DenHaagOrg

Puur Haags

Albarda en het Schaamrood

Posted by ingezonden mededeling on 27 April, 2008

De eerste Rode wethouder in het Haagse gemeentebestuur nog ten tijde van het SDAP. Toen had Den Haag nog ballen en geen tieten. De PvdA en GL in Den Haag hebben inmiddels ook geen ballen meer. Deze kluppies zijn verworden tot een Eunuch zeer dienstbaar aan de Haagse Welzijnsorganisaties en Zorginstellingen waar niet geheel toevallig veel PvdA- en GL-leden de scepter zwaaien.

Daarom houdt Albarda nu toezicht op het Alberdingk Thijmplein. De huidige ontwikkelingen in de wijk mogen zeker geen onnodige problemen gaan uitlokken. Daar zit niemand op te wachten.

De wijk wordt langzaam wakker.

Jan de Wandelaar

Zie de blog

Advertisements

8 Responses to “Albarda en het Schaamrood”

 1. Het gaat dus over de mogelijke, zeg maar de al reeds vaststaande locatie voor de opvang van dakloze verslaafden aan het Alberdingk Thijmplein. Dit gemeentegeheim had niet naar buiten mogen komen. De bedoeling is om de 8 te realiseren locaties als een duveltje uit een doosje te presenteren. Gezien het feit dat Bert van Alphen een beetje huiverig is, schuift hij het probleem nu al zowat een jaar voor zich uit. Het was misschien toch wel wat handiger geweest als hij de bewoners van meet af aan , mee had laten denken en niet zoals het nu gaat, argeloze Hagenaars ineens zo’n drugshol door hun strot te drukken. Dat is de grootste grief. Dat je als bewoner geen éne moer in te brengen hebt. Dan krijg je dus die houding van; wij geen inspraak, jij geen pand.

  Elke bewoner in elke wijk loopt nu het risico zo’n drugshol in zijn wijk te krijgen. In zoverre; alleen de mindere wijken, in de ghetto’s eh, de pracht-kansenjongeren-krachtwijken of welke naam ze dan ook aan een probleemwijk hangen.. Als je het probleem niet meer benoemt, dan is het er niet meer. Typisch PvdA en Groen link geleuter. Maar lekker eigenwijs blijven en net als bij Vennepark doordrammen. Dan is het ook niet zo vreemd dat je straks ongeregeldheden kan verwachten. Dus straks ook niet lopen janken. Misschien kan Bert beter aan Norder vragen waar deze problemen heeft met het verkrijgen van een sloopvergunning vanwege een beschermd pand of dergelijke. En dan maakt Bert dié locaties bekend, en met een beetje “medewerking” van de omwonenden, die dan de Bossche methode hanteren, kan hij dan op die locaties gras in gaan zaaien. Dat is tenminste van de nood een deugd maken.

  Meer informatie;
  http://home.versatel.nl/mondigeburger/straatteam/8-locaties.htm

 2. Venneparkers said

  Jetta en het Schaamrood is nog in het geheugen gegrift.
  De PvdAsite trilde toen een jaar lang van de boze reacties.
  Henk Kool sloot van onmacht de site af…!

  Bert van Alphen heeft deze streken van Jetta geleerd.
  Hij kreeg als dank haar post.
  Als de leerling de meester maar niet overtreft.
  De meester boet nu nog.
  Het brede lachen is haar en de PvdA vergaan.

 3. Johan said

  Aantal autoinbraken explodeert

  De politie zint op extra maatregelen in haar strijd tegen de verslaafde criminelen, die verantwoordelijk zijn voor nagenoeg alle autokraken.

  Delft en Pijnacker-Nootdorp zijn niet de enige gemeenten die in 2007 met een forse stijging van het aantal autoinbraken te maken kregen. Ook Wassenaar (68%), Zoetermeer (48%), Leidschendam-Voorburg (32%) en Den Haag (20%) kenden flinke toenames. Landelijk is er juist sprake van een afname van 8 procent, tot 133.300 gevallen. http://www.ad.nl/denhaag/delft/2254837/Aantal_autoinbraken_explodeert.html

 4. Ruud said

  Ik ben lid van een landelijke vereniging tegen drugsoverlast (www.tegendrugsoverlast.nl). Wij houden ons bezig met het helpen/adviseren van burgers die zich overvallen voelen door de vestiging van overlastgevende drugsvoorzieningen bij hun in de buurt. Ervaring leert dat hier geen helder draaiboek voor is, de omgeving wordt niet geïnformeerd & is geen partij, bezwaren worden afgewimpeld, de klagende (NIMBY) burgers worden met een juridische procedure opgezadeld en jaren later komen ze er achter dat een verloren strijd was. Bijvoorbeeld omdat de bestuursrechter kijkt naar de gevolgde procedure en niet naar de inhoud/ kwaliteit van de besluitvorming – het duurt wel even voordat je daar als argeloze burger helemaal van doordrongen bent. Anders geformuleerd – inhoudelijke argumenten zijn van nul en generlei waarde. Dat zijn zaken die aanzienlijk ingrijpender zijn voor de burger dan men als buitenstaander zou vermoeden. U moet tevens bedenken dat niemand een NIMBY is totdat er iets in zijn achtertuin verschijnt – dus we moeten oorzaak en gevolg wel goed gescheiden blijven houden.

  Behalve het bovenstaande is er het gevoel dat men niet serieus genomen wordt, enkele citaten van wethouders en ambtenaren: ‘er komt geen overlast’, ‘je zal geen junk zien’, ‘ze gedragen zich altijd keurig en houden zich prima aan afpraken’, ‘uw huis wordt echt niet minder waard’. Verder is het zeer onwenselijk dat er geen landelijke regelgeving is met betrekking tot de vestiging van dit soort voorzieningen. Wat is een acceptabele omgeving, hoe groot/klein, hoe overlast te melden, sancties als het uit de hand loopt (sluiting), criteria voor de locatiekeuze – die zijn er allemaal niet. Vandaar dat wij strijden voor:

  1) dat de omwonende burgers en wijkverenigingen geraadpleegd worden bij de initiële besluitvorming over de voorziening en de locatiekeuze (zij zijn dus een belanghebbende partij)

  2) dat er bindende richtlijnen komen in het bestemmingsplan MOET een categorie ‘controversiële voorzieningen’ worden opgenomen (een gebruikersruimte is geen kindercrèche of bejaardensoos) de veiligheid moet geëvalueerd worden d.m.v. een VER (veiligheidseffect rapportage).

 5. Johan said

  Hier nog maar eens.
  Ruim 6700 automobilisten zijn vorig jaar in Den Haag slachtoffer geworden van autokrakers. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van 2006.

  Auto-inbrekers zijn bijna altijd veelplegers, verslaafde criminelen die aan de lopende band auto’s openbreken en de buit verkopen om een verslaving te bekostigen.

  http://www.ad.nl/denhaag/stad/2256298/Forse_stijging_aantal_autokraken.html

  Die roversbende die ze in Spoorwijk willen concentreren zijn allemaal verslaafde daklozen.
  Die krijgen géén drugs, die moeten blijven stelen om aan hun dope te kunnen komen.

  En dat wordt dan de komende tijd voor 8 locaties in Den Haag eventjes door Bert van Alphen geregeld?
  Dat zal wel niet zonder slag of stoot gaan.(van die bewoners)
  Je kan kletsen wat je wilt als bewoner, het gaat het éne oor in en het andere uit bij Bert van Alphen, want er zit gewoon niéts tussen.

 6. ex PvdA stemmer said

  PvdA ZWAAR GEHALVERD.

  Streken van de PvdA?
  Al zijn de politieke leugens, streken nog zo snel de stemmers achter halen ze!
  PvdA betaalt duur voor oneerlijk beleid.

  Zie peiling:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3925762/_Verdonk_en_D66_op_winst__.html?p=8,1

 7. piet said

  waarom niet bij deze heren in de straat die dit weer bedacht hebben

  dit wijk heeft al genoeg problemen

  nee is het antwoord van de bewoners luister dan een keer

 8. piet said

  zet die junks en daklozen gewoon in de koopwoningen want slechter kan het hier niet worden

  want de kopers hebben hier een huis gekocht maar denken ook dat gelijk de buurt van hun is !!!

  mensen met zoveel kapsones verdienen niks beter

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: