DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Graffiti Jam 2019

  Graffiti gemaakt door Jim Het is alweer veertien dagen geleden dat Akbar Simonse, vriend en graffitifotograaf merkte dat er iets aan de hand was. De lust om te fotograferen ontbrak en reageren op Flickr en Facebook leverde problemen op. Na een aantal bezoeken bij de huisarts werd hij doorverwezen naar het MCH Westeinde. Na wat […]

  Wordt Struikelsteen Zwerfsteen?

  Struikelsteen George .J.L.Maduro Frederik-Hendriklaan 111 Den Haag Het is alweer een week geleden dat ik op Flickr een comment onder de foto van de struikelsteen van George Maduro kreeg met de vraag waar de steen precies lag. De vragenstelster Jacqueline M uit Wenen kon de steen niet vinden. Zij was op doorreis naar Wenen maar […]

  Gevelsteen A. Kerdijk aan onderhoud toe

  Het is alweer een tijdje geleden dat Paul van Nieuwkerk mij een foto van een gevelsteen stuurde met de vraag of ik deze al eens gefotografeerd had en of ik wist wie erop afgebeeld werd. Ik moest de vraag met nee beantwoorden. Later stuurde hij mij een mail met de naam van de persoon. Het […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Wereldpremières zie je op het Shoot Me Film Festival

Posted by ingezonden mededeling on 3 June, 2008

16 TOT EN MET 22 JUNI 2008 / DEN HAAG

Nationale en internationale premières; op het Shoot Me Film Festival zie je opvallende en spraakmakende films. Zoals de eerste Somalische fictiefilm in 15 jaar of de eerste Jamaicaanse tienerkomedie.
Onverwachte locaties en films van onafhankelijke makers over subculturen, menselijke obsessies en de politieke en maatschappelijke kijk op de realiteit, dat is Shoot Me Film Festival. Tijdens Shoot Me word je meegenomen in een andere wereld. De verschillende locaties verspreid over de binnenstad van Den Haag maken van de films een beleving. Feesten, optredens en lezingen versterken de sfeer. De hele stad ademt Shoot Me, een festival dat je niet mag missen!

Naast de ambiance van bijvoorbeeld een ouderwetse Drive In of een eeuwenoude manege geven de verschillende themablokken je de kans om je helemaal in te leven in één sfeer, of je te verdiepen in een bepaalde kwestie. Films met hetzelfde onderwerp, dezelfde oorspong of hetzelfde genre vallen onder één noemer.

SIR, YOU HAVE MINUTE?

Dit thema brengt je korte films die te maken hebben met maatschappelijke gebeurtenissen en politieke situaties. De eerste Somalische fictiefilm in 15 jaar, Charcoal Traffif, vertelt het dramatische verhaal van twee broers die verstrikt zitten in een moorddadige cyclus van milieu- en cultuurverwoesting.

ROOTS AND CULTURE

In dit Jamaicaanse thema vind je onder andere de eerste tienerkomedie van het Carribische eiland: The Candy Shop.

DOC U

Dit thema geeft je een andere kijk op verschillende plekken in de wereld. Zo laat de Europese première van Bra Boys een beruchte surfbende in Australië zien.

INDIE MIDDLE EAST

De films in Indie Middle East gaan niet over wat we dagelijks in het nieuws al voor onze kiezen krijgen, maar over de verhalen van filmmakers en bewoners. In de film El Takheek wordt duidelijk dat in Palestina door de media bepaalde gebeurtenissen worden geënsceneerd voor sensationele nieuwsberichten. Regisseur Ihab Jadallah analyseert in zijn lezing de Palestijnse filmwereld die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis.

HEIMATINEE

In dit blok zie je excentrieke, grappige en opvallende Duitse films. Zo gaat Frischfleisch over de onmogelijke liefde tussen een slachter en een dierenbeschermster.

ANIME

Op Shoot Me is het werk van deze bijzondere stop motion en 3D regisseurs te zien in het thema ANIME. Zoals de videoclip Mouthface, een energieke muziekvideo op het nummer ‘On The Floor’ van Michael Fakesch, waarin blikken boekdelen spreken.

Meer over deze en andere thema’s kan je vinden in het programma dat te downloaden is van de website http://www.shoot-me.nl.

Kaarten voor een film kosten EUR 5,-
Vanaf 2 juni kan je filmkaartjes reserveren op www.shoot-me.nl en op 12 juni start de voorverkoop aan de Shoot Me Kassa!

SHOOT ME KASSA

Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
12 juni t/m 18 juni: 16.00-22.00
19 juni t/m 22 juni: 12.00-22.00

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: