DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  De oude boom,hij is niet meer

  Patience overcomes everything was de titel van een foto die ik in 2006 maakte. Op de foto zie je een oude boom die wordt  doorklieft door het hekwerk waar hij in de loop van de jaren mee vergroeid is .  De situatie met de boom kende ik al heel lang maar  pas toen ik er […]

  André

  Helaas is André van Velzen (hier links) een paar weken geleden overleden. Het was een prettig mens en wij zagen hem graag op de Opûh Koffie. Hij observeerde en luisterde ook meer dan dat hij zei. We weten dat hij goed voor zijn moeder zorgde. Rust in Vrede Andre.

  Chuck Deely is back in town

  Nadat ik op 28-7-21 tijdens het wandelen richting Centraal Station liep keek ik ter hoogte van de sokkel met het beeldje van Chuck Deely en zag dat het beeldje verdwenen was . Bij thuiskomst direct via twitter richting de Gemeente Den Haag er melding van gemaakt.  De gemeente reageerde dat het in reparatie is ivm beschadigen/vandalisme.  Onlangs Melde Gerard […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Zoals verwacht: WOZ-waarde aan het Van der Vennepark niet gestegen

Posted by Haagse Zaken on 23 February, 2008

Bewoners lijden wel degelijk schade

De belastingaanslag WOZ is bij velen alweer op de mat geploft en ‘gefeliciteerd’, want de panden zijn tussen de 10 en 25% in waarde gestegen, wat resulteert in een hogere belastingaanslag. Van die hogere belastingaanslag zijn de omwonenden van de harddrugsgebruikersruimte rondom het Van der Vennepark echter ‘verschoond’ gebleven. Maar dat is allerminst iets om blij mee te zijn.De bewoners zouden geen schade lijden werd er altijd gezegd …
Nu blijkt dat de waarde van de panden in Den Haag met 10-25%  en de gemiddelde WOZ-waarde van de panden in de Schilderswijk met 10-20% is gestegen, terwijl de panden rondom de gebruikersruimte aan het Vennepark niet minder waard zijn geworden, maar ook niet méér. De waarde is gelijk gebleven: dus de bewoners lijden wel degelijk verlies.  Zij kunnen niet profiteren van de waardestijgingen zoals elders. Als B.V. Den Haag leveren wij ook hier nog een keertje in, omdat de betreffende bewoners geen hogere WOZ-belasting hoeven te betalen. Die minder op te halen belasting is als een verkapte onderhandse subsidie aan te merken voor die gebruikersruimte.

De VVD heeft meer malen aangegeven dat eventuele schade voor de omwonenden aan het Van der Vennepark en Het Zieken niet ten laste van die relatief kleine groep mag komen.

Verder blijkt dat die WOZ-waarde, die wordt gerelateerd aan de verkoopprijzen, in de buurt niet is verhoogd omdat er zo goed als niets verkocht wordt en er dus niets valt te relateren. De doorstroming is veel minder dan elders in de stad. En dat heeft er niet mee te maken dat die mensen zo honkvast zijn, maar dat ze vanwege die gebruikersruimte gegijzeld worden in hun onverkoopbare woning.
Dus er is in deze werk aan de winkel voor de VVD om die gegijzelden te bevrijden en schadeloos te laten stellen of moeten zij die methode zoals in Den Bosch gaan gebruiken?

Verslaafdenopvang preventief geruimd

Advertisement

10 Responses to “Zoals verwacht: WOZ-waarde aan het Van der Vennepark niet gestegen”

 1. Nordin said

  De VVD is nu nog onder het juk van de PvdA.
  Met de komst van de nieuwe VVD burgemeester schept de VVD wel orde op deze zaak. Belofte maakt schuld.
  Politieke Schijt komt altijd boven drijven, zelfs in een [doof]pot. Jullie schijt stinkt, PvdA, jullie schijt is niet lang te verbergen. Jullie zijn rovers PvdA, jullie zijn rovers van onze gelden.

 2. Willem said

  VVD: Terechte schadeclaims voor het Zieken

  http://haagsche.web-log.nl/haagsche/2006/03/vvd_terechte_sc.html

 3. Willem said

  Klijnsma weigert te reageren en legt het probleem op het bord van haar VVD-collega Else van Dijk van financiën. “De waarde van woningen hoort thuis bij de wethouder financiën”, laat Klijnsma’s woordvoerder weten. “Klijnsma heeft hier helemaal niets mee te maken.”

  En wie is er nú wethouder van financiën?

  Gaat u het even regelen mevrouw Klijnsma, het is nu toch uw pakkie aan?

 4. Bewoners van Het Zieken naast de gebruikersruimte werden door de gemeentelijk taxateur gebeld met de “blijde boodschap” dat hun woning door het gemeentelijk beleid € 40.000,- minder waard was geworden.
  Beluister de telefonische medededeling.

  [audio src="http://www.tegendrugsoverlast.nl/media/Taxateur20060203.mp3" /]

  En dat werd nog even schriftelijk bevestigd.

 5. Eens komt het goed, de eerste 100 jaar zijn de moeilijkste.

 6. Taxateur said

  De grootste leugenaars zitten in de politiek.
  Ze liegen en bedriegen.
  Draaitollen zijn het.
  Vandaag dit gezegd, morgen dat gedaan.
  Gisteren dat beloofd, morgen van niks weten.

  “…niet ten laste van een kleine groep”

  VVD, weg met die oogkleppen.

 7. Ellen said

  Toch wel vreemd, dat er zo weinig woningen verkocht worden rondom die drugsholen. En straks met die 9 “onderdak” voorzieningen zit heel Den Haag vast?

  We hebben nu de schadeclaims ingediend bij de gemeente. We zullen zien wat er van komt, want als je tegen beter weten in blijft beweren dat er geen schade is, dan is dat lastig terugkrabbelen.

 8. Het is dit Haagse bestuur te verwijten dat ze elk gevoel van medeleven voor die verslaafden er met hun handelwijze systematisch, stukje bij beetje, eruit hebben weten te krijgen.
  Want wat de mensen al die tijd hebben moeten missen is enig begrip voor hún situatie en het besef dat ouders in angst zitten voor hun kinderen.
  Maar het “belang” van die lieden die alleen maar interessant zijn voor die zorgmaffia, die er een bovenmodaal salaris uit weten te sleuren, prevaleert natuurlijk boven de belangen van de gewone hardwerkende Hagenaar, die zijn nek heeft uitgestoken om juist dáár een woning te kopen.
  Een gemeente die je eerst probeert te bewegen om toch voor zo’n buurt te kiezen als huiseigenaar en je daarna doodgemoedereerd een drugshol in je maag splitst, is totaal ongeloofwaardig.
  De raad had Klijnsma toen ze met dat voorstel kwam, gewoon weg moeten honen.
  Al die voorstemmers dienen gewoon hun ogen uit hun kop te schamen dat ze mensen op deze wijze zo emotioneel en financieel hebben laten beschadigen en zich ook met name door Henk Kool onder druk hebben laten zetten en dat terwijl ze hadden aangegeven tégen te zullen stemmen, maar alsnog vóór hebben gestemd.
  Zie ook; http://snipurl.com/20aho

 9. Frans said

  En wie gebruiken er drugs? En waarom? Net als drank zijn drug ook roesmiddelen, en “helpen” ze om te vergeten, in elk geval tijdelijk. Daar begint mijn vraag, wat is het dat mensen zichzelf niet de moeite waard vinden om gezond te blijven terwijl ze weten wat drugs doen met lichaam en geest. Het overgrote deel van mensen in een inrichting zit er door toedoen van anderen. Slachtoffers van incest, mishandeling, verkrachting of een trauma dat nooit als zodanig is her/erkend. Het gedrag/ontkenning van het probleem en het verzwijgen omdat het niet fatsoenlijk is over dat soort dingen te praten maakt dat het probleem niet minder wordt maar door blijft gaan. Dat er onder drugsgebruikers veel mensen zitten die al op jonge leeftijd kapot zijn gemaakt en die hun ” relatieve rust ” vinden in drank of/en drugs is dan ook niet echt verbazend. Dat ergens het brein het niet meer trekt en er allerlei waanbeelden etc komen is ook niet verwonderlijk.
  Voor mijn gevoel ligt de oorzaak van een groot deel van de problemen bij de manier waarop we als samenleving dingen verstoppen of niet op een goede manier mee omgaan.
  De basis van alles is vertrouwen, als dat geschonden wordt gaan mensen van het padje af. De een wordt agressief en gaat na het drinken van bier door het lint of zoekt constant ruzie, de ander vlucht in drugs of pillen en teert zichzelf uit tot een omhulsel.
  Dat vertrouwen kan al heel jong worden geschonden, een pedofiel heeft geen idee wat hij/zij aanricht, net als een oom die zijn kleine nichtje misbruikt, of een grote broer die zijn zusje tot rare handelingen overhaalt, misbruik makend van het vertrouwen dat broers en zussen in elkaar hebben. Allemaal klanten voor de psycholoog, die er misschien een paar kan helpen. Voor anderen zijn drugs een tijdelijke vluchtweg.
  Wel eens gehoord van de vrouw die bij het politiebureau aangifte deed van verkrachting, waarop de agent zei dat ze het zelf wel zal hebben uitgelokt? Dat soort reacties , vooral van diegene die je moet kunnen vertrouwen zoals ouders, dat soort reacties maakt mensen die gehavend zijn helemaal kapot.
  De verkrachter die in de kantine van de voetbalclub die de populaire jongen uithangt, terwijl iedereen weet wat hij heeft gedaan. Die krijgt vaak nog schouderklopjes en is een echte kerel, wat moet zijn slachtoffer(s) dan voelen. Die voelen zich niks meer.
  De bovengenoemde zielepoten zorgen wel voor een constante stroom van gebroken mensen, en ja, krijg je drugsgebruikers, krijg je zwaar gestoorde mensen. Dat die dan nog in woonwijken worden geplaatst terwijl ze een risicofactor zijn is te gek voor woorden, maar vergeet niet dat ook die populaire jongen in de kantine, die aardige oom of die arrogante broer misschien wel een groter gevaar zijn.
  Wat veel meer zou helpen was een andere manier van omgaan met elkaar en het duidelijk veroordelen van sommige dingen. Geen pilsje drinken met die verkrachter die zo populair doet, de rug toekeren of gewoon totaal negeren. Die oom met zijn losse handjes, niet meer mee aan tafel zitten maar een dreun op zijn bek geven.
  Daar ligt een groot stuk van de oorzaak van een berg maatschappelijke ellende.
  Simpel hoe je met iemand omgaat en hoe duidelijk je goed en slecht van elkaar scheidt.
  En dat mogen diegenen die, die drugsholen in Den Haag er doorgedrukt hebben en die omwonenden in de ellende hebben gestort, zich ook wel eens aantrekken.

 10. Het even met onze Franse ridder Jean-Paul zeggen : “de hel dat zijn de anderen” signe : Sartre. Je zou op het ogenblik eens moeten horen hoe die kinderen beneden mij in deze woontoren lawaai maken terwijl het bijna 2200 ur is en zij niet eens 10 jaar zijn… leefbaarheid bij junkies en psychisch gestoorden verwachten wij dat de leefbaarheid wegebt voor anderen – maar zij zijn inderdaad niet de enigen : daarom : de hel dat zijn de anderen. En als je in de jungle wil leven – wel dan zijn er overal wilde dieren.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: