36z

 14. Mac the knife said

  Iets met een vicieuze cirkel. Eikels nemen wapens mee de straat op. Politie treedt niet op. Eikels prikken mensen zonder wapens. Politie treedt niet op. Mensen zonder wapens nemen wapens mee de straat op en horen opeens tot de groep eikels met wapens op straat. Politie begint zich af te vragen of ze iets gemist hebben. De groep eikels met wapens op straat begint steeds groter te worden, want de politie en politiek lopen er toch als Jan met de korte achternaam achter aan. Oftewel, als de kans dat je gepakt wordt en zwaar gestraft nihil is, dan neem je dus een wapen mee de straat op als je weet dat al die andere hufters het ook doen.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: