DenHaagOrg

Puur Haags

Vogelvrije fietsers en CityDuinpark in Milieucafé dinsdag 20 mei

Posted by ingezonden mededeling on 15 May, 2008

Twee onderwerpen in het milieucafé van komende dinsdag. We beginnen om 17.00 uur met een discussie over verkeersveiligheid voor fietsers. Terwijl het aantal dodelijke verkeersongevallen al jarenlang een dalende lijn vertoont, neemt het aantal fietsslachtoffers de laatste tijd weer toe. In Den Haag was het onlangs zelfs tweemaal achter elkaar raak, op twee punten vlakbij elkaar. In beide gevallen ging het om een fietser die door een vrachtwagen gegrepen werd.

De fietsers kunnen het helaas niet navertellen. Wel komt in het milieucafé Jan van Heeswijk aan tafel, een vrachtwagenchauffeur die bij een dodelijk ongeval betrokken is geweest. Met hem in discussie gaan Daan Goedhart, voorzitter van de Fietsersbond afd. Haagse regio, en Jan Brink, raadslid voor D66. Het is de bedoeling dat er ook een verkeersambtenaar aanschuift.

Het tweede onderwerp, vanaf 17.45 uur, is het Cityduinpark. A.s. zondag kunt u weer van de CityDuinwandeling genieten, de vijfde (en laatste) wandeling door het virtuele CityDuinpark. Maar hoe kunnen we van dat virtuele park nu dat echte Wéreldpark aan Zee maken?  Hierover gaan in discussie de raadsleden Willem Minderhout (PvdA) en Ries Smits (CDA), Erik Slagt (de bedenker van het CityDuinpark) en Frans van der Steen (de bedenker van de CityDuinwandeling).

Milieucafé De Derde Dinsdag: 20 mei a.s. van 17.00-18.30 uur, voor café-restaurant De Ooievaer, Spui 70 (ingang stadhuis en dan direct rechtsaf).

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: