DenHaagOrg

Puur Haags

Koninklijk Brunchen aan de Haagse Grachten

Posted by ingezonden mededeling on 9 April, 2008

Koninginnedag in Den Haag zal dit jaar voor de tweede keer worden onderstreept door allerlei leuke evenementen op en langs het water. Aan de Dunne Bierkade zal dit jaar een brunch worden georganiseerd, waaraan ruim 150 mensen kunnen deelnemen. Naast de brunch aan de Avenue Culinaire, vinden er op tal van andere plaatsen in Den Haag diverse evenementen en activiteiten plaats. Haagse Koninginnedag 2008 wordt georganiseerd door Stichting De Ooievaart.

Activiteiten & vervoer
Op Haagse Koninginnedag 2008 bieden Haagse organisaties en bedrijven een zeer divers programma aan. Zo vertrekt er elk uur een historische bus van de HTM voor een rondrit langs Haagse koninklijke plaatsen en paleizen. Tijden deze rondritten vertellen de gidsen van Residentie Ontdekkingen verhalen over de binding van het Koningshuis met onze Hofstad. De ronditten beginnen en eindigen bij het VVV / City Mondial op de hoek Dunne Bierkade en Wagenstraat.

Naast de filmvoorstellingen ‘Lang Leve de Koningin’ in het Haags Filmhuis, stelt Museum Escher in Het Paleis op Koninginnedag speciale koninklijke vertrekken open voor het publiek tijdens de rondleidingen ‘Op bezoek bij Emma’. Daarnaast kan publiek ook originele Oranje Bitter proeven bij Slijterij en Destillatiemuseum Van Kleef. De activiteiten zijn zeer divers en voor een groot publiek toegankelijk.

De verschillende locaties zijn makkelijk te bereiken met de schepen van De Ooievaart. Zij varen deze dag een pendeldienst. Daarnaast is het ook mogelijk om een rondvaart te maken op de Hadrianus van De Vlietvaart in de richting van het oude havenkantoor aan de Laakhaven. Tenslotte rijden er ook diverse ‘Gouden Koetsjes’ tussen de diverse evenementenlocaties.

Alle organisaties en bedrijven bieden korting of een bijzondere aanbieding op vertoon van de speciale kortingsflyer van Haagse Koninginnedag 2008. Vanaf 19 april 2008 zijn de kortingsflyers voor het programma van Haagse Koninginnedag 2008 te krijgen bij elke kassa van de HEMA, V&D, Bijenkorf, Albert Heijn en diverse andere winkels aan de Grote Marktstraat. Daarnaast zijn de kortingsflyers ook verkrijgbaar bij alle Haagse VVV-kantoren.

Het volledige programma van Haagse Koninginnedag 2008 is te lezen op de website www.haagsekoninginnedag.nl .

Brunch & markt
De diverse activiteiten rondom Haagse Koninginnedag 2008 gaan van start met een unieke openlucht brunch langs de gracht op de Avenue Culinaire. De brunch heeft als titel ‘Koninklijk Brunchen aan de Haagse Grachten’. Er kunnen in totaal ruim 150 mensen deelnemen aan deze brunch, die wordt gehouden aan een tafel van bijna 100 meter lang. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website http://www.haagsekoninginnedag.nl . De kosten voor deelname aan de brunch bedragen 5,00 euro per persoon bij voorinschrijving. De brunch wordt mogelijk gemaakt door Binnenstad Buitengewoon, het samenwerkingsverband tussen Kamer van Koophandel, Stichting Binnenstad en Gemeente Den Haag.

In de middag zal er in de omgeving van de Avenue Culinaire een markt worden gehouden langs de gracht. Naast muziek en kramen van ateliers uit de omgeving, is het ook mogelijk om zelf een kraam te huren.

Haagse Koninginnedag 2008: ontdek uw eigen stad!

Advertisements

2 Responses to “Koninklijk Brunchen aan de Haagse Grachten”

 1. ramkhelawan said

  ik zou graag een kraam willen huren tijden de koniginnennacht
  ik sta met etens waar
  mvg L.ramkhelawan 06-24404046

 2. Wim said

  @mvg L.Ramkhelawan
  Kraam huren.

  Klik op;
  http://www.haagsekoninginnedag.nl/enter.html

  Klik onder op; reserveer kraam.
  Dan ziet u de positie van de kramen 1 t/m 20
  Scroll naar beneden op die pagina.
  En; reserveer kraam

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: