DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Puchstad nummer 1 heeft er weer een Puchrijder bij

Posted by ingezonden mededeling on 14 May, 2008

Dennis Flipse uit Delft (17) heeft door het kopen van een lot tijdens PinkPuch in het Paard van Troje, Tweede Pinksterdag, de enige echte PinkPuch gewonnen. Hij had de Puch al zien staan bij de sponsor René Looman.
‘Echt te gek’, zegt Dennis, ‘en er is er maar één van’ ! Na de trekking bood zich al meteen een koper aan voor het Puchje. Maar dat doet hij niet, zijn Puch gaat naar een vriend en hij gaat zelf op de PinkPuch rijden.
 
Op Tweede Pinksterdag organiseerde EJ Esther (alias Esther Langendam) een tweede PinkPuchfeest. Met het te winnen PinkPuchje als trekker. En uiteraard mét Puchjes naast de deur.
 
Een knallende opening door The Getaway, een band met jonge, zeer enthousiaste muzikanten. Eindelijk werd hun droom waar: een optreden op het grote podium van Het Paard van Troje. Alleen de opkomst van het publiek liet op de vroege avond wat te wensen over.
 
Tweede band ‘Oversized’- met een gelukkig wat meer gevulde zaal- bracht tijdens, een registratie van Kouwe Klauwen in januari op de achtergrond, een eigen nummer ‘kouwe klauwen’ met stevig Westlands accent.
En mooie covers waaronder Santana’s versie van ‘She is not there’….de blije Dennis Flipse

 
Toen werd het tijd voor de loting én benoeming van wethouder Frits Huffnagel als ‘ereburger van nr 1’Puchstad Den Haag. Toen de wethouder op de PinkPuch met Helga achterop, het toneel op kwam werd het wat stil in de zaal.
Eindelijk, het moment is daar. De wethouder gaf toe ‘nog nooit op een Puch gezeten te hebben’. Maar het een hele eer vond.
‘Helga’ lootjesverkoopster die avond in originele Oostenrijkse klederdracht: een zeer sexy dirndl, had de lootjes voor de trekking al klaar liggen in haar mandje.
Nadat de wethouder was benoemd als ereburger van Puchstad nr 1, door EJ Esther, mocht hij het winnende lot trekken.
Daarna was het aan Livin Blues Xperience om de avond af te sluiten met een waanzinnig optreden.
Mondharmonica speler Francois Spannenburg toverde tijdens het spelen kleine lichtjes uit zijn mond die over het toneel vlogen naar leadzanger Nicko Christiansen en er onstond een mysterieus een muzikaal lichtdansje.
 
In iedergeval heeft Den Haag heeft er weer een Puchrijder bij !

 

 

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: