DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Onbekende held

  Wandelend over de Mauritskade besloot ik de Nassaulaan over te gaan. Ik wandelde Takma’s bruggetje op en liep aan de huizenkant verder. Mijn aandacht werd getrokken door een koperen bord aan de gevel van Nassaulaan 1. Ik had het bord wel eerder gezien maar dacht dat het een naambord van het in dit huis gevestigde […]

  Knurft

  Dit is de afbeelding die ik krijg op Twitter wanneer ik Knurft Dijkshoorn aanklik. Ik was het alweer vergeten, maar medeauteur Roel zette een tweet Naakt met een brandende frituurpan – voortgetrokken door 12 sledehonden – dwars door een gletsjer rijden terwijl je het verzameld werk van Gerard Joling luistert is prettiger dan 5 minuten […]

  Den Haag op pelgrimroutes Santiago de Compostella

  Onlangs zag ik een klassieke Amerikaanse bus op het Kerkplein staan. Ik liep om de bus heen om hem rondom te kunnen bezien toen mijn oog viel op een bronzen Jacobsschelp die op het trottoir was bevestigd. Bij verder kijken zag ik dat er meer schelpen waren bevestigd … De Grote of Sint-Jacobskerk is onderdeel […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

European Sand Sculpture Festival verhuist van Scheveningen naar Noordwijk

Posted by ingezonden mededeling on 14 May, 2008

Het European Sand Sculpture Festival vindt deze zomer zo goed als zeker in Noordwijk plaats. Nadat bekend werd dat het evenement dit jaar niet door zou gaan in Scheveningen hebben diverse gemeentes interesse getoond in het succesevenement. De organisatie van het festival heeft de gemeente Noordwijk uitverkoren als beste kandidaat.

De gemeente Noordwijk voert al enkele maanden serieuze gesprekken met de organisatie van het festival en onderneemt nu stappen om zaken definitief te maken. Wethouder toerisme Leendert de Lange (VVD) van de gemeente Noordwijk: “Het European Sand Sculpture Festival is een mooi, bewezen succesvol, evenement en past uitstekend bij Noordwijk. Onze badplaats staat voor stijlvol, ingetogen en charmant. Drie woorden die nauw aansluiten bij de uitstraling van het festival. Toen wij hoorden dat de organisatie op zoek was naar een nieuwe locatie hebben wij direct enthousiast gereageerd. Zeker nu, want je zou kunnen zeggen dat in Noordwijk net de meest indrukwekkende zandsculptuur ter wereld is afgerond, onze nieuwe kustversterking.”

De badplaats heeft met een nieuw strand, nieuwe strandafgangen en een veilige kust deze zomer dus wat te vieren. De Lange geeft aan dat het wat de gemeente betreft niet gaat om een eenmalig evenement: “Wij willen het evenement graag adopteren, een nog mooiere uitstraling geven en bij succes voortaan jaarlijks in Noordwijk laten plaatsvinden.”

Eppo Vogel van organisatiebureau Inaxi Holland sculpture events, dat al 17 jaar het festival organiseert in Scheveningen, reageert; “Wij zien in Noordwijk een perfecte locatie voor het Euopean Sand Sculpture Festival. De besprekingen zijn in volle gang. De gemeente is enthousiast, de hotels zijn bereidwillig en ook hebben enkele bedrijven al aangegeven het evenement te willen sponsoren.”

Als alles rondkomt, is het evenement in het zomerhoogseizoen zo’n vier weken (van half juli tot half augustus) op de Noordwijkse boulevard te zien.

Het European Sand Sculpture Festival vond vanaf 1991 plaats in Scheveningen en trekt jaarlijks 200.000 unieke bezoekers. Verschillende internationale teams bestaande uit professionele carvers bouwen uit slechts zand en water gedetailleerde zandsculpturen.

Advertisements

6 Responses to “European Sand Sculpture Festival verhuist van Scheveningen naar Noordwijk”

 1. Dit is toch echt niet meer te volgen. We waren al het North Sea Jazz festival kwijtgeraakt aan Rotterdam. Nu dan vervolgens het Sand Sculpture Festival aan Noordwijk.

  Aan de ene kant wil Den Haag de hoofdstad worden van Nederland en vervolgens wil Den Haag de Internationale stad worden van Nederland.

  Wat gaat er nog meer in de uitverkoop ??? Wat gebeurd hier nu eigenlijk ??? Wie kan mij dat eens uitleggen ?

 2. sja! Jonge honden aan het roer!

  no respect!

 3. Jan de Wandelaar said

  En ook de beeldenexpositie Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout gaat waarschijnlijk verdwijnen.

 4. Geertje said

  Ik vind het ongelooflijk…

 5. Hannes said

  De officiele website van het festival is http://www.europeansandsculptures.eu/ . Je kan op de sculpturen stemmen om een prijs te winnen. Prijs maakt mij niet zo veel uit, maar van mij mag Wall E winnen!

 6. […] 209 begint in Noordwijk het European Sand Sculptures Festival 2009. Het festival is daarmee verhuisd van Scheveningen naar deze badplaats. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard is 500 ton speciaal zand […]

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: